איך מזהים את העובד המצטיין כבר בשלב הגיוס?

איך מזהים את העובד המצטיין כבר בשלב הגיוס?

חברת הייעוץ והמחקר CEB קובעת: רק 5% קורצו מהחומר של כוכבים. כיצד מזהים אותם כבר בשלב הראיון?

שיתוף
הצלחה

הצלחה

על פי מחקר שערכה חברת הייעוץ CEB ובו השתתפו למעלה מ-20,000 עובדים, עולה כי כיום מעסיקים זקוקים ל-20% יותר מהעובדים שלהם: 20% יותר תפוקה, השקעה, ידע, כישורים, מוטיבציה…

אם בעבר הארגון יכול היה להרשות לעצמו לאתר או לחילופין לטפח את ה"כוכב", את העובד המצטיין שלו תוך כדי עבודה, הרי שכיום אין לו את הפריווילגיה הזו. הארגון צריך לגייס טאלנט שיהיה העובד המצטיין כבר בשלב הגיוס ולא דקה אחת אחרי. עתידו של הארגון תלוי באותם כוכבים והזמן הוא משאב יקר מכל, כך שמטרת תהליך הגיוס הינה למצוא את אותו כישרון ומרגע שזה נמצא – לתפוס אותו חזק ולא לתת לו לברוח (ולהצטרף למתחרים).

על פי המחקר שביצעה חברת CEB, רק ל-5% מקרב ציבור העובדים יש את התכונות והכישרון הטבעי להפוך להיות עובד מצטיין.

אז איך מאתרים את אותם 5% מתוך המון המועמדים כבר בשלב הגיוס? אתר משאבי האנוש On-Rec פרסם את ההמלצות הבאות:

– הכוכבים הינם אנשים שמסוגלים להתמודד (ולהתמודד היטב) עם שינויים, חוסר בהירות וחוסר ביטחון. כשמחפשים מועמדים חזקים חשוב לשים דגש חזק על היכולת להתמודד עם שינויים, להסתגל מהר ולפעול בסביבה משתנה, בלתי יציבה ובלתי ברורה.

– גמישות ויצירתיות הן תכונות חשובות לא פחות שכן שוק העבודה משתנה והדגש כיום הוא על יכולת להגיב לשינויים ולעבוד בשיטות/ מסגרות עבודה חדשות. הדגש עובר מהגעה לעבודה לעמידה ביעדים, כך שאתם כבר לא מחפשים אחר עובדים שיגיעו למשרד בשעה קבועה, יעבדו עד שעה קבועה ויהיו מוכנים לתת שעות נוספות. היום אתם מחפשים בעיקר אחר עובדים שלא מביטים בשעון אלא מתרכזים בלייצר פתרונות, להביא ידע, להניע את הארגון לעבר יעדים ומטרות. זו תפישה אחרת של עבודה (של תפקיד ומחויבות).

– עבודת צוות היא אחת התכונות החשובות ביותר אצל עובדים מצטיינים בשוק העבודה החדש. מי שלא יודע ליצור שיתופי פעולה, לחזק ולהרחיב אותם, ליצור ולעבוד בנטוורקינג פשוט לא יהיה טאלנט מוביל. התפישה הרווחת כיום היא שלאף אדם אין את כל הידע, הכישורים, הקשרים, הזמן והיכולת לפעול לבד. כל אחד מאיתנו הוא שותף (מי חשוב יותר ומי פחות) בעשייה ובהצלחה. מי שחסרה לו היכולת להיות שחקן צוות לא יעשה חייל, גם אם הוא עומד בכל הדרישות היבשות לתפקיד.

– גישה טכנולוגית היא תכונה חשובה ביותר לא משנה לאיזה תחום או ענף אתם מגייסים. עובדים חייבים שתהיה להם גישה למחשוב, מוכנות ללמוד ולהתפתח מקצועית ואפילו תשוקה להדביק את הפער הטכנולוגי, שכן תוכנות חדשות ובכללן העבודה באמצעות כלים ומערכות ממוחשבות – מאפשרות לעובדים לא רק לבצע את עבודתם מהר יותר ובצורה יסודית יותר.
הן מאפשרות לעובד ללמוד ולהתפתח, להיות אנליטי יותר, לתכנן לטווח ארוך, לנהל ולהתנהל נכון יותר. עובד שחסרה לו הגישה לטכנולוגיה ושמעיד על עצמו שהוא 'מהדור הישן' יוכל מקסימום להיות עובד טוב אך הוא לעולם לא יוכל להוביל בתחומו.

לסיכום, מנהלי גיוס המבקשים לאתר ולגייס את העובדים המצטיינים בתחומם יאלצו לעבוד קשה יותר ולהשקיע משאבים גדולים יותר בשלב הגיוס ובנוסף, אלה יאלצו לחרוג מתהליך הגיוס המסורתי ששם את הדגש על ידע, תעודות, כישורים והמלצות. האתגר של גיוס העובדים המצטיינים מחייב את המגייסים לשים דגש גדול יותר על מאפיינים אישיותיים בניסיון למצוא עובדים בעלי כושר למידה והסתגלות מהיר, גישה טכנולוגית, גישה אנליטית, מסוגלות ומוכנות לעבודת צוות ויכולת לפעול במיטבם בתנאים בלתי ברורים.

רוצים להצטיין בגיוס? בואו לכנס הגיוס שיערך ב-15 בדצמבר! לחצו לפרטים

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה