הביקוש לעובדים עצמאיים ברחבי העולם הולך וגדל. בארה"ב, 20-30 אחוזים מכוח העבודה הם עובדי קבלן ובאיחוד האירופי 15 אחוזים מבצעים עבודה עצמאית כלשהי, כך על פי סקרים.
על פי מכון מקנזי העולמי, 42% מהמנהלים בארה"ב מתכננים להעסיק עובדים עצמאיים נוספים בשנים הקרובות.
הסיבה לכך בין היתר, היא כי חברות צריכות לגייס אנשים מיומנים גם לתקופות קצרות יותר, כמו למשל כאשר יש עומס עבודה או ריבוי פרויקטים ספציפי. כתוצאה מכך, על מנהלי הגיוס לאתר, לגייס ולנהל עובדים עצמאיים במשרה חלקית, מלאה, בתוך החברה, או עובדים מרחוק.
המלכוד הוא כי גיוס עובדי פרילאנס בקנה מידה גדול היא תופעה חדשה יחסית עבור חברות, מה שמותיר מעסיקים רבים ללא נתיב מוגדר לגיוס ולמשיכת כישרונות פרילאנס. זיהוי אנשים מוכשרים ומנוסים אשר פתוחים להזדמנויות חדשות, ומוכנים לחתום על חוזה העסקה עצמאי.
כדי לסייע לחברות להבין טוב יותר מי הם עובדי הפרילאנס הגדולים בתעשייה שלהן, היכן הם נמצאים במסלולי הקריירה שלהם, מה הם מצפים מהעבודה הבאה שלהם, והיכן ניתן למצוא אותם, חשוב מאוד לחקור לעומק את הנושא ולהתכונן לגיוס עובדים עצמאיים מראש, לא בשלב האקוטי בו הפרויקטים נערמים ואתם לחוצים למצוא עובדים.
ראשית, כמו לפני כל גיוס, חשוב להכין פרופיל של עובד עצמאי בדיוק כמו פרופיל של עובד חברה שמכינים לגיוס עובדים קבועים. כמובן בוויתור התכונות הנדרשות מאדם כדי שיעבוד לטווח ארוך.
לאחר שהכנתם פרופיל של עובד הפרילאנס שלכם בהתאם לפרויקטים ולמשימות הקרובות, כעת עליכם להתחיל לאתר אותו.
היכן מוצאים עובדים עצמאיים מוכשרים?
כמעט תמיד, לכישרונות פרילאנס מגיעים מפה לאוזן. שמם של העובדים המוכשרים העצמאיים מדבר בעד עצמם. חברות שעובדות מול עצמאיים מקצועיים וטובים, יחזרו אליהם שוב ושוב וידעו להמליץ עליהם גם לחברות אחרות. הצרה היא, שלא תמיד החברות רוצות לחלוק את עובדי הפרילאנס המוכשרים שלהן עם חברות אחרות, וכאן יש לבצע מעין מחקר, כדי לברר עם אילו עובדים עצמאיים המתחרים שלכם עובדים.
תמיד תוכלו לקבל המלצות מגורמים בכירים בתעשייה שלכם, באשר לעובדים עצמאיים מוכשרים בתחומם. גם ברשתות החברתיות, בקבוצות ובפורומים, ניתן להגיע למידע הזה ללא קושי.
דרך נוספת להגיע לעובדים עצמאיים מוכשרים היא לאתר את חתימתם על העבודה. לדוגמה, אדריכל שעושה עבודה עצמאית בבניין של חברת הייטק, לרוב יהיה חתום על העבודה ותוכלו לפנות אליו לאחר מכן באופן עצמאי דרך האינטרנט או הרשתות החברתיות. אם אתם זקוקים לבונה אתרי אינטרנט לחברה שלכם, תוכלו לעבור על אתרי אינטרנט איכותיים של חברות דומות בתעשייה, ולמצוא את שם בונה האתר או את חברת בניית האתרים בתחתית עמוד הבית (שם לרוב יש את הפרטים שלהם).
טיפ נוסף לגיוס עובדים עצמאיים הוא, להיות פתוח לעובדים שהגיעו מתעשיות אחרות. פעמים רבות עובדים עצמאיים הפכו להיות עצמאיים תוך כדי שינוי קריירה ומעבר לקריירה עצמאית. לכן, אל תנסו לחפש דווקא אנשים שעובדים שנים כעצמאיים בענף מסוים. ייתכן ודווקא אלו שעובדים מעט זמן, עשו לאחרונה הסבה למקצוע חדש והשקיעו בכך המון – הן מבחינת הכשרתם לתחום והן מבחינת צבירת ניסיון רב ומהיר. יתרון נוסף אצל עובדים מתחילים אלו, שלרוב הם ידרשו תשלום נמוך יותר מאשר העובדים הוותיקים.