סינון מועמדים גרועים באמצעות מדיה חברתית

סינון מועמדים גרועים באמצעות מדיה חברתית

כולם כמעט כבר עושים בדיקות רקע למועמדים באמצעות האינטרנט. כיצד נעשה זאת בצורה המיטבית?

שיתוף
סינון מועמדים במדיה החברתית

סינון מועמדים במדיה החברתית

כשאתם מחפשים עובדים חדשים, אתם מחפשים מערך כישורים וניסיון מתאימים. אתם מחפשים גם התאמה תרבותית, שאותה קשה להעריך באמצעות קריאת קורות חיים או ראיון. המדיה החברתית יכולה לעזור בעניין הזה, כי היא עשויה לספק למעסיק חלון אל זהותם האמיתית של המועמדים.

מה משאבי האנוש מחפשים כדי לאבחן התאמה לחברה?

נטייה לעימותים. האם האדם מוצא כל הזמן סיבות לריב או להתלונן בפייסבוק ובטוויטר? לא מדובר בביקורת מזדמנת, אלא בדפוס של חוסר שביעות רצון מבני האדם ומהעולם הסובב את המועמד או המועמדת. אם הם נוהגים באופן קבוע "לרדת" על אחרים ולהתווכח, ייתכן שזהו סימן לאישיות נרגנת ותככנית.

הדגל האדום הבולט ביותר הוא מריבות על דברים קטנים, למשל באיזו מסעדה מקומית מוגשים ההמבורגרים הטובים ביותר. אם האדם אינו מוכן לאפשר לאחרים לבטא את הדעות שלהם מבלי להשפיל את כל מי שאינו מסכים עם דעותיו אן חולק איתו את אותה השקפה – אפשר להניח שמודבר במועמד שאינו שחקן קבוצתי.

העלבת מעסיקים ומנהלים. ברור שלא תגייסו אנשים שכל הזמן מפרסמים תמונות של עצמם משתכרים או עושים דברים שגובלים בעבריינות. אבל אתם צריכים גם לפקוח עין ולראות האם הם אומרים דברים שליליים על מעסיקיהם הנוכחיים או אלה מהעבר. אנשים שאינם חוששים להשמיץ את הבוס או החברה שלהם ברשת יכולים לפגוע בתדמית שלכם. קשה לאכוף חוקים שמגבילים התבטאויות פומביות מהסוג הזה, לכן הגישה הטובה ביותר היא לסנן החוצה מועמדים עם נטייה להשמיץ ולהכפיש.

שגיאות כתב ותחביר. שגיאות מזדמנות של הדיבור או המקלדת הן בסדר וקורות כמעט לכולם. אבל כדאי להימנע ממועמדים שהשפה שלהם קלוקלת לחלוטין. הסיבה לכך היא שהדרך שבה הם מתבטאים במדיה החברתית היא אינדיקציה טובה לאיך שהם יתבטאו במסגרת העבודה, לפחות כאשר מדובר בדיגיטל.

שפה ילדותית. לרשת יש שפה משל עצמה, ועדיין המילים שבהן מועמדים משתמשים באינטרנט יחצו את הגבולות אל תוך מקום העבודה. שימוש יתר בצורות כמו "חחחח", "LOL", "מייגוד" או "OMG" יכול להדליק נורה אדומה.

ניסיון בעבודה. כמו שרוב אנשי משאבי האנוש יודעים, מועמדים נוטים לנפח באופן מלאכותי את הניסיון או הכישורים שלהם בקורות החיים. לינקדאין יכול להיות מקור טוב לבדיקה אם מה שהמועמדים ציינו בקורות החיים שלהם אכן נכון. גם שם עשויים להיכלל שקרים, אבל לפחות תוכלו לוודא שיש התאמה בין קורות החיים שקיבלתם לבין קורות החיים ברשת. כדאי לבדוק גם את ה- endorsementsשל המועמדים בלינקדאין.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה