מאמצים להביא לסיום "שביתת הקוטג'" בתנובה

מאמצים להביא לסיום "שביתת הקוטג'" בתנובה

עיצומים מסוג אחר: ועד העובדים מנע אספקת קוטג' לרשתות, למעט בתי חולים ובתי אבות בשל מחלוקת על תוספות שכר

שיתוף

עובדי תנובה והנהלת החברה פתחו במגעים במטרה לסיים את "שביתת הקוטג' ", במהלכה הורגש מחסור במוצרי הקוטג' של תנובה במדפי רשתות השיווק והחנויות.

ועד העובדים מנע את ההפצה של הגבינות למכירה, למעט בבתי חולים ובבתי אבות, לנוכח סירובה של ההנהלה לקבל את דרישות השכר של העובדים.

הבחירה בקוטג' כסמל המאבק הנקודתי הזה אינה מקרית, שכן יו"ר הוועד אחיאב שמחי מבקש לרתום אליו את אנשי מחאת הקוטג' ואת פעילה המחאה החברתית שקמה לאחריה.

אמש נפגשו שמחי, עורך הדין בני כהן המייצג את הוועד ומנכ"ל תנובה אריק שור, על רקע איומם של העובדים להרחיב עוד השבוע את העיצומים ולכלול מוצרי חלב נוספים במסגרת מה שכונה "חרם השיווק". יצוין עוד כי ההסתדרות נותנת גיבוי למהלכים הללו.

בכיר בתנובה אמר לעיתון דה מרקר, "אנו מבקשים לסיים את המשבר ביחסי העבודה במהירות ולחזור לפעילות תקינה תוך מאמץ לחתום בקרוב על הסכם שכר בחברה, מכיוון שכל הצדדים בחברה יוצאים ניזוקים מהעיצומים". לשיטתו, דרישות השכר שהעלה הוועד הן "מוגזמות לנוכח תנאי התחרות בשוק".

במגעים בין המנכ"ל שור לוועד העובדים נדונו דרישות הוועד: תוספת שכר של 5% בכל שנה, העברת עובדי דור ב', שתנאי העסקתם ירודים יחסית, למעמד של עובדי דור א' וזאת לאחר שבע שנות ותק בעבודה, הגדלת רכיבי השכר המחושבים לפנסיה, כגון פרמיות המשולמות לנהגי משאיות החלוקה של החברה וכן ביטול התוכנית לפטר 220-300 מעובדי החברה שפריונם מוגדר נמוך מהממוצע והחלפת הפיטורים בתוכנית לפרישת עובדים מרצון תמורת פיצויים מוגדלים.

הוועד גם מתנגד לרפורמה המקיפה בשיטת החלוקה של מוצרי תנובה לחנויות ולרשתות שיו"ר תנובה, שלמה רודב, יזם לדברי הוועד ללא היוועצות עמו. לטענת העובדים, ישום הרפורמה, שיש לה השלכות על אופן העסקתם, חייב להיות מתואם עמם.

הנהלת תנובה מציעה לעובדים תוספת שכר שנתית של 2%, שהיא לדעתם "נמוכה מדי, לנוכח העובדה שב-2011 החברה הרוויחה 428 מיליון שקלים ובעלי המניות משכו דיווידנד בגובה 280 מיליון שקלים".

ובתוך כך, הפגינו היום (ד') בצהריים מאות גמלאי תנובה מול משרדי החברה, בגין שחיקה מתמשכת בהטבות ובשי לחג הניתנים להם, כפי שפורסם השבוע בחדשות HRus.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה