חדשנות בשכר ותגמולים

חדשנות בשכר ותגמולים

המודעות לחשיבות שימור העובדים בארגון הולכת וגוברת כיום. טלי עצמון, מנכ"לית חברת דולב הדרכה ויעוץ, תספר בכנס החדשנות איך עושים את זה בפועל

שיתוף
שכר ותגמולים

טלי עצמון, מנכ"לית חברת דולב הדרכה ויעוץ, תרצה בכנס חדשנות במשאבי אנוש שיתקיים בעוד פחות משבועיים, על חדשנות בשכר ותגמולים. הנושא חשוב ומשמעותי ביותר להנעת העובדים, לשיפור ביצועיהם ולשימורם בארגון.

האתגר המרכזי העומד היום בפני הארגונים הוא השגת ה- Talent הנדרש בכדי להוציא לפועל את היעדים העסקיים של הארגון. לשם כך על הארגון להשתמש בכל הכלים העומדים לרשותו. מומלץ להרחיב את ההסתכלות על עולם התגמול ולכלול בו גם מרכיבים חדשניים כגון תוכניות Work Life ו- Recognition.

תוכניות ה- Work Life נועדו לאפשר לעובד להצליח גם במקום העבודה וגם בחייו הפרטיים והן כוללות נושאים כגון זמן גמיש, עבודה מהבית, תכנון וליווי פיננסי, אפשרות להתנדבות כחלק ממימוש עצמי ועוד. הנקודה המרכזית היא שכדי לבצע הטמעה אמיתית, על ההנהלה להיות מחויבת לתוכניות אלו ולייצר מצב שהן משיגות את מטרתן, לדוגמא – התאמת היקף המשימות לעבודה בחלקיות משרה ויצירת מצב בו עבודה בחלקיות משרה אינה פוגעת בסיכויי הקידום.

תוכניות Work Life עשויות להיות יעילות בגיוס ושימור עובדים ועלותן בדרך כלל זולה משמעותית מאשר תגמול באמצעות קידומי שכר ובונוסים.

התאמת תוכניות התגמול לשלב העובד במחזור החיים

ארגונים רבים היום מבינים כי יש להתאים את תוכניות התגמול לשלב של העובד במחזור החיים.

לעובדים צרכים משתנים כתלות בשלב במחזור החיים, לדוגמא עובדים צעירים יתמקדו באפשרויות קידום והתפתחות מקצועית בעוד שעובדים בעלי משפחות ישאפו ליציבות בשכר הבסיס. עובדים מבוגרים יותר (ללא משכנתא) עשויים להעדיף שכר בסיס נמוך יותר בתמורה לפוטנציאל לבונוס משמעותי.

אפשרות בחירה

ארגונים רבים מתלבטים בנושא של מתן אפשרות בחירה לעובדים. הסוגיות בנושא זה כוללות מורכבות של ניהול אדמיניסטרטיבי ו"שבירת יתרון הגודל" של הארגון בניהול מו"מ וכן את השאלה האם העובדים יבחרו באפשרויות "אחראיות".

כמו כן יש להביא בחשבון שיותר מדי אפשרויות לבחירה עשויות לבלבל את העובדים.

ישנם נושאים בהם אפשרויות הבחירה נפוצות כגון בנושא הרכבים ונושאי רווחה. בנושאים מהותיים יותר כגון ביטוחי בריאות ותוכניות פנסיוניות הארגון בדרך כלל מאפשר מעט גמישות בכדי לוודא שהעובדים מכוסים בביטוח לעת צרה.

נושאים שניתן לשקול בהיבט של בחירה הם למשל ויתור על קרן השתלמות בגין העברה לשכר או לחילופין פתיחה או הגדלה של קרן השתלמות לעובדים שאינם זכאים כחלופה לקידום שכר.

 ניתוח נתוני משאבי אנוש ותגמול

כחלק מהמאמץ להשגת ושימור ה- Talent בארגון על גוף משאבי אנוש למקסם את יכולת הניתוח של נתוני העובדים ולנסות לנבא מגמות. ניתן להשתמש בכלי מחקר סטטיסטים ולחקור למשל פרמטרים המנבאים נטישה מתקרבת של עובד כגון עלייה בימי ההעדרות.

בנוסף יש להשתמש בשיטות כמותיות בכדי להציג להנהלה את המשמעות הכספית של תוכניות תגמול ובכדי לבצע תחזיות של תרחישים ותגובות אפשריות של הארגון לכל תרחיש.

 בהרצאה שתתקיים בכנס החדשנות יובאו מגמות עדכניות בנושאים של עיצוב תוכניות בונוסים, תגמול בכירים, תגמול הוני, תגמול אנשי מכירות ועוד. לחצו כאן לפרטים ולהרשמה

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה