שיתוף

החזרת כל העובדים אל משרדי הארגונים אינה נראית כרגע אפילו באופק, וארגונים חייבים להתארגן כבר עכשיו לקראת עבודה מרחוק על כל המשמעויות שלה.

חשוב להבין שעבודה מרחוק (מהבית) אינה מתמצה בכך שהעובדים עברו לעבוד מהמחשב הביתי במקום ממחשב המשרד.

החלפת השיטה צריכה להתבצע באופן מקיף שכולל הרבה מאוד מרכיבים של פעילויות משאבי אנוש (ולמעשה כמעט את כל מרכיביה של פעילות משאבי האנוש).

אחד המרכיבים המרכזיים שנדרש כעת לעשות לגביו חשיבה מחדש הוא איך קולטים עובד חדש ואיך מבצעים הליך קליטה מוצלח של מועמד, כאשר הליך הקליטה הוא כולו מרחוק.

יש פה אתגר לא פשוט של חיבור בין המועמד החדש לבין חברי הצוות האחרים שלו, ובינו לבין המנהל הישיר שלו, כאשר הכול מתבצע מרחוק.

יתרה מכך, יש צורך להבין ממנו אילו הכשרות הוא צריך לעבור כדי להצליח בתפקידו, מהן נקודות החוזק ומהן נקודות התורפה של העובד החדש.

יש להבין מרחוק, ואיך לסייע לו לשפר את נקודות התורפה שלו ואיך למנף את נקודות החוזק שלו. והכוח כאמור, מרחוק, באמצעות הזום, על גבי תשתיות אינטרנט שלא תמיד עובדות בצורה אופטימלית.

ועל אף כל המכשולים והאתגרים, מחקרים מראים כי כאשר מבצעים את ניהול העובדים (הוותיקים והחדשים) מרחוק בצורה נכונה, הרי ששילוב העובדים החדשים בארגון על גבי תשתיות אונליין יכול דווקא להגביר את שיעור שימור העובדים בכ-82%.

עוד עולה מאותם מחקרים, כי תפוקת העובדים משתפרת בכ-70% כאשר העובדים עובדים מהבית.

בסיכומו של דבר, עובדים שעובדים מהבית הם בדרך כלל מאושרים יותר, ולכן הם מחוברים יותר לארגון, כל עוד מאמצי הקליטה מספקים את כל צרכיהם.

ממחקר שנערך בארה"ב עולה, כי ארגונים שיש בהם תהליכים מובנים לקליטה ושילוב מוצלח של עובדים חדשים יכולים לרשום גידול בהכנסות של עד 60% לשנה.

כלומר, ארגונים שעוד לפני המשבר היה מונהג בהם הליך מובנה ומצליח של שילוב עובדים חדשים בארגון – באופן שהצליחו להגיע לשימור העובדים החדשים בשיעורים גדולים, הרבה מעבר לשנה או לשנתיים הראשונות – ארגונים כאלה יגלו שהאתגר לשלב עובדים חדשים מרחוק, הוא פחות מאתגר לעומת ארגונים שמלכתחילה לא היה בהם הליך, נכון, מסודר   ומובנה של קליטת עובדים מוצלחת.

לכן, ארגונים אלה יצטרכו כעת ליישר קו וללמוד איך משלבים מרחוק את העובד עם שאר חברי הצוות, איך יוצרים הווי משותף מרחוק, ואיך מתקשרים עם העובדים החדשים באופן שניתן לסייע להם במהמורות ובאתגרים שהם נתקלים בהם.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה