המשרד יפרסם ביום חמישי הקרוב מכרזים הכוללים הפעלה של 810 אוטובוסים חדישים, 200 מהם אוטובוסים חשמליים.
התכנית כוללת פריסה מחדש של קווי האוטובוסים בעיר, הכפלת הנסיעה, הפעלת קווים חדשים, הגברת תדירות, הארכת שעות הפעילות ותוספת שירות למוקדי תעסוקה.
השר כץ: התכנית נועדה להגביר את השימוש בתחבורה הציבורית ולשפר את השירות לציבור הנוסעים. שיפור התחבורה הציבורית הוא יעד לאומי התורם לכלכלה, לחברה, לאיכות הסביבה ולאיכות החיים של כל תושבי ישראל
מהפכה בתחבורה הציבורית בירושלים. משרד התחבורה גיבש תכנית מהפכנית לשדרוג דרמטי והכפלה של התחבורה הציבורית בירושלים. זאת, במסגרת תכנית המשרד להוצאתם לתחרות של כל קווי השירות של האוטובוסים בתחבורה הציבורית בישראל.
שר התחבורה והמודיעין, ישראל כץ, אמר: "התכנית המהפכנית נועדה להגביר את השימוש בתחבורה הציבורית, ולשפר את השירות לציבור הנוסעים. "שיפור התחבורה הציבורית בישראל הוא אחד היעדים המרכזיים שאני מקדם מיום כניסתי לתפקיד. זהו יעד לאומי התורם לכלכלה, לחברה, לאיכות הסביבה ולאיכות החיים, הוא מצמצם פערים ומוזיל את יוקר המחייה לכל תושבי ישראל", הוסיף השר כץ.
התכנית החדשנית כוללת פריסה מחדש של קווי האוטובוסים בעיר, הכפלה של הנסועה במרחב ירושלים, הפעלת קווים חדשים ובהם קווי רוחב בין השכונות, הגברת תדירות של קווים בעלי ביקוש גבוה, הארכת שעות הפעילות, תוספת שירות למוקדי תעסוקה וביקוש, הפעלת שירותי תחבורה חדשניים, בהם קווים במסלול גמיש לפי קריאה והפעלתם לראשונה של מאות אוטובוסים חשמליים.
המפעילים הפרטיים שיזכו במכרזים יפעילו כ-60% מפעילות התחבורה הציבורית בירושלים ואת 40% הנותרים תמשיך להפעיל חברת אגד. האוטובוסים העירוניים שיופעלו על ידי הזכיינים הפרטיים יהיו אוטובוסים חדשים מדגם יורו 6 בעלי רמת זיהום אוויר נמוכה. חלק מהקווים יופעל באמצעות אוטובוסים מפרקיים רבי קיבולת.
במכרזים ניתן דגש מיוחד על איכות הנסיעה, תכנון מיטבי של קווי השירות, קיצור משך הנסיעה, הגברת תדירות הקווים ויצירת שילוב אופטימלי בין אמצעי התחבורה השונים, לרבות חיבור לשירות הרכבתי. בקווים החדשים תתאפשר עלייה מכל דלתות האוטובוס ללא הצורך לעבור דרך הנהג. באוטובוסים החדשים יופרד תא הנהג מהנוסעים, לצורך שמירה על ביטחון הנהגים, בדומה לנהוג ברכבת הקלה.
בשני המכרזים ידרשו הזכיינים לשלב רשת אלחוטית ושקעי USB להטענה ומסכים אלקטרוניים בתוך האוטובוסים, שיעדכנו את ציבור הנוסעים במידע שוטף על מסלול הקו. לאורך התחנות במסלולים יוצבו שלטי מידע אלקטרוניים שיעדכנו את הציבור בזמן אמת על זמני ההגעה של האוטובוסים (NEXT BUS). במקביל, משרד התחבורה יקים מסופי אוטובוסים חדשים וישדרג את סככות ההמתנה בתחנות.
המכרזים החדשים מתייחסים להשפעות העתידיות של הפעלת רשת קווי רכבת קלה, כבישים חדשים ובינוי חדש בעיר. במסגרתם, בשכונות המתרחבות והחדשות בעיר יופעלו קווים חדשים בתדירות גבוהה.
כמו כן, יופעלו קווי רוחב חדשים, שישפרו את הקשר בין השכונות. כך למשל, קו המחבר בין שכונת תלפיות-מזרח, מתחם התחנה הראשונה, קטמון, שערי צדק וגבעת שאול; קו המחבר בין הר הצופים, רחביה, גבעת רם לכיוון תחנת הרכבת הקלה בהר הרצל; וקו המחבר בין אזור התעסוקה גבעת שאול, קריית הממשלה, מרכז העיר לכיוון ממילא.
שעות הפעילות של קווים מרכזיים בעיר יוארכו לראשונה עד לשעה 02:30 בלילה. בנוסף, יופעלו 2 קווי אוטובוסים חלופיים לרכבת הקלה וכן יופעל בלילות חמישי ומוצ"ש ובחופשות קו ייעודי למוקדי הבילוי בעיר. זאת, במטרה לחזק את הנגישות של תושבי ירושלים המתגוררים בשכונות העיר אל תחנת הרכבת, מרכז העיר, מוקדי הבילוי ובתי החולים.
בנוסף, יופעלו קווים ישירים ומהירים משכונת ברחבי העיר בהם, חומת שמואל, גילה, תלפיות מזרח, קטמון, שכונות דרום מערב ופסגת זאב דרך ציר בגין לאזורי התעסוקה בהר חוצבים ובגבעת שאול ולאזור התחנה המרכזית ולתחנות רכבת ישראל. כך למשל, יופעלו קווים חדשים משכונת רמות לאזור התחנה המרכזית, לאזור התעסוקה בגבעת שאול, לקמפוס האוניברסיטה ולבית החולים בהר הצופים;
בנוסף, יופעל קו מהיר חדש מגבעת רם והתחנה המרכזית להר הצופים ; קווי הזנה מפסגת זאב, נווה יעקב ורמת שלמה לתחנות הרכבת הקלה; וקו ישיר מהרכבת הקלה לכיוון הכותל המערבי, שיפעל במסלול סובב העיר העתיקה כולל תחנה ברחבת הגורן שבסמוך לכותל הערבי. כמו כן, יתוגברו קווי השירות 1, 3 ו-38 המובילים לכותל המערבי.