לראשונה בעולם! הגדרת זכויות היזם והמעסיק

לראשונה בעולם! הגדרת זכויות היזם והמעסיק

ה- WCF, ארגון המעסיקים הגדול בעולם, אימץ מסמך המגדיר את זכויות היסוד של היזם והמעסיק

שיתוף
זכויות יסוד יזם ומעסיק

רגע היסטורי נרשם השבוע בטורינו, איטליה במהלך קונגרס אותו ערכה המועצה הכללית של ה-WCF
 (ICC – WORLD CHAMBERS FEDERATION), ארגון המעסיקים הגדול בעולם. הארגון החליט, לראשונה בעולם, לאמץ מסמך המגדיר את זכויות היסוד של היזם והמעסיק.

יו"ר ה- WCF, פיטר מיהוק, ממחיש עד כמה מהלך זה חשוב ומשמעותי לכלכלות שונות בכל רחבי העולם: "זהו כנראה המסמך החשוב ביותר שהוכן על ידי הארגון והוא מהווה בשורה פורצת דרך לכלכלות החופשיות בעולם כולו".

במסמך החשוב קיימות בין השאר הגדרות מחדש לזכות הקניין של המעסיק, איסור לשלול מהמעסיק את חופש הביטוי, גם בהתארגנות עובדים ראשונה במקום העסק ואיסור להפוך עוולות אזרחיות לעבירות פליליות.

כדי להבהיר טוב יותר את חשיבות אישור המסמך צריך אולי להכיר טוב יותר את הארגון שאימץ אותו: ה- WCF הוא ארגון המעסיקים הגדול בעולם, אשר נוסד בשנת 1951 כארגון א-פוליטי וא-ממשלתי. זהו ארגון הגג של לשכות המסחר והתעשייה בעולם ומיוצגות בו למעלה מ- 1,500 לשכות מסחר לאומיות מ- 125 ארצות, בתוכן גם ארצות ממדינות ערב והעולם המוסלמי, כמו: פקיסטן, סוריה, אבו-דאבי, סעודיה, ועוד.

הצורך לניסוח מסמך זה נולד ממגמות מדאיגות המטילות עול ומכבידות בצורה ניכרת על מעסיקים בעולם כולו, בתחומים של יחסי עבודה, הגנה על הסביבה וצרכנות.

ה-WCF שם לעצמו כמטרה לבלום מגמות אלה ולחזור למצב של איזון בין ההכבדות המוטלות על המגזר העסקי ובין אחריות המדינה וזכויות העובדים.

מעבר לכך, המסמך מחייב מיצוי הליך של התייעצות עם המגזר העסקי בכל מהלך אותו יוזמות רשויות המדינה שיש לו השפעה משמעותית על תפקוד המגזר העסקי.

מהו הקשר הישראלי אתם שואלים? ובכן, קשר עמוק מאוד מכיוון שהמסמך הוכן לראשונה בלשכה המשפטית של איגוד לשכות המסחר, פרי יוזמת נשיא האיגוד, עו"ד אוריאל לין.

לין עצמו דיבר לאחר אישור המסמך ולא הסתיר את שביעות רצונו: "אימוצו של המסמך הכרחי להתפתחות כל כלכלה לאומית, שכן צמיחה כלכלית מותנית ביוזמת יחידים. לא יתכן שיזם המסכן את חסכונותיו, לווה כספים ומשקיע שנות עבודה קשות בפיתוח העסק שלו, מגדיל את התוצר הלאומי ויוצר מקומות עבודה, לא ידע מה הן זכויותיו הבסיסיות. המסמך יחזק את המוטיבציה לבנות עסקים ולפתחם וכך גם יחזק את הכלכלה הלאומית של כל מדינה שתאמץ אותו".

עו״ד דן כרמלי, מנכ״ל איגוד לשכות המסחר ועו״ד שוש רבינוביץ, מנהלת הלשכה המשפטית של איגוד לשכות המסחר, שאף השתתפו בעיצוב תוכנו של המסמך ולקחו חלק בדיון, הוסיפו ואמרו: "זהו תחילתו של עידן חדש עבור המגזר העסקי בכל מדינה שתאמץ את מסמך העקרונות".

 

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה