שיתוף

כחלק מבחינת התאמתם לחברה המגייסת, מחפשי עבודה עוקבים אחר המנהלים בחברה באינטרנט וברשתות החברתיות.

התאמת אישיותך לזו של המנהל העתידי שלך הינה קריטית להצלחתך בתפקיד ולהתאקלמותך בחברה החדשה. מחפשי עבודה רואים בהתאמתם למנהל הצוות או המחלקה בחברה המגייסת, כנדבך חשוב ואף קריטי לבחירתם בחברה. הם בוחנים את המנהל העתידי, את אופיו ודעותיו ברשתות החברתיות וברחבי האינטרנט, ממש כשם שהם בוחנים את החברה עצמה. מחקרים שנערכו בארה"ב מראים, כי כמעט מחצית מהעובדים בארה"ב עוזבים את מקום עבודתם כדי להתרחק מהמנהל שלהם ע"מ לשפר את החיים הכלליים שלהם. אחת הדרכים להימנע ממצב זה היא למעשה לחפש את המנהל איתו אתה תרצה לעבוד.

מה מחפשי העבודה בודקים לגבי המנהל העתידי שלהם?

עד כמה המנהל חיובי ואופטימי

גם אם המנהל יכול לעשות את העבודה, זה לא מספיק. מחפשי העבודה ברובם מעוניינים לעבוד תחת מנהל חיובי ואופטימי, בעל שמחת חיים שמעלה את המורל בעבודה. הם רוצים במנהל שהוא גם מנטור ויאפשר להם ללמוד ממנו כל הזמן. הם רוצים במנהל שאיתו הם ירגישו שותפות פעילה, להעביר איתו שיחות של כיף באירועי חברה ושיהיה אופטימי ומקדם. האווירה שמנהל הצוות יוצר היא קריטית עבור חברי הצוות שלו וזה הדבר הראשון שרובם מחפשים.

קבלת מידע מעובדי עבר

כדי לקבל הבנה טובה יותר על המנהל בחברה לה המועמד מתראיין, הוא עשוי לפנות לעובדי עבר של החברה "ולראיין" אותם לגבי תפקודו של מנהל המחלקה או הצוות. הוא יכול לפנות אליהם באמצעות הרשתות החברתיות או ע"י חברים משותפים ולבקש מהם מידע באופן ישיר על תפקודו ואופיו של הבוס הקודם שלהם. כל מידע שיספקו עבורו יהיה רלוונטי. גם באמצעות הדואר האלקטרוני או הלינקדאין הם יוכלו לפנות ולכתוב לאותם עובדים לשעבר משהו כמו "אני עושה קצת בדיקה וראיתי שעבדת אצל [חברה זו] במהלך כל השנים [ותהיתי אם יש לך עשר דקות לדבר איתי על [שם המנהל העתידי שלו.] "

שיחה עם המנהל של המנהל העתידי

מחפשי עבודה במקרים מסוימים פנו למנהל הבכיר יותר (המנהל של אותו מנהל צוות עתידי שלהם) ושאלו אותו באופן ישיר לגבי אופיו של מנהל הצוות. לא תמיד הם קבלו תשובות מספקות, אך אין ספק שהם ניסו את האפשרות הזו. במיוחד כאשר המנהל הבכיר כבר לא עבד בחברה ויכל לספק להם תובנות מבלי להצטייר כ"בוגד".

האם המנהל קידם עובדים בתפקיד

בירור נוסף שאותם מחפשי עבודה עורכים לגבי המנהל העתידי שלהם, הוא האם הוא קידם את עובדי הצוות שלו בתפקיד. האם העובדים של המנהל קודמו בשנים האחרונות הן מבחינת תחומי האחריות והן מבחינת השכר. זה מספק להם תמונת מצב לגבי האכפתיות של מנהל הצוות מהקריירה של עובדיו והדאגה להתפתחותם בחברה. מנהל צוות שלא תרם כלל לקידום עובדיו לא יצטייר בפניהם כמישהו שהם ירצו לעבוד אצלו.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה