שיתוף

אם יש לכם עובדים שכירים שהם הורים לילדים, או שגילם 55 ומעלה ואין להם ילדים, יתכן שמגיע להם לקבל מענק עבודה, או בשמו הנוסף: מס הכנסה שלילי. חשוב מאוד שמנהלי משאבי אנוש יהיו מודעים לכל כללי קבלת המענק, שכן במקרים מסוימים של עובדים שכירים, המעסיק הוא זה שאמור להגיש עבורם את הדו"ח לרשויות המס.

חבל לפספס את מועד הדיווח. זוהי הטבה כספית לעובדים רבים, שלא עולה למעסיק דבר. כדי להבין מי עשוי להיות זכאי לקבל את ההטבה, ריכזנו עבורכם כמה מהתנאים הבסיסיים לזכאות.

הזכאות מגיעה על פי החלוקה הבאה:

1 בני 23 או יותר שהם הורים לילד אחד או שניים, ובני 55 ומעלה גם אם אין להם ילדים, יהיו זכאים למענק עבודה אם הכנסתם השנתית ברוטו לחלק ל-12 חודשים, היא 2,060 שקלים או יותר, עד 6,126 שקלים או פחות. . שימו לב שמדובר בהכנסה הנובעת מהעבודה (אצל שכירים) או מהעסק (אצל עצמאים).

2 לעומת זאת, בני 23 ומעלה שהם הורים לשלושה ילדים ומעלה, הינם זכאים למענק עבודה אם השכר החודשי הממוצע ברוטו שלהם בשנת 2017 נמצא בטווח שבין 2,060 שקלים לבין 6,736 שקלים חדשים.

3 הורים יחידים שילדיהם נמצאים אצלם וכלכלתם עליו, זכאים למענק מוגדל בשיעור 150%. התנאי לזכאות הוא כזה: אם יש להם ילד אחד או שניים, הם זכאים למענק עבודה אם הכנסתם החודשים הממוצעת ברוטו נמצאת בטווח שבין 1,270 שקלים ל-9,400 שקלים.

4 ואם להורה יחידני זה, שכלכלת ילדיו עליו, יש שלושה ילדים או יותר, הוא זכאי למענק עבודה כל עוד הכנסתו החודשית הממוצעת בשנת 2017 היתה בטווח שבין 1,270 שקלים ל-11,480 שקלים.

5 התנאי החמישי עוסק בבעלות על דירה: עובדים שאין בבעלותם או בבעלות ילדם דירה או שיש דירה אחת, או שיש מלבד דירת מגורים אחת ובעלות על עד 50% מזכות במקרקעין (דירה, מגרש, חנות וכד') במהלך שנת המס שלגביה מתקבל המענק, זכאים לקבל את המענק. לעומת זאת, מי שבבעלותו או בבעלות ילדיו התלויים בו כלכלית, דירה אחת פלוס בעלות על יותר מ-50% מנכס נדל"ני אחר, אינם זכאים למענק.

6 עובדים בעלי מוגבלויות שנקבע עבורם שכר מינימום מותאם, יהיו זכאים למענק גם אם אין להם ילדים וגם אם הכנסתם נמוכה מ-2,060 שקלים ברוטו בממוצע בחודש.

היקף המענק נקבע על פי כמה קריטריונים שהמרכזי שבהם הוא שכר הברוטו החודשי הממוצע של העובדים, פלוס הכנסות נוספות שלהם או של בני זוגם, אם יש להם בני זוג. רשות המיסים מציעה סימולטור שבאמצעותו ניתן לבדוק את הזכאות למענק ואת גובה המענק שמגיע לעובד.

איך מגישים את התביעה למענק עבודה:

במקרה שמדובר בשכירים שמעוניינים לקבל את מענק העבודה, והם אינם חייבים להגיש דו"ח שנתי למס הכנסה, המעסיק הוא זה שצריך להעביר דו"ח על טופס: 856/ 126. הדו"ח מועבר לרשות המיסים באופן מקוון. את הדו"ח המקוון יש להגיש עד סוף חודש זה, כלומר עד לתאריך 30.4.18.

לעומת זאת, אם מבקש המענק הוא שכיר החייב בהגשת דו"ח שנתי למס הכנסה, או שבן זוגו חייב בהגשת הדו"ח, או שהוא עובד כעצמאי (פרילנס) יש להגיש את הדו"ח השנתי המקוון באופן עצמאי. גם כאן, הדו"ח המקוון יוגש עד 30.4.18 אלא אם כן תנתן הארכה.

חשוב לשים לב: רק עובדים שכבר הגישו תביעה בשנתיים האחרונות יכולים להגיש תביעה בצורה מקוונת עבור השנים 2017-2016.

לעומת זאת, עובדים שמגישים את התביעה בפעם הראשונה צריכים להגישה בדואר. את התביעה עבור שנת המס 2017 ניתן להגיש בסניפי הדואר עד יום 30.11.2018.

אשר לתביעה לגבי שנת המס 2016 – המועד האחרון עבר. למרות זאת, ניתן בתנאים מסויימים ובתהליך מיוחד להגישה עד סוף דצמבר 2018.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה