מהם הטרנדים המובילים את תוכנות השכר?

מהם הטרנדים המובילים את תוכנות השכר?

המשכורות אולי לא צמחו משמעותית במהלך המיתון, אבל תוכנת השכר של היום היא לא מה שהייתה לפני 4 שנים

שיתוף
תוכנות משאבי אנוש

תוכנות משאבי אנוש

הגלובליזציה, הקצב הקדחתני שבו השוק דוהר, הצורך של הארגון בפתרונות מקצועיים מידיים שמובילים אותו לבחור במיקור חוץ ומנגד חוקים ורגולציות של מדינות – כל אלה משפיעים על הדרישות והציפיות שלנו מהתוכנה. תוכנות לניהול שכר (payroll technology) נהנות מביקוש רב בקרב ארגונים בכל סדרי הגודל ברחבי העולם. כמו שאר הפתרונות בתחום ניהול ההון האנושי, גם כאן המגמה הבולטת ביותר היא ביקוש לתוכנות מבוססות ענן המוצעות ללקוחות קצה במודל ה-SaaS  (תוכנה כשירות). גם ארגונים שבעבר רכשו תוכנת ניהול שכר פונות כיום לפתרונות הזמינים בענן וזאת כדי להנות מהאפליקציות החדשות והמתקדמות יותר.

ממאמר שפורסם באתר payrolllab.com עולה כי השוק צמא לתוכנות חדשות לניהול ההון האנושי עם דגש על היתרונות הספציפיים הבאים:

תוכנת שכר ייעודית לחברות גלובליות: יותר ויותר ארגונים פורצים גבולות גיאוגרפיים בשנים האחרונות והם מוצאים את עצמם עובדים עם כמה מערכות שכר שונות. הוונדורים (vendors) בתחום תוכנת ניהול הון אנושי נתקלו השנה בביקוש שיא לתוכנת ניהול שכר שתאפשר לארגון לנהל את ההון האנושי במדינות השונות בהיבט של שכר ותנאים סוציאליים.

התחזית היא שכבר בשנה הקרובה ספקי התוכנה יתחילו לייצר פתרונות גלובאליים שיאפשרו סטנדרטיזציה בארגון כך שארגון יוכל לעבוד עם מערכת אחת או לכל היות שתיים-שלוש מערבות. השאיפה של ארגון היא ליצור הרמוניה בין מערכות השכר במדינות השונות כך שהמערכות הללו 'ידברו באותה שפה' ושניתן יהיה לנהל נכון את הנתונים בצורה גלובאלית.

תוכנות שכר עם הפנים למובייל: על פי סקר שערכה Frost & Sullivan, למעלה מ-40% מהארגונים במשק עושים שימוש במובייל לניהול השכר. גם כאן הספקים השונים מרגישים את הלחץ מצד לקוחות הקצה לספק להם תוכנות ייעודיות לשימוש במכשירים סלולאריים. הארגונים דורשים בעיקר אפליקציות מובייל לניהול שעות (דיווח כניסה ויציאה, שעות נוספות וכיו"ב), אפליקציות ייעודיות המאפשרות העברה בנקאית, ניהול הטבות (בונוסים, עמלות, תמרצים וכיו"ב).

האנליסטית אלקסיה מרטין צופה שכבר בשנה הקרובה נראה עלייה באפליקציות מובייל לא רק לניהול שכר והטבות אלא אפליקציות שמטרתן ללמד, להדריך ולהכשיר את עובדי מחלקת השכר.

תוכנות שכר עם הפנים לרגולטור:  חברות גדולות כקטנות נדרשות להתמודד עם חוקים ורגולציות של מדינות. אלה משתנים ומתעדכנים חדשות לבקרים. הארגון מוצא עצמו מול אתגר עצום בבואו לנהל את מערך השכר של עובדים (נשים כגברים, צעירים כמבוגרים, עובדים זרים, עובדים בעלי מוגבלויות, עובדים זמניים ועובדי משמרות ועוד). על כן אחת הדרישות השכיחות היא שתוכנות השכר יאפשרו לארגון לנהל מערך שכר חוקי ותקין בהתאם לחוקי המדינה (דיני עבודה, חוק המיסוי, חוקי משרד הבריאות, שלטונות ההגירה ועוד).

תוכנות שכר כנותנות מענה למיקור חוץ: בשנים האחרונות חלה עלייה במיקור חוץ בקרב חברות במשק. הצורך של הארגון בפתרונות מקצועיים ספציפיים בפרק זמן מינימאלי הוביל ארגונים רבים להוציא פרויקטים רבים אל מחוצה לארגון. הארגון של היום צריך להדביק את הקצב, בין השאר מבחינה טכנולוגית, וזה אומר שבמקרים רבים גם אם יש לו את המשאבים, אין לו את הזמן הדרוש להיערך לביצוע פרויקט ולכן הוא פונה למיקור חוץ. חברות נעזרות בחברות אחרות במשק לצורך ייעוץ מקצועי, פיתוח מוצרים, מתן שירותים ועוד וזה אומר שנדרשת להם פונקציה ייעודית לניהול 'שכר' המשולם לחברות וקבלנים חיצוניים.

רוצים לשמוע עוד על טכנולוגיות שכר ומשאבי אנוש? הרשמו לכנס HR-Tech – לחצו כאן לפרטים

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה