מחקר חדש מראה: אופטימיות איננה מפתח להצלחה במשימה

מחקר חדש מראה: אופטימיות איננה מפתח להצלחה במשימה

חשבתם שפידבקים חיוביים מובילים לאופטימיות וזה המפתח להצלחה בעבודה? מחקר חדש מראה שאין קשר ישיר פידבק חיובי, לאופטימיות, להצלחה!

שיתוף
הנעת עובדים

כולנו אוהבים לקבל פידבקים חיוביים. הפידבקים חשובים לנו בחיים האישיים והמקצועיים ואנחנו מוכנים לעשות לא מעט כדי לקבל פידבק חיובי מבן משפחה, חבר, עמית או אפילו מאדם זר ברחוב. פידבק חיובי עושה לנו מצב רוח טוב. לחלק מאיתנו הוא עושה את היום. לכן, תוצאות המחקר המוצגות כאן לחלוטין אינן קוראים למעסיקים להפסיק לתת פידבקים חיוביים לעובדים ולמנהלים שתחתם. חלילה! תוצאות המחקר מלמדות שכאשר מכוונים לתוצאות אפקטיביות של פרויקט/משימה, פידבקים חיוביים לעובדים המבצעים אינם כלי עוצמתי כפי שחלק מאיתנו סבר עד כה.

המחקר ריכז אנשים עם יכולת לבצע תרגיל מתמטי maths puzzle. המשתתפים התפצלו לשתי קבוצות. חברי קבוצה אחת עברו הערכת מסוגלות שבסופה נאמר להם שהם יתקשו בעבודה ואילו קבוצה שנייה עברה את אותה הערכה ונאמר לחברים בה שיש להם סיכוי טוב להצליח. עורכי המחקר הניחו כי חרף העובדה שלכל המשתתפים יש יכולת מקצועית להצליח, חברי הקבוצה שקיבלה פידבקים חיוביים יגיעו לתוצאות טובות יותר רק משום שהם אופטימיים ובטוחים בעצמם.

עורכי הניסוי העריכו כי חברי הקבוצה שקיבלה פידבק חיובי יגיעו לתוצאות טובות יותר, בשיעור של 33%, ביחס למשתתפים שקיבלו פידבק שלילי, אולם בפועל הצוות שקיבל פידבק חיובי עקף את הצוות שקיבל פידבק שלילי בשיעור של פחות מ-5%.

המסקנה הנגזרת מהדו"ח שנקרא Too Optimistic About Optimism היא שאנשים מייחסים לאופטימיות כוחות/סגולות שלא בהכרח באות לידי ביטוי בפועל, במשימות אמיתיות. מבלי לגרוע מכוחה וחשיבותה של אופטימיות ככלי לשימור עובדים, הנעת עובדים, רתימת עובדים… צריך להיזהר ואף להימנע מלהפריז בעוצמתה של אופטימיות כאשר מטילים על עובד משימה. אופטימיות איננה כלי חזק ועוצמתי להצלחה במדימה או בתפקיד.

 סמנכ"ל/ית משאבי אנוש? הירשם/הירשמי עוד היום לפורום סמנכלי HR – פרטים והרשמה כאן 

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה