כיצד לבצע תהליך גיוס הוגן

כיצד לבצע תהליך גיוס הוגן

אפליה במקום העבודה היא נושא מלחיץ עבור כל הגורמים במחלקת משאבי האנוש

שיתוף

המפתח להימנעות מאפליה במקום העבודה נמצא בגיוסים. תהליך הגיוס צריך להיות מגוון ובלתי מפלה, הוגן ופתוח עבור כל מועמד מתאים.

להלן 5 אסטרטגיות לתהליך גיוס הוגן ובלתי מפלה:

גיוון תעסוקתי

גיוון תעסוקתי מדובר לאחרונה בלי סוף ויתרונותיו לחברה שמפיקה ממנו ערך עסקי, כבר הוצגו חזור והצג. חברה בעלת צוות עבודה מגוון מתמודדת עם אתגרים טוב בהרבה מחברה הומוגנית. היא מצליחה לייצר פתרונות יצירתיים שונים, והפרודוקטיביות שלה מקסימלית.

הלך הרוח שלך כמגייס החל מתחילת תהליך הגיוס, צריכה להיות פשוטה ובסיסית: עליך למצוא ולגייס את המועמד המתאים לתפקיד בלי קשר לרקע, גיל, מגדר, רקע דתי, אזור מגורים ומוצא.

הפוזיציה של התפקיד צריכה להיות פתוחה לכל מועמד אשר מגיש את מועמדותו והקו המנחה צריך להיות תמיכה באנשים בעלי רקע שונה, מגדר, גיל ומוצא, כדי להגדיל ולבסס את הגיוון בחברה. עליך לזהות את הכישורים הדרושים לתפקיד ולא לבחון את המראה החיצוני של האדם שעומד מולך.

חשוב להיות ישירים כבר מהתחלה. לעדכן את המועמדים לגביי הציפיות שלכם, השכר האפשרי, שעות העבודה וכד'. כך תוכלו להעביר אליהם את המושכות, שיחליטו בעצמם אם התפקיד מתאים להם. אל לכם לכוון אותם להחלטה כלשהי לכאן או לכאן.

ביסוס ערכים

דרך פשוטה להימנע מאפליה במהלך תהליך הגיוס היא לנקוט בגישה מבוססת ערכים בהעסקה. ברגע שחברה קובעת ערכים, למנהל הגיוס קל יותר לקבל החלטה מבוססת על ערכים אלו. הצעד הראשון הוא לתרגם את ערכי החברה להתנהגויות.
הסתכל מקרוב על ערכי הליבה של החברה ותגדיר אותם באופן ספציפי. לדוגמא, מה צמד המילים "הזדמנות שווה" אומר לחברה? אם זה אומר אפשרויות תעסוקה לכלל הקהלים, עליכם לכתוב את הביטוי ההתנהגותי של זה. כלומר: גיוס מגוון.

מידע לגביי הראיון

על מנת להקל על מועמדים מרקעים שונים להתקבל לחברה שלכם, עליך לספק להם מידע על תהליך הראיון. מה יתבצע בראיון, האם יהיה מבחן כלשהו? שאלות? מה המועמד יישאל? ככל שתכין אותו טוב יותר לראיון, כל הוא יגיע מוכן יותר ולא יופתע בשאלות או מבחנים שעשויים להכשיל אותו. המטרה היא לספק הזדמנות שווה לכולם, ולא כולם מגיעים עם ניסיון תעסוקתי בהייטק למשל. נסו לכוון את המועמדים לכל אשר יעלה בראיון כך שיגיעו מוכנים.

 שאלות ראיון העבודה

השאלות בראיון העבודה צריכות להיות זהות לכולם. כך שבמקרה של חשד לאפליה יהיה לכם גיבוי לכך ששאלתם את אותן השאלות ובררתם את אותם הדברים לגביי כל המועמדים שהתראיינו אצלכם. יש להימנע משאלות מפלות שאסור לשאול במהלך ראיונות העבודה.

סיבות לדחיית המועמד

במידה והמועמד לא התקבל לתפקיד, מעבר לכך שעליכם לעדכן אותו בסיבות בגינן לא התקבל, חשוב מאוד שתרשמו לעצמכם את הסיבות הללו. הסיבות צריכות להיות מקצועיות או מונחות אופי, גרידא. כך שבאם תצוץ חקירה בעתיד לגביי אפשרות של אפליה, יהיו לכם את כל ההוכחות לכך שפעלתם בצורה מקצועית לחלוטין ודחיית המועמד לא נבעה משיקולים מפלים.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה