שימוש נכון במחלקת הרווחה לפיתוח טאלנטים בארגון

שימוש נכון במחלקת הרווחה לפיתוח טאלנטים בארגון

אם בעבר תפקידיה המסורתיים של הרווחה היו הטיפול והדאגה לפרט, כיום ניתן לשלב ולהרחיב את תפקידיה לתחום הפיתוח ושימור הכישרונות בחברה

שיתוף
ד

ד"ר גדי רביד

על כך יסביר דר' גדי רביד, דיקן בית הספר למנהל עסקים במכללה האקדמית נתניה ומנכ"ל החוליה החסרה, בהרצאתו בנושא, בכנס הרווחה השנתי 2016 שיתקיים ב- 19 ביולי בכפר המכביה.

"בארגונים כיום ישנו בלבול לגביי הטיפול בעובדים." מסביר דר' רביד " מצד אחד העובדים מצפים להתייחסות אישית, מצד שני הם מצפים למערכת ארגונית רחבה, ומהצד השלישי ישנה תפישה אצל הדור הצעיר כיום שלא מוכרחים לעבוד באופן רציף ואפשר גם להסתדר במשך תקופה ללא עבודה קבועה."

כיצד זה משפיע על הארגונים?

"עובדי דור המילניום הצעירים לא מסתכלים על העבודה כפי שאנו התייחסנו אליה בעבר. אנחנו לא יכולנו שלא לעבוד ולפרנס את עצמינו. כיום עם הורים תומכים, קבוצות חברתיות תומכות ודמי אבטלה, העובדים הצעירים יכולים להרשות לעצמם "לנוח" בין עבודות. כך למעשה יש פחות עובדים צעירים ויותר ארגונים שזקוקים להם.

זה מה שהביא לכך שארגונים למעשה נלחמים על גיוס כישרונות ומנסים למצוא דרכים חדשות כל הזמן לגיוס ושימור כישרונות צעירים בארגון. כאן נכנסת מחלקת הרווחה לתמונה."

כיצד מחלקת הרווחה יכולה לסייע בגיוס ושימור כישרונות?

"מאז ומתמיד פתרונות הרווחה היו פתרונות מידיים, של "כאן ועכשיו". בכך פתרונות אלו מתאימים לדור הצעיר שמצד אחד מסתכל קדימה לעתיד ומהצד השני רוצה סיפוקים מידיים ועבודה בארגון מפנק שמספק לו תגמולים ותמריצים בשוטף.
מערכת הרווחה במהותה מספקת לעובדים בנפיט אשר מורגש מידית, כגון: סיוע סוציאלי, מתנות, נופשים, הטבות בבתי עסק וכד', לעומת מחלקת ההדרכה למשל שמפתחת את העובדים בהדרגה ומכוונת לעתיד.
ארגונים שישכילו לשלב בין מחלקת הרווחה למחלקת הפיתוח, יוכלו לתת פתרון אינטגרלי מצוין של שימור העובדים בטווח הקצר באמצעות פתרונות הרווחה, ובטווח הארוך, באמצעות הפיתוח."

מה השתנה מהרווחה המסורתית לעומת היום?

"הרווחה עשתה בעבר כפי שעושה היום פחות או יותר. ההבדל הוא שכיום עולה הצורך לגייס ולשמור על הכישרונות וכאן היא נכנסת לתמונה בניגוד לעבר, שלא היתה "מעורבת" בשימור העובדים.
כיום שימור ופיתוח טאלנטים לא יכול להיעשות ללא הרווחה. כי שימור טאלנט אופטימלי משמעו לבנות את הטאלנט לעתיד אבל גם לספק לו דברים בהווה.
אם עד כה היתה מחלקת רווחה שמוציאה עובדים לנופשים, לבתי מלון, לקולנוע, מספקת להם עזרה סוציאלית ומתנות לחג, ובמקביל מחלקת פיתוח שמכשירה את העובדים באמצעות הדרכות וקורסים, ושתי המחלקות הללו היו מקבילות זו לזו, כיום יש לאחד אותן על מנת לבצע שימור עובדים מקיף ואפקטיבי."

כיצד משלבים בין מחלקות הרווחה והפיתוח?

"השילוב מתבצע ע"י כך שהרווחה והפיתוח יעבדו יחד באותו מודל. מחלקת הרווחה תספק שירות לכל העובדים אך תשתלב כחלק ממערך הכלים לטפח ולעודד כישרונות בחברה, כשהיתרון שלה הוא התוצאה המידית, בעוד שכלי הפיתוח מציגים תוצאות בטווח הארוך. כך מטפחים את דור המילניום בעיקר, מספקים לו תגמול מיידי בגין ביצועים ע"י מחלקת הרווחה ומטפחים אותו לעתיד ע"י מחלקת הפיתוח.
לדוגמה, אפשר להוציא את העובדים המוכשרים שהפגינו ביצועים טובים לנופש מושקע, או בחגים כשנותנים מתנה לכל העובדים, העובדים שהצטיינו יקבלו יותר. אפשר גם לשלוח פרחים לבני הזוג של אותם עובדים ולמשפחות ולהודות להם על התמיכה מהבית."

זה לא יצור תסכול אצל העובדים שמקבלים פחות?

"אם ארגון רוצה לטפח את הטובים ומתוך הנחה בסיסית שבני האדם לא נולדו שווים אבל לכל בני האדם יש פוטנציאל לעשות הרבה יותר, זה יכול אפילו להניע את העובדים האחרים לנסות גם ולהצליח. זה יהיה הטריגר שימשוך אותם למעלה." 

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה