שיתוף

בשנה האחרונה השתנה שוק העבודה במהירות מסחררת וארגונים, ובעיקר מנהלי משאבי האנוש שלהם, נאלצו להסתגל במהירות לשינויים מרחיקי לכת.

המגמה העיקרית והבולטת מכולן היא ככל הנראה המעבר לפורמט עבודה מקוונת, ונראה שהיא לא תעלם עם היעלמות מגיפת הקורונה.

בין הסוגיות המרכזיות שיעמדו השנה על הפרק בתחום משאבי האנוש יהיו השאלות הבאות: איך תשפיע עבודה מרחוק על זרימת העבודה ועל אופי העבודה של מנהלי משאבי האנוש, אילו מקצועות יהיו המבוקשים ביותר, כיצד חברות ישנו את המדיניות שלהן בהמשך השנה, וכו.

בשנים האחרונות, טרם פרוץ משבר הקורונה, מעסיקים נהגו לחפש עובדים נאמנים בעלי מוטיבציה כדי וניסו לשמר אותם לאורך זמן, תוך בניית מערכת יחסים של שותפות לדרך.

בימים אלה, חברות רבות מגדילות את אחוז המשרות הזמניות מסך המשרות הפנויות ומתמקדות בפרויקטים זמניים בלבד. פורמט זה צובר פופולריות במהירות. אפילו מנהלי המכירות החלו לעבוד על חוזים קצרי טווח.

שיטת העבודה הזאת מאפשרת לחברות להעריך במהירות את הפוטנציאל של עובדים, שבימים אלה יש להם בעיקר מוטיבציה להציג את תוצאות עבודתם באופן מיידי.

שיטה זו נוחה יותר גם לעובדים שכן היא מאפשרת להם לחתום על חוזי עבודה קצרי טווח, ללא מחוייבויות ארוכות טווח באופן שמאפשר להם להחליף מקום עבודה בקלות יחסית, במקרה הצורך. המשמעות בפועל היא, שיותר ויותר עובדים צפויים לעבור לעבוד במתכונת פרילנס.

ככל שמגמה זו הופכת נרחבת יותר, כך מיקור החוץ הפך מקובל יותר. וזאת למרות שמאז תחילת המשבר, חברות רבות נאלצו לקצץ בתקציביהם של קבלני מיקור החוץ בשל המשבר העולמי.

חברת המחקרים גרטנר גרופ פרסמה דו"ח ממנו עולה, כי כ-32% מהארגונים בעולם מחליפים באופן פעיל עובדים במשרה מלאה בפרילנסרים, במטרה לחסוך עלויות.

בתגובה, מנהלי משאבי האנוש מאמצים מערכות טכנולוגיות שנועדו לעבד במהירות נתונים לגבי מספרים גדולים של פרילנסרים חדשים ובה בעת גם של עובדים חדשים שיש לקלוט ולהכשיר אותם במהירות.

מגמה נוספת שמסתמנת לקראת המשכה של שנת 2021 היא נושא השחיקה והבידוד העצמי, והערבוב הבלתי נמנע בין חיי העבודה והחיים האישיים כתוצאה מהעבודה מהבית.

בין אם עובדים ממשיכים לעבוד מהבית משום שהם מחוייבים בכך או שהם מעדיפים לעבוד מהבית כדי להמנע מהדבקה בקורונה, הגבולות בין העבודה לחיים האישיים הולכים ונעלמים.

יום העבודה הוא כבר לא שבע או שמונה שעות מוגדרות משום שהעובדים נמצאים כל הזמן בקשר אונליין. חלקם כבר הרגישו את ההשפעה השלילית של אורח חיים זה. שחיקה ועייפות הפכו לסוגיה שכיחה יותר מאי פעם.

הבעיות האישיות של העובדים משפיעות על יעילות עבודתם ועל הפרודוקטיביות שלהם, ומנהלי משאבי האנוש לא יכולים להתעלם מכך.

לכן, השקעה ברווחת העובד ובבריאותו צפויה להיות מגמה נוספת שתעשה את צעדיה הראשונים בשנת 2021 ותמשך ככל הנראה הרבה מעבר לה.

הרעיון הוא שהשקעה בבריאות העובד יכולה לחזק אותו, להגביר את המוטיבציה שלו וכתוצאה מכך לסייע לארגון כולו להשיג את יעדיו.

במילים אחרות, הגברת רמת הרווחה של העובדים ומעורבותם בתהליך העבודה, משמעה שהטיפול בבריאות העובדים, באיזון הנפשי שלהם וביציבות הכלכלית שלהם ממלא תפקיד חשוב בשימור הטלנטים.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה