פסטיבל סרטי הפועלים, שזו השנה החמישית שהוא מתקיים, יערך במשך שמונה ערבים בהן יוקרנו סרטים ולצדם יתקיימו הרצאות ואירועי חוצות דרכם יבחן מצבו של מעמד העובדים בישראל. הפסטיבל יתקיים בחיפה בין התאריכים 1.5-8.5.
בפסטיבל יוקרנו סרטים חדשים לצד סרטי קלאסיקה ישנים. הסרט החדש אלברט נובס, קלסיקת הקולנוע זמנים מודרניים של צ'רלי צ'פלין משנת 1936, והשרט הישראלי ריח פועלים מ-2011. בין היתר יוקרן גם הסרט "עשר", העוסק בחייה של נהגת מונית איראנית ונותן מבט חברתי ביקורתי על החיים בטהראן.
לצד הסרטים יתקיימו הרצאות פאנלין ואירועי חוץ. חבר הכנסת איתן כבל המתמודד לתפקיד יושב ראש ההסתדרות, ידבר על האתגרים של מעמד העובדים בישראל. פרופ' אביה ספיבק, לשעבר המשנה לנגיד בנק ישראל ומראשי ועדת המומחים האלטרנטיבית במחאה – ועדות ספיבק/יונה, יבחן את הקשר בין משברים פיננסיים לבין מחאות חברתיות. על האביב הערבי של האשה העובדת ירצו נסרין מזאווי, פעילה פמיניסטית וחוקרת באוניברסיטת חיפה וד"ר חיררדו לייבנר מאוניברסיטת תל אביב.
הפסטיבל מתקיים לאחר גלי המחאה שהתרחשו בארץ ובעולם ושיקפו את חוסר הנחת של מעמד הביניים ממעמדו ההולך ומתרופף בעולם העבודה ואת ההידרדרות החברתית-כלכלית שעוברים האנשים העובדים, ויתמקד בתגובתו לעליית יוקר המחיה ולמשברים הפיננסיים, שהתבטאה במחאה גלובלית ומקומית.
יש מי שיאמרו כי פסטיבל סרטי פועלים השנה צריך היה לעמוד בסימן "מעמד הביניים העובד". אולם מאידך נשמעו לא אחת טענות כנגד המחאה החברתית של קיץ 2011, על כך שהזניחה את הנזקקים באמת – אלה המשתכרים שכר מינימום ופחות ממנו, העניים, חסרי הבית, הפריפריה. לפיכך השנה ינסה הפסטיבל לגעת בשאלת "המעמד", איך והאם ניתן לדבר על "פועלים" או שמא על "עובדים" כעלי מעמדות חברתיים ברורים ובאיזה אופן מושג העבודה רלוונטי לתקופה ולמקום.