מה זה ניהול כישרונות? (Talent Management)

מה זה ניהול כישרונות? (Talent Management)

ניהול כישרונות (Talent Management), הוא תהליך הכולל איתור וצירוף לארגון של אנשי מקצוע חדשים ובמקביל שימור וטיפוח של העובדים הטובים הקיימים. ברמה האסטרטגית האחריות על ניהול כישרונות הוא של הנהלת החברה - ברמה הטקטית של מערך משאבי האנוש

שיתוף
ניהול כישרונות -לעשות את זה נכון

ניהול כישרונות (Talent Management), הוא תהליך במסגרתו מאתרים ומצרפים לארגון אנשי מקצוע חדשים ברמה גבוהה ובמקביל משמרים ומטפחים את העובדים הטובים הקיימים. המשימה העיקרית היא לאתר בחברה את אותם עובדים בעלי היכולות הגבוהות והפוטנציאל להתקדם ולשמר אותם, וכן לאתר בעלי מקצוע איכותיים ובעלי פוטנציאל להשתלב בארגון.

המונח הופיע לראשונה במאמר שפרסם דייויד וטקינס מבעלי חברת ההשמה – Softscap ב-1998, ובהמשך הפך למונח מפתח במסגרת התחרות בין החברות והנטייה לגנוב כישרונות האחת מהשנייה. "ניהול כשרון הוא תהליך המאפשר לפתח כוח עבודה איכותי שמכוון לרמה גבוהה של ביצועים ותפוקה. מדובר בלשפר את התפוקה ולשמר את כישרונות העל", אומרת דליה מלר-סגל, מנהלת שינויים ומלווה תהליכים בשירותים העסקיים הגלובאליים של חברת IBM, בראיון לאתר הספרדי E & P.

[adrotate banner="27"] מבחינת הטמעת התהליך בתוך הארגון, לדעת מלר-סגל האחריות מחולקת בין כמה דרגים אך מתפקידה של כל מחלקה לנהל את צוותיה ולהשיג מהם את המיטב. לצורך כך, כל מחלקה זקוקה לתמיכה טכנית ולוגיסטית של יחידה מרכזית שתסייע בהשגת מידע וניהול סיסטמתי של המידע, אותה יחידה רצוי שתהווה חלק ממערך משאבי האנוש ותזכה לגיבוי שדרת הניהול לצורך תפקודה ומימוש הנחיותיה.

"ברמה האסטרטגית האחריות על ניהול הכישרון הוא של הנהלת החברה בכל הקשור להגדרות, קביעת מדיניות והצבת מטרות. ברמה הטקטית מערך משאבי האנוש יצור את מסגרת העבודה ואת מנגנוני הבקרה, כאשר במקביל כל מחלקה אחראית ברמה האופרטיבית לניהול הצוותים שלה", אומרת מלר-סגל.

מבחינת יתרונות וחסרונות השיטה, מלר-סגל מציינת שהיתרון העיקרי של ניהול הכישרון היא הנגישות לכוח עבודה יעיל, זריז, גמיש ומסונכרן עם הדינמיות ומטרות העסק, עובדה המאפשרת לארגון להתמודד בצורה חיובית עם אתגרים לטווחים ארוכים וקצרים. זאת כאשר התהליך הוא חלק אינטגראלי מהטמעת תהליכי משאבי אנוש בארגון. כמו כן, ניהול הכישרון מאפשר לתכנן את העתיד הניהולי של החברה, לטפח מנהיגות בעלת ידע, ניסיון ומחויבת לארגון. בנוסף, הוא מאפשר לחברות להיות מוכנות להתמודדות מוצלחת מול דרישות חדשות הנובעות מצמיחה מזורזת ושינויים בשווקים.

החיסרון היחיד לדעת מלר-סגל, כרוך להטמעה לא מאוזנת או לא מתואמת של ניהול הכישרון, אשר יכולה להוביל לתסכול ולהפחתת המחויבות של העובדים כלפי החברה.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

תגובה 1

  1. חברות לא משקיעות מספיק בניהול כישרונות בתוך הארגון נושא חשוב שיכול לפשט תהליכי גיוס ולחסוך בצורך להכשיר מחדש עובדים רבים.

השאר תגובה