האם טכנולוגיה לבישה תצמצם את ימי המחלה?

האם טכנולוגיה לבישה תצמצם את ימי המחלה?

מכשירים שמנטרים את הפעילות הגופנית של המועסקים יכולים לצמצם את תופעת "ההתחלות" הידועה גם כתופעת החולה המדומה

שיתוף
בריאות העובדים

בשנה שעברה בוצע סקר שמצא ש-75% מהמועסקים יכלו לראות יתרון אחד לפחות בשימוש בטכנולוגיה לבישה בעבודה. החוקרים שעבדו עבור חברת Kronos מצאו גם שבקרב 43% מהמשתתפים השתמשו בטכנולוגיה לבישה לפעילויות שקשורות לעבודה.

ד"ר עמנואל טסקלווס, מרצה בכיר לעיצוב באוניברסיטת לנקסטר, התראיין למגזין משאבי אנוש HC בנושא ההשלכות הפוטנציאליות של הטכנולוגיה הלבישה על מקום העבודה.

למה בכלל להשתמש בטכנולוגיה שכזו? טסקלווס הסביר שאם הנתונים מגיעים ממכשירים לבישים הם זמינים למעסיקים או לספקי הביטוח שהחברה עובדת עמם, והם יכולים להגיד מתי אחד העובדים אינו בריא או מתוח… ולפעול בהתאם.

המכשירים הלבישים ניתנים לשימוש כתמריצים שיעודדו מועסקים לא פעילים גופנית לעסוק יותר בספורט. טסקלווס התייחס למגמה המתחזקת של חברות שרוכשות מכשירים לבישים ומספקות אותם למועסקים בתנאי שהחברה תוכל להגיע לנתונים. "הם משתמשים בנתונים אלו כדי למדוד עד כמה פעילים היו המועסקים. לדוגמה: למדוד את הצעדים שהם עושים כל יום כדי להפחית או להגדיל את פרמיות הביטוח."

כאשר מצבו של המועסק מנוטר כל העת, האם יגיע הסוף של ימי המחלה המפוברקים? על פי טסקלווס הטכנולוגיה הלבישה יכולה להיות החזית החדשה במאמץ להפחתת תופעת המתחלים. הוא אומר שהטכנולוגיה בהחלט יכולה לעזור בצמצום התופעה כי המעסיקים יוכלו לבקש מהמועסקים להציג נתונים מהמכשירים שלהם כדי להוכיח שאכן חשו ברע. לרוע המזל הדברים אינם כה פשוטים כמו איסוף ועיבוד נתונים סטטיסטיים. "בני אדם הם מאוד מאוד יצירתיים," הסביר טסקלווס. "אנחנו כבר עכשיו רואים אנשים שמצאו פרצות במערכת כדי להתל בטכנולוגיה ולגרום לה לחשוב שהם היו פעילים גופנית כאשר לא היו פעילים." על כך פנים, אנשים יחשבו פעמיים לפני שהם מתחלים אם הם ידעו שיש טכנולוגיה שמנטרת את הפעילות שלהם.

ברוכים הבאים לאח הגדול
אי אפשר כמובן להתעלם מסוגיית הפרטיות. הבעיה הגדולה נובעת משאלות של אתיקה ופרטיות שקשורות לכך שנתוני הבריאות של העובדים שלכם נמסרים לגורם שלישי. יש להניח שעובדים רבים ירגישו שהם בתרחיש של "אח גדול" במצב כזה. שאלה נוספת היא אבטחת המידע. מה קורה עם הנתונים נפרצים? ב-2013 חברת Sony נקנסה ב-396,100 דולר לאחר שהאקרים הדליפו את הנתונים הפרטיים של משתמשי המשחקים של החברה. מי יכול להבטיח שזה לא יקרה לנתונים על לחץ הדם, הדופק, רמות המתח ורמת הפעילות ומספר הצעדים של המועסקים שלכם?

הצפי הוא שהמכשירים ימשיכו להתפתח. ברבים מהם יש היום מערכות GPS ויש כבר כאלה שיש בהם חיישנים שיכולים להגיד מה רמת המתח של המשתמש. כמו כן, ישנם יש חיישנים שיכולים להגיד מהי רמת הסוכר בדם. זה אומר שחברות הביטוח יוכלו לדעת אם התזונה שלכם נכונה ולקבוע בהתאם את גובה הפרמיה. זה יכול להוזיל פרמיות אך – זה גם יכול לייקר.

על אף כל אלה טסקלווס לא חושב שלטכנולוגיה הלבישה תהיה השפעה גדולה על מקום העבודה. הוא רואה בה חידוש חיובי שהשפעתו העיקרית תהייה לגרום לעובדים לא פעילים לעסוק יותר בספורט ולקחת את הבריאות קצת יותר ברצינות.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה