כיצד מזהים איש מקצוע אמיתי?

כיצד מזהים איש מקצוע אמיתי?

גם אם למועמד יש ידע וניסיון ספציפי זה לא הופך אותו ל"מקצוען". כך תוכלו להבדיל בין מקצוען למועמד עם כישורים מקצועיים

שיתוף
זיהוי מקצוען אמיתי

כיום, בעידן מערכות הגיוס האוטומטיות ותהליכי הגיוס האפקטיביים, סביר להניח שערימת קורות החיים שברשותכם מכילה מועמדים עם כישורים מקצועיים ורקע מקצועי הולם. אבל האם הם "מקצוענים"? סביר להניח שלא. המקצוענים הם בודדים, הם חוד החנית, הם הסיבה שבגללה פתחתם את הגיוס וגם אלה שיביאו את התועלת הגדולה ביותר אם אכן יצטרפו לארגון. הבעיה היא שבמציאות היום יומית, הבינוניים הם אלה שיודעים להתבלט בשטח.

הבינוניים הם אלה שלא בוחלים בשום אמצעי והם משקרים, מנפחים ומגזימים בקורות החיים ולאורך כל תהליך הגיוס. הבינוניים אף דואגים להפנות אתכם לממליצים שיעניקו להם סופרלטיבים ללא הצדקה. הבינוניים טובים יותר בלהשיג את התפקיד מאשר בביצוע שלו. לכן, חשוב שתכירו את המאפיינים של המקצוען האמיתי.

האתר לקהילת משאבי אנוש Business Management Daily מציג את המאפיינים של המקצוען האמיתי, אלה שמבדילים אותו מהבינוניים ומטה.

מקצוען לא יתחייב למשהו שהוא לא בטוח (ב-100%) שהוא יוכל לקיים. לכן, כשאתם יושבים מול מועמד בראיון עבודה ושואלים אותו האם הוא יוכל לעשות כך וכך בפרק זמן הזה והזה, המועמד הרגיל יגיד "בטח" או "אין שום בעיה" ואילו המקצוען לעולם לא יתחייב עד שהוא לא יקבל מידע מלא על: המשאבים שעומדים לרשותו, לוחות זמנים, תקציב, אילוצים, מטרות… הוא ישקלל את הנתונים, יבצע הערכה גסה ויגיד בדיוק האם הוא יוכל לעמוד ביעד ואם לא הוא יסביר מדוע ומה חסר לו.

המקצוען יגיד "מניסיון מקצועי, התקציב שהקדשתם לפרויקט הוא גבולי" או "להערכתי, תאריך היעד הוא לא ריאלי". המקצוען לא ינסה ליצור רושם של "תותח" על ידי כך שהוא מציג את עצמו כסופרמן, כל יכול, אלא המקצועיות שלו תבוא לידי ביטוי דרך שאלות נכונות, הליך חשיבה והערכת מצב וכנות ללא פשרות מתוך תפיסה ריאליסטית ומוכנות להכיר במגבלות כולל במגבלות שלו עצמו.

מקצוען מדבר בשפה של מקצוענים, אך הוא לא משתמש בה כנשק. מועמדים "רגילים" רוצים להראות שהם מכירים את החומר המקצועי ומדברים בטרמינולוגיה ללא הרף. מבלי להבחין אם אתם מבינים אותם או לא, הם פשוט זורקים buzzwords ללא הכרה. המקצוענים לעומת זאת, אינם צריכים להוכיח שהם שולטים בטרמינולוגיה, זה מובן מאליו בשבילם. הם ינהלו אתכם שיחה בגובה העיניים ויתאימו את סגנון הדיבור שלהם למאזין/מאזינים כך שהם יצאו ברורים ומובנים גם למי שלא בא מהתחום (ולא מכיר את מילות הבאז המפורסמות).

מקצוען לעולם לא מערב עבודה וחיים אישיים. מקצוען בחיים לא יגיע לריאיון עבודה באיחור קל ויגיד "סליחה, הייתי צריך להקפיץ את הילדה לגן" או ינסה לדחות ראיון עבודה לשעה אחרת כי "הרכבת שלי יוצאת ממודיעין רק ב-08:00". מקצוען לא ישתף אתכם בחייו הפרטיים, הוא לא ישתף אתכם ברגשות ובתחושות שלו (אוי, מאוד קר כאן, אפשר להנמיך את המזגן?)… מקצוען לא ירשום בקובץ קורות חיים גרוש + 2 ילדים מתבגרים. מקצוען יקדיש את 100% מהזמן שלו (ושלכם) לנושאים עניינים גרידא.

מקצוען נראה כמו מקצוען. המקצוען יודע בדיוק איך הוא צריך להראות ולהתנהג. הוא בחיים לא יפתיע אתכם במפגש הראשוני. הוא יראה בדיוק כפי שציפיתם לראות: איש מחשבים, מהנדס ביולוגיה, מתרגמת.. הוא הסטריאוטיפ שאותו דמיינתם כאשר כתבתם קורות חיים למקצוע מסוים. הוא יודע איך להתנהג, איך להתלבש ואיך להראות בדיוק אותו מקצוען שכולם מדמיינים ברגע הראשון.

מקצוען לא משמיץ את העמיתים שלו, את המעסיקים הקודמים וגם לא את המתחרים. אם אתם מחפשים אחר מקצוען אמיתי, אדם בעל אתיקה אישית ולא רק מקצועית, דעו לכם שאחד המפתחות החשובים ביותר הוא יחס טוב לזולת, כבוד לאדם ושמירה על שמם הטוב של אנשים וחברות. מקצוען אמיתי לא יגיד מילה רעה על מקום העבודה הקודם שלו (הוא לא ישמיץ את המעסיקים או את חבריו לצוות). מקצוען לא יגיד מילה רעה על מתחרים. גם אם יחסו שלילי, הוא יסביר בצורה מקצועית מדוע הוא בחר לא לעבוד עם המתחרה או מדוע בחר לעזוב מעסיק קודם – בדגש על נושאים ענייניים/מקצועיים ומבלי לומר דברים שליליים על אנשים או חברות.

 

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה