אתמול נערך כנס ההדרכה השנתי של HRus. הכנס נערך במלון הרודס תל אביב והשתתפו בו קרוב ל-300 אנשי קהילת משאבי אנוש, אולם המליאה היה מלא מקצה לקצה, השתתפות הקהל היתה מרובה והחומר שהועבר היה ברמה מקצועית גבוהה. בכנס הועברו הרצאות מקצועיות, משתתפי הכנס נחשפו גם לשיטות עבודה ( Case study) וגם למתודולוגיות הדרכה וכן לאמצעים וכלים מתקדמים לביצוע הדרכה. צוות מרצי הכנס הורכב מאנשי קהילה בכירים ומומחים בתחומם, בניהם היה ניתן למצוא את: ענבר גת שחם, ד"ר גדי רביד, רונית בן בסט, איתן שושן, שלומית לוי (בתצלום הימני העליון, שלומית בצד שמאל) ועוד רבים וטובים. את הכנס הנחתה יוליה ריינשמידט (בתצלום השמאלי למעלה, יוליה במרכז), שגם העבירה את התרגיל המעשי (פרטים נוספים בהמשך). הרצאה מעניינת במיוחד הביא גיל פיינר, על שיתוף פעולה בעולם הגלובלי כמפתח להצלחה עסקית. במהלך הכנס בוצעו מספר מפגשי נטוורקינג, בהם היה ניתן לפגוש גם את המרצים וכן אנשי חברות שהציגו במקום את הפתרונות האחרונים בתחום ההדרכה ומשאבי האנוש. כמו כן בוצע גם תרגיל הדרכה מעשי, בו משתתפי הכנס חולקו לקבוצות למידה (שולחנות עגולים – ללא השולחן) ובוצע דיון מסביב לשיווק ההדרכה בארגון, כלי אותו יכולים המשתתפים לקחת וליישם ביום שאחרי בארגונם. במהלך התרגיל נעשה שימוש בדף הפייסבוק של HRus. |
לאחר התרגיל, המשיכו הרצאות הכנס והוצגו עוד 2 Case study של תוכניות הדרכה, הראשונה של חברת Ness ישראל והשנייה של בניית תוכנית ההדרכה של חיל האוויר, וזאת בנוסף ל – Case study שהוצג קודם לכן של חברת דיויד שילדס שלא רק שבנו מאפס תוכנית הדרכה שנתית אלא עשו זאת במקביל לבנייתו של מוקד לקוחות חדש. הרצאה זו חולקה לשניים בין מיטל דואני – מנהלת משאבי אנוש בחברת DavidShield, לבין שרון גדעוני עוז- מנהלת תחום פתרונות למידה והדרכה בחברת היי קפיטל, אשר ליוו ויעצו בתהליך מורכב זה, ובכך ניתנה במה לשני צידי הסיפור: החברה המיישמת והחברה המפתחת/מייעצת.
הכנס הבא – כנס הגיוס השנתי – ייערך ב- 29.1.2013
מספר מרגעי השיא של כנס ההדרכה:
מושב הפתיחה של כנס ההדרכה 2012 נפתח בהרצאתה של רונית בן בסט שעשתה את החיבור בין תוכנית ההדרכה לאסטרטגיה הארגונית ובכך קשרה את הכנס הנוכחי לכנס HRus הקודם בנושא 'אסטרטגיית משאבי אנוש'.
איתן שושן, מנהל הדרכה ולמידה ב-SCD שבבעלות אלביט ורפא"ל, הציג את המתודולוגיה שבה ארגונו בוחן ובונה את תוכנית ההדרכה ל-500 עובדי הארגון ושבר מספר מוסכמות נפוצות לגבי תהליך, אופן וסדר הפעולות שיש לבצע בבניית תוכנית עבודה הדרכה.
באמצע יום ההדרכה נערך התרגיל המעשי, וזאת בשביל לאפשר לכל באי הכנס לקחת חלק בתרגיל. בתרגיל חולקו המשתתפים לקבוצות בגדלים שונים. הקבוצות יצרו מעגלי חשיבה בהם נערך דיון מונחה בנוגע לאופן ודרכי השיווק של תוכנית ההדרכה הארגונית לעובדים בתוך הארגון לשם רתימתם לתוכנית ההדרכה השנתית. אחד מתוצרי התרגיל היה להפיק סיסמה אשר תשווק את תוכנית ההדרכה בארגון, הקבוצות העלו את הסיסמאות לדף הפייסבוק של HRus לשימושם של חברי הקהילה כולה.
ניתן למצוא תמונות נוספות בדף הפייסבוק של HRus וכן ליהנות מסיקור הרצאות הכנס שיפורסמו בשבועיים הקרובים בפורטל – יש למה לצפות!
כשאני יוצא מכנס או יום עיון או כל הרצאה ,אני שואל את עצמי : למדת משהו? גורית לחשוב קצת אחרת? כי אחרת אם אחרי 40 שנות ניהול מתוכם 33 בעולם משאבי אנוש זה לא קרה חבל"ז.
ובכנס ההדרכה של hrus הופתעתי הן מכמות המשתתפים והן ממקוריות ההרצאות ובמיוחד מתעוזתם של מספר מרצים שלא הססו להאיל בפנינו שאלות נוקבות בנושאי מדידת הדרכה וחשיבותה. אז תודה לדר גדי רביד ידידי הותיק, לרונית בן בסט תותחית על לאיתן שושן שבאמת מזמן לא נתקלתי בחדשנות מעשית כמו שיצאה מפיו, ולחברתי שלומית לוי שנסיונה המעשי ורגישותה שוות הרבה שנות תאוריה. והיו עוד טובים וכאלה שפחות אבל מספיקה כאמור הרצאה אחת טובה כדי שאומר שהיה כדאי. אז היה כדאי יורם ותודה
אני מרחיב את השאלות שהוזכרו ושואל כיצד השתתפות בכנס או ביום עיון כשומע – יכולה לייצר לי פעילות עסקית.
כאשר מקשיבים להרצאה, האם שאלתם את עצמכם: האם אני אוכל להשתתף בכנס הבא– הפעם כאשר אני נמצא בין הדוברים על הבמה.
האם יש לי תובנה, או רעיון חדש ?
בסופו של יום כאשר חוזרים מכנס, כדאי לחשוב על פעולה נוספת מעבר לחווית הלימוד , ולהפוך את העניין הזה למנוף הפעילות העסקית שלנו.
אחרי שלמדנו מספר דברים חדשים, בהחלט חשוב לחזור לארגון ולהתחיל ביישום. מעבר לכך, עצם הלמידה ממספר גורמים יכולה לתרום משמעותית לארגון ע"י שילובם של מספר תובנות והתאמתם לארגוננו.