שיתוף

המירוץ להטמעת הטכנולוגיות החדשניות והמתקדמות ביותר בארגונים נועד לשפר תהליכים ולאפשר לארגון להתחרות טוב יותר בכל התחומים, בין השאר בשוק העבודה.

אחד התחומים שהצטרפותם – למגוון הטכנולוגיות המסייעות לארגונים להתמודד עם האתגרים שנערמים בפניהם בשנים האחרונות – צפויה לגבור, היא טכנולוגית האינטרנט של הדברים (IoT).

בתקופה הנוכחית, חיישני ה-IoT ורשתות של מכשירים אלקטרונים המחוברים זה לזה, הפכו לבסיס ליצירת מגוון רחב מאוד של אפשרויות לייעול ושיפור פעולת המכשירים החכמים.

לדוגמה, טכנולוגיה זו (ה-IoT) יכולה לסייע רבות בתחום הכשרות העובדים, ובשלבים מתקדמים יותר גם בנושאי גיוס ושימור עובדים, ושיפור חווית המועמד וחווית העובד ועוד.

בבסיסה של טכנולוגית ה-IoT נמצא העיקרון לפיו, מגוון גדול של מכשירים אלקטרונים שמתקשרים ביניהם, יכול להפוך תהליכים לאוטומטיים ומהירים, ובכך לייתר את הסרבול ולקצר תהליכים.

מנגד, האתגר שארגונים יצטרכו להתמודד איתו בהקשר זה הוא העובדה שמכשירים אלה אוספים הרבה מאוד נתונים על המשתמשים בהם.

כמויות הנתונים האישיים שהמכשירים אוספים על הארגון ועובדיו הן אדירות, ובהיעדר כלי אבטחת מידע מתאימים, הם עלולים לחשוף את הארגון לפריצות באבטחת המידע ומכאן לאינסוף סכנות סייבר.

ככל שגדל מספר המכשירים שאוספים את הנתונים על כל עובד ומועמד ועל הארגון כולו, כך גדל מספר נקודות התורפה של המערכת.

זאת ועוד, המציאות נכון לעכשיו היא שיש יותר ויותר מכשירים חכמים בחיים האישיים ובחיי העבודה של העובדים, אלא שבה בעת קיימות גם כמה בעיות תקשורת הנובעות מפלטפורמות שונות או מערכות הפעלה שונות.

לאור כל זאת, אנליסטים בתחום הטכנולוגיה צופים שבשנת 2023 יואץ פיתוח תקנים ופרוטוקולים גלובליים לתקשורת יעילה יותר.

מה, אם כן, עושה טכנולוגיית ה-IoT ואיך היא מועילה לארגונים: טכנולוגית ה-IoT אוספת את הנתונים הנאספים על ידי המכשירים השונים ומפרשת אותם.

בשלב הבא היא מספקת מידע על התהליך כדי לשפר את יעילותו ולאפשר חיסכון בעלויות בייצור, זיהוי הזדמנויות עסקיות חדשות וקידום חדשנות במוצרים.

על פי תחזיות האנליסטים, במהלך 2023 יהיו בשימוש יותר מ-43 מיליארד מכשירים המחוברים לאינטרנט וזה לזה, באופן שיאפשר ליצור רשת ענקית של התקנים מחוברים שיספקו אבטחה, יעילות וקבלת החלטות טובה יותר.

מכשירים אלה ייצרו, ישתפו, יאספו ונתחו את הנתונים בארגון ויסייעו למנהלי משאבי האנוש (כמו גם לארגון כולו) להשתמש בנתונים במגוון רחב של דרכים שלא היו אפשרויות עד כה.

כאמור, מכשירי ה-IoT הופכים את חיי העובדים והמנהלים כאחד לקלים ונוחים יותר, אבל הם גם הופכים אותם חשופים לצורות חדשות ומגוונות של התקפות סייבר.

לדוגמה, המכשירים המחוברים הללו מסוגלים ללמוד את דפוסי ההתנהגות של העובד כדי לדעת מתי הוא זקוק למידע מסוים, לאיזה מידע הוא זקוק ובאיזו נקודת זמן מתקיים המצב האופטימלי עבורו, כדי לעבור הדרכה או ללמוד מיומנות חדשה. כל אלה יכולים לסייע מאוד בתהליך הלמידה של העובד.

אבל בד בבד, במקרה של התקפת סייבר, ההאקרים יכולים לדלות מתוך מאגר הנתונים הזה את הנתונים הללו ולהעביר אותם לידיים הלא נכונות.  

ככל שיש לעובדים יותר מכשירים המחוברים לאינטרנט, כך נוצרות יותר פרצות שדרכן יכולים התוקפים לתקוף.

לכן, ככל שמספר המכשירים יגדל במהלך 2023 ואילך, כך יצרני המכשירים ומומחי אבטחת המידע יצטרכו להגביר את המאבק להעלאת תחכום אבטחת המידע, במטרה למנוע מהאקרים לשגר אל המכשירים תוכנות זדוניות, ולצמצם את היכולת שלהם לגנוב את הנתונים של הארגון, להשתמש בהם ולשבש אותם.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה