מהפיכת האוטומציה והרובוטיקה מעצבת מחדש את מקום העבודה המודרני, וכתוצאה מכך, תפקידיהם של העובדים האנושיים משתנים ומתפתחים בקצב חסר תקדים.
משימות שגרתיות וחוזרות על עצמן עוברות בקצב מואץ לידי הרובוטים, ומשחררות את העובדים האנושיים להתמקדות בתחומי אחריות בעלי ערך גבוה יותר.
השינוי הזה מציג הרבה מאוד הזדמנויות, אבל גם דורש ניווט קפדני, שבמרכזו ניצבים מנהלי משאבי האנוש.
מנהלי משאבי אנוש הם כבר מזמן לא רק מנחים אדמיניסטרטיביים.
הם שותפים אסטרטגיים, האחראים להדריך את הארגונים דרך השינויים המשמעותיים באופן שבו העבודה מוגדרת, מבוצעת ומתוגמלת.
אחד התפקידים החשובים ביותר של מנהלי משאבי האנוש הוא לתכנן מחדש את התפקידים במקום העבודה ואת מסלולי הקריירה של העובדים כך שישקפו את המציאות החדשה הזו.
חשיבה מחודשת על תיאורי התפקיד:
תיאורי התפקיד המסורתיים הם לרוב סטטיים וממוקדי משימה. בעידן האוטומציה, תיאורי התפקיד חייבים להיות דינמיים יותר.
על מנהלי משאבי אנוש לנתח אילו חלקים בתפקיד יכולים להיות אוטומטיים ואילו דורשים כישורים אנושיים כמו יצירתיות, חשיבה ביקורתית או אינטליגנציה רגשית.
במקום רשימה נוקשה של חובות, על תיאורי התפקיד להדגיש תוצאות, אחריות לפתרון בעיות ויכולת לעבוד לצד טכנולוגיה.
אחריות על ארגון מחדש:
כאשר רובוטים משתלטים על משימות שחוזרות על עצמן – כגון הזנת נתונים, תזמון או פניות בסיסיות של לקוחות – ניתן להפנות עובדים לפונקציות אסטרטגיות כמו קבלת החלטות, חדשנות וכו.
על מנהלי משאבי אנוש להוביל דיונים שמטרתם לקבוע כיצד ניתן לנהל מחדש את זרימות העבודה והיכן השיפוט האנושי מוסיף את הערך הרב ביותר.
מסלול קריירה בסביבה מבוססת טכנולוגיה:
אחד הכלים החזקים ביותר של מנהלי משאבי אנוש בטרנספורמציה זו, הוא מסלול קריירה פרואקטיבי.
עובדים זקוקים לנראות ברורה כיצד הם יכולים לצמוח בתוך הארגון, במיוחד אם התפקידים הנוכחיים שלהם מתבטלים בהדרגה.
מנהלי משאבי אנוש יכולים לתמוך בכך על ידי זיהוי תפקידים סמוכים המתאימים למיומנויות קיימות והצעת הזדמנויות לשיפור מיומנויות כדי לגשר על פערי ידע.
רכישת מיומנויות חדשות והשבחה לתפקידים עתידיים:
כדי להכין את העובדים לתפקידים החדשים, על מנהלי משאבי האנוש להשקיע בהכשרות מתמשכות לעובדים.
זה כולל פיתוח תכניות הכשרה פנימיות, שיתוף פעולה עם פלטפורמות למידה חיצוניות והצעת פורמטים של למידה גמישה שיתאימו לצרכי עובדים מגוונים.
תחומים קריטיים לשיפור המיומנות עשויים לכלול אוריינות דיגיטלית, ניתוח נתונים, שיתוף פעולה עם בינה מלאכותית וניהול פרויקטים.
טיפוח תרבות ארגונית של חשיבה לצמיחה:
מנהלי משאבי אנוש חייבים לטפח תרבות ארגונית המאמצת שינוי. עידוד סקרנות ותיגמול על הסתגלות מהירה לשינויים יסייעו לעובדים לראות באוטומציה לא איום, אלא הזדמנות להתפתח.
בשורה התחתונה, בעידן האוטומציה, תפקידו של מנהל משאבי האנוש הוא אסטרטגי יותר מאי פעם.
תכנון מחדש של תפקידי עבודה, תמיכה בלמידה והנחייה לגבי צמיחת הקריירה, מאפשרים למנהלי משאבי האנוש לעזור לבנות כוח עבודה אג'ילי, מוכן לקראת העתיד ומיומן לשגשוג לצד הטכנולוגיה.