שיתוף

שחיקת עובדים ותחושת תשישות נפשית בעבודה הן חלק בלתי נפרד מהרווחה הנפשית של העובדים. פגיעה ברווחה הנפשית של העובדים עלולה לפגוע בפרודוקטיביות של העובדים וכתוצאה מכך בתוצאות העסקיות של הארגון.

כאשר הארגון מאיץ בעובדים להגיע להישגים גבוהים יותר ויותר, ודורש מהם להשקיע זמן רב יותר בעבודה, רבים מהם חשים את ההשפעות של דחיקתם אל מעבר לגבולות היכולות הנפשיות שלהם. ומכאן קצרה הדרך לתשישות נפשית, שחיקה ואיבוד עניין בעבודה.

במחקר שנערך לאחרונה על ידי חברת המחקרים האמריקאית גאלופ, נחקרה ההשפעה של מקומות עבודה על הרווחה הנפשית של העובדים.

המחקר חשף 4 ממצאים מרכזיים:

1 השפעת האיזון בין עבודה לחיים אישיים:

כ-44% מסמנכ"לי משאבי אנוש שהשתתפו בסקר, זיהו את נושאי הגמישות בעבודה והאיזון בין עבודה לחיים אישיים כאחת הסיבות השכיחות לעזיבת עובדים את הארגון.

סיבה זו היתה במקום השלישי לאחר הרצון בשכר גבוה יותר ורצון העובדים בפיתוח מקצועי שיסייע לפיתוח הקריירה שלהם.

ממצא זה מדגיש את החשיבות של יצירת סביבות עבודה התומכות באיזון בריא בין עבודה לחיים אישיים כדי להצליח לשמר את הטלנטים בארגון.

2 תפיסות לכאן ולכאן לגבי הרווחה הנפשית של העובדים:

כאשר סמנכ"לי משאבי האנוש שהשתתפו בסקר, דירגו את הרווחה הנפשית של כוח העבודה בארגון שלהם, רק כאחוז אחד מהם תיארו אותה כמצוינת.

כ-15 אחוזים מסמנכ"לי משאבי האנוש שהשתתפו בסקר סברו שהרווחה הנפשית של העובדים בארגון שלהם היא טובה מאוד.

כ-57 אחוזים (רוב סמנכ"לי משאבי האנוש) דירגו את הרווחה הנפשית של העובדים בארגון שלהם כ'טובה'. כ-25% דירגו אותה 'סבירה' וכשני אחוזים תפסו אותה כגרועה.

כלומר, למרות המשאבים המושקעים בכך, רוב סמנכ"לי משאבי אנוש מדרגים את הרווחה הנפשית של עובדים בארגון שלהם רק כ'טובה' או 'סבירה'.

3 השפעת תפקידיהם של מנהלי ועובדי משאבי אנוש על הרווחה הנפשית שלהם עצמם:

בבדיקה שנערכה בקרב מנהלי ועובדי מחלקות משאבי האנוש נמצא, כי כ-35% דיווחו על השפעה שלילית במקצת (של התפקיד שהם מבצעים) על רווחתם הנפשית.

כ-38% מעובדי ומנהלי משאבי אנוש אמרו כי לתפקיד שהם מבצעים יש השפעה חיובית במקצת על רווחתם הנפשית.

התוצאות הללו מעידות על כך שאלו שאחראים על רווחת העובדים, מתמודדים בעצמם עם אתגרים בתחום הרווחה הנפשית של עצמם, בשל תפקידיהם.

4 שונות גדולה של חוויות בקרב עובדי ומנהלי משאבי אנוש:

ההשפעה של תפקידי משאבי אנוש על הרווחה הנפשית של עובדי ומנהלי משאבי אנוש הינה שונה לגבי כל קבוצת עובדים ומנהלים במחלקת משאבי אנוש.

במחקר נמצא כי יש תשע קבוצות שונות של עובדי ומנהלי מחלקת משאבי אנוש. לדוגמה, כ-65% מקרב סמנכ"לי משאבי אנוש ומנהלי משאבי אנוש בדרגה הבכירה ביותר במחלקה, דיווחו על השפעה חיובית של התפקיד שלהם על הרווח הנפשית שלהם.

מנגד, כ-54% מקרב בעלי תפקיד HRBP דיווחו על השפעה שלילית של התפקיד שלהם על רווחתם הנפשית.

ממצא זה מצביע על כך שנדרשת גישה פרטנית כדי לתמוך ברווחה הנפשית בכל אחד מתפקידי משאבי האנוש השונים.

הממצאים של גאלופ מדגישים את החשיבות של טיפול באיזון בין עבודה לחיים אישיים, של מתן תמיכה נגישה לרווחה נפשית ושל טיפוח השקפה חיובית על הרווחה הנפשית במקום העבודה.

ארגונים צריכים להעריך ולהתאים ללא הרף את האסטרטגיות שלהם כדי ליצור מקומות עבודה בריאים מבחינה נפשית, המשפרים את אחוזי שימור העובדים, שביעות הרצון הכוללת והביצועים.

אינדיבידואליזציה היא המפתח להתמודדות עם האתגרים הייחודיים העומדים בפני מחלקות משאבי האנוש.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה