בצד פתיחתם המתוקשרת והשנויה במחלוקת של מרכזי ההכוון התעסוקתי המיועדים למגזר הערבי בפריפריה, פותחת חברת כוח האדם תגבור סניף חדש בעיר טירה שבמשולש.
בשבוע הבא ייחנך בעיר הערבית הסניף המדובר, והוא יצטרף לשניים נוספים של תגבור לבני מיעוטים, בכפר ירכא ובעיר העתיקה בבאר-שבע (עבור בדואים).
שלוחת החברה בטירה מאוכלסת בקומפלקס משרדי חדש שתכליתו הפעלת חוגי העשרה וחיפוש עבודה. הסניף סמוך למרכז ג'וינט ישראל ויעבוד עמו בשיתוף פעולה.
הצעות העבודה לתושבי טירה יגיעו מסניפי החברה באזור השרון, ובכלל זה מהערים חדרה, נתניה, הרצליה וכפר-סבא.
בטירה חיים נכון להיות מעל 22 אלף תושבים, שרובם הגדול עובד מחוץ לעיר, בעיקר במגזר היהודי. במהלך התקופה הקרובה, בכוונת הנהלת רשת כוח האדם לבצע מהלכי חדירה פרסומיים באמצעות העיתונות המקומית.
מנכ"ל "תגבור", אורית בנבנישתי-לוריא: "שילוב המיעוט הערבי, המונה כ-20% מכוח העבודה בישראל, הוא אתגר משמעותי לישראל ולכלכלתה. עליית אחוז שיעור ההשתתפות בכוח העבודה של בני המגזר הוא אינטרס של המדינה. אנו מרגישים היום כי נתק בין השוק היהודי והשוק הערבי הולך ופוחת וכי שוק-העבודה האזרחי בישראל פתוח יותר לקלוט כוח-אדם ערבי. זו תופעה חיובית שחייבת להמשך ואנו מקווים כי הסניף החדש יסייע בקליטת עוד עובדים מטירה ביישובי האזור".
גם חבר ומנפאואר מחזרות
לפני כשבוע דיווחנו כאן על שיתוף פעולה עסקי חדש בין חברות ההשמה חבר ומנפאואר, לקידום התעסוקה במגזר הערבי.
מאחורי היוזמה עומדת עמותת קו משווה, המנסה להרחיב את מספר האקדמאים הערבים במגזר העסקי הישראלי.
כחלק מכך, נבנה בחודשים האחרונים מודל עבודה חדש בשיתוף עם קבוצת חבר וחברת מנפאואר (בקרוב ייחתם הסכם רשמי עם האחרונה). על-פי אותו מודל, העמותה תמשיך במלאכת איתור המועמדים ואילו את הקשר עמם והפנייתם למשרות תבצענה החברות.
בה בעת, פיתחה העמותה מתודולוגיות שיוטמעו בתהליכי העבודה של חברות כוח-האדם הללו כמו גם החברות העסקיות. קו משווה תמשיך ללוות את המועמדים בהכנה לקראת תהליך המיון אצל ה"לקוחות" (קרי החברות המעסיקות) ותלווה גם את הארגונים בקליטת המועמדים.
בעמותה מצביעים על היעד הסופי, ככזה שיביא לפנייה ישירה של מועמדים ערבים לחברות ההשמה "מתוך אמונה שתוענק להם הזדמנות שווה", לשון היוזמים.