שיתוף

גמיפיקציה (מישחוק) בגיוס הינה שיטה שיכולה לעזור לחברות למשוך כישרונות מובילים, לשפר את מעורבות המועמדים ולהעריך מיומנויות באופן הרלוונטי לתפקיד.

המשמעות היא שגמיפיקציה היא כלי בעל ערך רב בנוף המתפתח של רכישת כישרונות.

בפועל, גמיפיקציה בגיוס היא שיטה שמשתמשת באלמנטים דמויי משחק, לרבות תגמולים, תחרות ואתגרים אינטראקטיביים, כדי לגייס ולהעריך מועמדים במהלך תהליך הגיוס.

בשנים האחרונות צברה שיטת הגמיפיקציה תאוצה ככל שיותר חברות חיפשו שיטות חדשניות למשוך טלנטים ולהעריך את כישוריהם, במיוחד עבור תפקידים הדורשים פתרון בעיות יצירתי, עבודת צוות וכישורים טכניים.

הוספת אלמנטים משחקיים להליך הגיוס מאפשרת למנהלי משאבי האנוש לשפר את מעורבות המועמדים, לייעל את הערכת המיומנויות ולהפוך את תהליך הגיוס לדינמי ומהנה יותר.

גמיפיקציה בהליך הגיוס הופכת את ההליכים המסורתיים של הגשת הבקשה למשרה, לחוויות אינטראקטיביות שבהן מועמדים יכולים להציג את יכולותיהם בהקשר של העולם האמיתי.

להלן 3 דרכים לשימוש בגמיפיקציה בהליך גיוס עובדים:

1 הערכות מיומנויות וסימולציות אינטראקטיביות:

לעיתים קרובות משתמשים בגמיפיקציה כדי לבחון את כישורי המועמדים באמצעות משימות או סימולציות המחקות את דרישות התפקיד בפועל.

לדוגמה, חברה השוכרת מפתחי תוכנה עשויה ליצור אתגרים הדורשים פתרון בעיות וידע טכני, המאפשרים למועמדים להפגין את יכולותיהם בסביבה מעשית.

באופן דומה, עבור תפקידים הדורשים כישורי ניתוח או קבלת החלטות, סימולציות יכולות לשחזר תרחישים אמיתיים, ולאפשר לארגון לראות איך המועמדים מגיבים לקבלת החלטות וניתוח מצבים, בתנאי לחץ.

גישה זו מספקת מבט מקיף יותר על כישוריו של המועמד מאשר הערכות מסורתיות.

2 תצוגה מקדימה של המשרה ואתגרים מציאותיים:

גמיפיקציה יכולה לשמש גם כדי לתת למועמדים תצוגה מקדימה מציאותית של התפקיד.

כלומר, אפשר לפתח תרחישים או משחקי תפקידים המציגים אתגרים נפוצים הקשורים לתפקיד, במטרה לראות איך המועמד מתמודד עם פתרון בעיות.

זה מאפשר להעריך את התאמתו של המועמד לתפקיד ולהמחיש לו את הציפיות ממי שימלא את התפקיד.

כתוצאה מכך ניתן לשפר את שימור הטלנטים על ידי משיכת מועמדים המעוניינים באמת בתפקיד.

3 משחקים מבוססי צוות ומשימות שיתופיות:

ניתן להשתמש בגיפיקציה כדי לבצע הערכה של היכולת לעבוד בצוות ושל המיומנויות הבין-אישיות.

אתגרים מבוססי קבוצה או חדרי בריחה וירטואליים, למשל, מעודדים מועמדים לעבוד יחד כדי לפתור בעיות מורכבות, ולגלות כיצד הם משתפים פעולה, מתקשרים ומובילים.

התבוננות במועמדים בסביבת צוות מספקת תובנות לגבי הכישורים הבינאישיים וההתאמה התרבותית שלהם. דבר שיכול להיות קשה להערכה במסגרת ראיון מסורתי.

לסיכום, גמיפיקציה היא שיטה המשפרת את תהליך הגיוס על ידי הפיכתו לאינטראקטיבי ויעיל יותר בזיהוי הכישורים האמיתיים של המועמדים.

עבור מועמדים, הערכות משחקיות הן בדרך כלל פחות מלחיצות מראיונות או מבחנים מסורתיים, ומציעות חוויה ייחודית המדגישה את תרבות החדשנות של המעסיק.

עבור מנהלי משאבי האנוש ומנהלי הגיוס, שיטת הגמיפיקציה מספקת הבנה עמוקה יותר ודינמית יותר של כישורי המועמדים, של יכולות קבלת ההחלטות שלהם ושל התאמתם לתרבות הארגונית, מה שמוביל בסופו של דבר להחלטות מושכלות יותר לגבי גיוסם.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה