מדוע עליכם להנהיג מהלב

מדוע עליכם להנהיג מהלב

אם אתה חושב שהמוח שלך עושה אותך מנהיג גדול, כדאי לבדוק את הלב

שיתוף
השפעת מנהלים על מידת מעורבות העובדים

השפעת מנהלים על מידת מעורבות העובדים

לדברי Conference Board בארה"ב, שביעות הרצון של העובדים נמצאת בירידה תלולה ויציבה במשך דור שלם. ארגון המחקר דיווח בקיץ כי יותר ממחצית מהעובדים האמריקאים אינם מרוצים מעבודתם כיום.

מחקרים אחרונים נוספים לא רק מעידים על כך שאנשים מרגישים יותר גרוע לגבי עבודתם, המנהלים והארגונים שלהם יותר מאי פעם, הם גילו גם כי 71% מהעובדים האמריקאים אינם מעורבים בעבודתם.

חוסר שביעות הרצון הזה הוא רע לעסקים. החוקרים מעריכים עלותה עומדת על כ- 300 מיליארד דולר בשנה.

בהתחשב בכל הנתונים הללו, המוחות העסקיים הגדולים, ככל הנראה תוקפים את המשבר, נותר לנו לתהות מדוע הם עדיין לא הגיעו לתוצאות? איך זה שעדיין לא זיהו מה יידרש כדי לעורר מחדש את כוח העבודה האמריקאי.

על סמך התגליות המדעיות האחרונות, נראה שהפתרון עומד בסתירה לאחת הפרדיגמות המקובלות והמתמשכות ביותר בעסקים. על אף מה שכולנו למדנו: לשמור על הלב ועל הרגשות מחוץ למנהיגות – עכשיו אנו יודעים שהדרך למעורבות עובדים היא דרך לבם.

הרעיון של הבאת הלב למנהיגות במקום העבודה נתפש באופן נרחב כגישה רכה וחלשה שמערערת את הפרודוקטיביות ואת הרווחיות. תיאורית המנהיגות המסורתית טוענת כי המנהלים הטובים ביותר הם המוחות הגדולים והאנליטיים אשר מבודדים במכוון מרגשות.

אולם על פי מחקר שנערך על ידי המכון של HeartMath, ארגונים שיצליחו וישגשגו יהיו אלו שידחו עמדות קרות ויקבלו את העובדה כי הרגש משחק תפקיד עצום בהגדלת מעורבות העובדים.

אם הרצון שלך הוא להיות מנהיג שמושך ומניע את האנשים הטובים ביותר בכל זמן נתון לייצר ולהשיג ביצועים , הנה שני דברים שאתה חייב לדעת על כוח והשפעה של הלב האנושי:

הלב הוא המניע העיקרי של ביצועים אנושיים אופטימליים

המחקר של HeartMath התרכז בעיקר בפיזיולוגיה של ביצועים אנושיים אופטימליים – מה צריך להיכנס לתוך מוחו, גופו ומערכת העצבים של האדם כדי שיוכל לחשוב בצורה ברורה, לשמור על קור רוח ולבצע במלוא הפוטנציאל.

לדברי החוקרים, הלב הוא חלק ענק במשוואה של התפישה ואינטליגנציה. הלב והמוח נמצאים בתקשורת דו-כיוונית מתמדת והלב שולח מידע יותר למוח מאשר להיפך. האותות שנשלחו מהלב משפיעים על מרכזי המוח המעורבים בקבלת ההחלטות שלנו וביכולתנו לתפוש. במילים אחרות, כל פעימה משקפת את המצב הרגשי הנוכחי שלנו. אם אנחנו כועסים, נרגזים או מתוסכלים, הלב משדר מסר כאוטי מאוד. לעומת זאת, רגשות חיוביים יוצרים הרמוניה במערכת העצבים שלנו ובתבנית קצב הלב שיש לנו כשאנחנו במצב הכי אופטימלי שלנו.

המנהיגים הגדולים בעולם הם אלו שמוודאים בכל עת שהעובדים מרגישים כי הארגון והמנהלים שבו דואגים באמת לרווחתם. מנהיגים אכפתיים מגדירים את המנגנון העצבי המייצר ביצועים אופטימליים במקום העבודה.

רגשות ככונן ביצועים

האמונה הרווחת במנהיגות היא, שרגשות מערערים על קבלת החלטות טובות ומשימות קוגניטיביות ואין להם מקום במקום העבודה. אבל המחקר החדש הראה בבירור שדיכוי הרגשות מעכב את תפקוד האדם.

ברור אמנם כי סוגים מסוימים של רגשות מרוקנים את האנרגיה שלנו ובכך משפיעים לרעה על הביצועים שלנו, אבל כעת אנו יודעים שהרגשות הם הכונן הביוכימי שלנו – לא להיפך. הרגשות קובעים את רמת ההתחייבות שלנו בחיים, מה מניע אותנו וממה אכפת לנו.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה