כשהמוראל גבוה, התפוקה עשויה לעלות ב-22%

כשהמוראל גבוה, התפוקה עשויה לעלות ב-22%

מוראל גבוה משפיע על גורמי מפתח רבים המתבטאים בשורה התחתונה. כך תעלו את המוראל ותזהו עובדים מאושרים ומצליחים

שיתוף
מוראל גבוה בצוות

מוראל גבוה בצוות

כשהמוראל בחברה גבוה, העובדים חשים ערניים, בריאים וחברותיים יותר. מצב תודעתי קולקטיבי כזה עשוי להעלות ב-22% את התפוקה של העובדים. נוסף על כך, במצב כזה העובדים עשויים להיות יצירתיים יותר, לחוש בעלות רבה יותר על עבודתם ולהפיץ "אנרגיות טובות" שישפיעו על חבריהם לעבודה. כך טוענים תרזה אמאביל וסטיבן קריימר, חוקרי עבודה ופריון, ב- The Progress Principle. מוראל גבוה עשוי לעזור להילחם בחוסר מעורבות של עובדים והוא גם גורם מפתח בהישארות הכישרונות הטובים ביותר בחברה ובצמצום ההוצאות הכרוכות בתחלופת עובדים.

מנהלים טובים מעודדים את העובדים לנקוט בגישה אינטואיטיבית יותר לארגון יום העבודה שלהם – בין היתר לסדר את המשימות לפי משך העבודה הנדרש, חשיבותן והמקצבים האישיים של האדם שמאפשרים לו לטפל במשימות ביעילות רבה יותר. כאשר מעודדים עובדים לקחת הפסקות קצרות, עוזרים להם להפיק את המרב מהקריירה שלהם. ההפסקות מועילות אם משתמשים בהן לצאת החוצה לחלץ עצמות, לעצור התעסקות במשימה מעיקה בצד לכמה דקות לטובת סיעור מוחות. כאשר מצמצמים את השחיקה על ידי העברת המסר שחשוב לצאת לחופשה, תורמים להגברת האושר במקום העבודה. מחקר של Adecco מצא ש-26% מהעובדים בארצות הברית אינם מנצלים את כל זמן החופשה להם. זה בזמן ש-45% מהעובדים מדווחים שהם חשים מאוששים ורעננים אחרי חופשה ו-35% חוזרים למשרד בתחושה טובה יותר לגבי המשרה שלהם ועם מוראל גבוה.

ב-Adecco זיהו שלושה הרגלים של עובדים מאושרים ומצליחים:

1. הם ממוקדים. העובד הממוצע עובד שש שעות ביום ומבזבז את השתיים הנותרות – מה שמשאיר פוטנציאל עצום להעלאת התפוקה. התחילו לטפל בזמן המבוזבז בכך שתצמצמו את ביקורי העובדים ברשתות חברתיות ובאתרי אינטרנט שאינם קשורים לעבודה – הרגל רע שגוזל יותר משש שעות בממוצע בשבוע העבודה של המועסק. אם אפשר, כדאי לעודד את הצוות להימנע ממולטיטסקינג. אמנם נראה שמולטיטסקינג הוא רעיון טוב, אבל על פי Psychology Today, רק 2% מהאנשים יכולים לעבוד במולטיטסקינג בהצלחה. כל היתר יכולים לצפות לירידה של 40% בתפוקה.

2. הם כותבים לעצמם מה צריך לעשות. לעובדים מוצלחים יש גישה מובנית לייעול הביצועים שלהם. הם מפנים זמן כדי לרשום מכשולים והפרעות במקום העבודה ובוחרים פתרון. באופן דומה הם רושמים לעצמם משימות קטנות שהם צריכים לבצע ומנצלים את ההפסקות הקצרות שלהם על מנת לעשות זאת. בנוסף הם מתעדים את הדברים שהשלימו, את העבודה הנוספת ואת אבני הדרך ומספרים עליהם כאשר מגיע הזמן לקבל קידום.

3. הם פרואקטיביים בנוגע להתפתחות האישית. העובדים המצטיינים בחברה מבקשים תמיד להתאים את יום העבודה שלהם לציפיות ובמקביל מפתחים ומרחיבים את כישוריהם. כך הם מעמיקים את המומחיות שלהם בתפקידם הנוכחי ומוסיפים את הוורסטיליות שלה יידרשו כדי להתקדם הלאה.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה