טוויטר חוגגת עשור להיווסדה

טוויטר חוגגת עשור להיווסדה

הרשת החברתית טוויטר חוגגת היום יומהולדת עשר ולכבוד המאורע אספנו 3 סיפורים מיוחדים, על מציאת עבודה בדרכים המקוריות ביותר באמצעות ציוצים

שיתוף

עשר שנים לאחר שג'ק דורסי השיק את הרשת החברתית טוויטר, במילים: "אני רק מארגן את הציוץ שלי", האתר המיקרו-בלוגי הפך לעתידם של מיליוני אנשים. עבור חלקם, הטוויטר הפך למשנה חיים של ממש, בתחום הקריירה.

אבי טומלינסון השיגה קריירה נחשקת בתקשורת

בשנת 2015 בבחירות הכלליות באנגליה, אבי טומלינסון בת ה 18 סייעה לייצר את ההאשטאג Milifandom# בטוויטר כשחשה שמנהיג העבודה אד מיליבנד, אינו זוכה לפרסום ויחס הוגן מצג העיתונות. "החלטתי שאני רוצה לקחת חלק אקטיבי וההערצה שלי לאד מיליבנד החלה" מספרת אבי. ההאשטאג שיצרה, הפך מהר מאוד לטרנד הטוויטר מספר אחד בבריטניה ויצר את כת ה'מיליבנד'. זה לא עזר לאד בבחירות, אך זה שינה את חייה של אבי. "ראיתי שבתקשורת פתאום מתייחסים לאד יותר ברצינות ואפילו רשמו את השם שלי ליד השם שלו כששוחחו עליו במדיה." כמה ימים לאחר מכן, התקשרו לאבי מרשת החדשות ובקשו ממנה לכתוב עבורם מאמרים וראיונות. בהמשך גם המועמד אד מיליבנד, התקשר להודות לה.
"טוייטר שינה את חיי כיוון שהציוץ ומה שהוא הוביל איתו, גרם לי להבין מה אני רוצה לעשות בחיים. תמיד התעניינתי בפוליטיקה ותמיד נהניתי לכתוב, אבל הטוויטר העניק לי הזדמנות לכתוב עבור כלי התקשורת היוקרתי. למעשה מצאתי את הקריירה שלי דרך טוויטר." אומרת אבי.

מרווה ממון מצאה קריירה בטוויטר לאחר המהפכה המצרית

מרווה ממון ממצריים השיגה את קריירת העיתונות שלה ב- BBC בזכות טוויטר. בשנת 2011, לאחר המהפכה המצרית, היתה מרווה אם לילד ובהריון שני. למרות רצונה העז לקחת חלק בהפגנות הציבור במהלך המהפכה המצרית, היא נאלצה להישאר בבית ולטפל בעצמה ובבנה. עד שיום אחד היא החליטה להפעיל את חשבון הטוויטר שלה, אשר לדבריה, שינה את חייה.
"ישבתי בבית אבל הייתי פעילה פוליטית." מספרת מרווה ""הייתי בוחרת נושא חדש כל שבועיים, נושאים בוערים כגון: מילת נשים, הטרדה מינית וכל מה שעיתונאים היו כותבים באותה תקופה בנושא נשים. לא באמת הבנתי איזו השפעה יש לי, חשבתי שאני סתם מקשקשת בטוויטר ועוד לפני שהבנתי מה קורה, הפכתי להיות אחת הנשים המשפיעות ביותר בעולם הערבי."
מרווה מספרת: "זמן מה לאחר שהתחלתי לצייץ בנושאים הבוערים, כל המפלגות במצרים ניסו לשכנע אותי להצטרף אליהן. אבל מה שבאמת הייתי זקוקה לו, היה עבודה.
אז צייצתי בטוויטר ציוץ מצחיק: "אני צריכה עבודה ללא בוס, שתמלא את הנשמה שלי לא פחות מאשר את הכיס. אני צריכה עבודה שתייצר תקווה.""
הציוץ הוביל אל מרווה, עורך ראשי של אתר עיתונאי שהוקם ע"י משקיע אמריקאי. האתר זכה להצלחה ואחרי כמה שנים מרווה עברה לעבוד עבור ארגון האומות המאוחדות. בהמשך מרווה עברה להולנד ועבדה שם ברדיו ובסופו של דבר הצטרפה לרשת ה- BBC. "הכי מצחיק" מוסיפה מרווה "שאת הציוצים הראשונים כתבתי ממכשיר סלולרי ישן עם מסך חצי שבור. ובכל זאת, הצלחתי להתקדם ולעשות קריירה בזכות ציוצים בטוויטר."

לוק ווסטווי עובד כעורך בכיר ב- CNET

מבחינת לוק ווסטווי, טוויטר הוא בגדר מציל חיים. או לפחות את חיי הקריירה. לוק מספר כי בשנת 2009 הוא הקדיש את מרבית שעות היום שלו לכתיבת בלוג שלא מאוד התקדם וחלם לכתוב במקום רציני בנושאי טכנולוגיה. "טוויטר אפשר לי לעקוב וללמוד מאלו שכן הצליחו." הוא מספר.
"התחלתי לעקוב בטוויטר אחרי כתבי טכנולוגיה מובילים, למדתי את הרגלי וסגנונות הכתיבה שלהם, וכשהרגשתי יום אחד אמיץ במיוחד, פניתי לכמה מהם באמצעות הטוויטר. בקשתי מכמה מומחי כתיבה כאלו, כלים וטיפים לכתיבה נכונה והצלחה בכתיבה טכנולוגית. אני זוכרת שחלקם אפילו נתנו לי את האימייל שלהם ויכולתי להתכתב איתם ולהסתייע בהם. בסופו של דבר הצלחתי, וכיום אני עובד כעורך בכיר ב- CNET." לדבריו של לוק, ללא הטוויטר לא היתה לו היום קריירה, בוודאות.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה