אמנם כל עובד צריך למצוא לעצמו דרכים להתייעל ולייעל את הפרודוקטיביות, אבל באופן כללי כולם צריכים להאט ואף לעצור מדי פעם.
עבודה קשה מדי עלולה לגרום לשחיקת העובדים, והפרודוקטיביות שלהם תהיה שטוחה ולא מספקת. מלבד הנזק שהדבר עושה לעובד ולתפוקתו, הדבר משפיע גם על מורל העובדים הכללי ומוריד אותו בהדרגה.
אין ספק כי חשוב באמת להתנתק, לטעון את האנרגיה, ולהתרענן כמה פעמים במהלך יום העבודה.
חשוב לדעת שעל מנת שתהיה לך אנרגיה רבה בזמן שאתה עובד, עליך להוריד את האנרגיה שלך בזמן שאתה נח.
כיצד לאזן את האנרגיה?
המפתח הוא לעבוד חכם יותר, לא קשה יותר.
ההמלצה היא לאלץ את עצמך לעצור ולעשות הפסקות קטנות במהלך היום, גם כשאתה מרגיש שאתה ערני ואנרגטי, על מנת לשמור על האנרגיה הזו ועל הריכוז הממושך.
לדוגמה, אם אתה כותב קוד במשך 8 שעות בעבודה, עצור לפחות 4-5 פעמים כדי להשלים משימות פשוטות. בחלק מהפעמים צא להפסקת קפה ולארוחת צהריים, וביתר הפעמים עבוד על משימות פשוטות כגון: קריאת מאמר, תכנון לוח הפגישות שלך ביומן, שיחת טלפון עם המנהל או הלקוח, וכד'. חשוב מאוד "לשבור" את רצף העבודה האינטנסיבי ולפרק את המשימה הגדולה למשימות מרובות קטנות יותר.
הפסיכולוג אנדרס אריקסון מאוניברסיטת פלורידה סטייט, בילה יותר מ -30 שנה בחקר האופן שבו אנשים משיגים את הרמה הגבוהה ביותר של מומחיות. אריקסון הגיעה למסקנה כי רוב האנשים יכולים לעסוק בפועל במשימה מכוונת רק שעה ללא מנוחה.
הוא אף אמר כי מומחים רבים מתחילים לעבוד מוקדם בבוקר, כאשר האנרגיה הנפשית והפיזית זמינה.
המטרה בעבודה נכונה עם הפסקת הפעילות היא מעבר ל- לקחת חופשה טובה וליהנות מהזמן שלכם כראוי. יש לשנות את הדרך בה אנו עובדים.
מחקר מעניין מצא כי היתרונות של הרגיעה המתקבלת מחופשה, בדרך כלל דועכים בתוך שבועיים עד ארבעה שבועות. פירוש הדבר, כי בזמן חופשה, עובדים מדווחים על תחושת שמחה, פחות מתח והרגשה כללית טובה יותר, אך תוך שבועות ספורים מהחזרה לעבודה, כל התחושות הללו נעלמות.
בהפסקת פעילות לצורך חידוש אנרגיה, אין מדובר על כמות הפעמים בהן הפסקתם את הפעילות הרציפה, אלא על כיצד תשמשו בזמן שקיבלתם לרגיעה.
בזמן הזה, חשוב לחשוב חיובי ולעסוק בפעילויות שמקנות לכם אושר, כגון: הפסקת צהריים עם חברים לעבודה, הפסקת קפה, פעילות ספורט מחוץ למשרד, שיחת טלפון לבן זוג או לילדים, הזמנת חופשה באינטרנט, וכד'. מדובר בפעולות חיוביות שיספקו לכם אושר.
הליכה – הליכה מחוץ למשרד מאוד מסייעת לחידוש האנרגיות ומשחררת אנדורפינים חיוביים לגוף שמשפיעים באופן חיובי על האושר שלנו. אם אתם יכולים, חשוב שתצאו להליכה מחוץ למשרד אחת ליום.
מדיטציה – מדיטציה הוכחה כמשפרת את הפעילות המוחית ומובילה לתחושת אושר מוגברת. אם יש לכם אפשרות לקיים סדנת מדיטציה בעבודה, זו פעילות מדהימה.
אפשרויות נוספות הן פעילות בחדר כושר במידה ויש בסביבה, אכילת חטיף אנרגיה, שיחות עם חברים ועוד.