המשרות המשמינות ביותר

המשרות המשמינות ביותר

עבודה זה משמין. סקר חדש בדק מי הם העובדים שצפויים לצבור קילוגרמים במשרתם הנוכחית

שיתוף
השמנה בעבודה

השמנה בעבודה

בסקר שנערך בארצות הברית בנושא השמנת יתר בעבודה עבור חברת CareerBuilder, נמצא כי 55% מהעובדים הגדירו עצמם כבעלי עודף משקל. 39% אמרו שהעלו משקל במשרתם הנוכחית. 21% ציינו שהוסיפו למשקל גופם יותר מ-4.5 ק"ג. 9% הוסיפו יותר מ-9 ק"ג.

מיהם העובדים שמצויים בסיכון הגבוה ביותר להשמנת יתר?

הנהלה. 44% מבעלי תפקידי הניהול עלו במשקלם בתפקידם הנוכחי בהשוואה ל-38% מעובדים שאינם בתפקידי ניהול.

עובדים בני 35 ומעלה. עובדים עונתיים בעלי סיכויים גבוהים יותר לעלייה במשקל בתפקידם הנוכחי, עם 40% מהעובדים בני ה-35 ומעלה שהפכו כבדים יותר בהשוואה ל-36% מתוך אלה שגילם נמוך מ-35. הסיכוי להשמנה הוא הנמוך ביותר אצל בני 18 עד 24 – מתוכם 30% דיווחו על צבירת קילוגרמים עודפים.

נשים. 46% מהעובדות אמרו שצברו משקל בתפקידן, זאת בהשוואה ל-335 מהגברים. הגברים נוטים יותר מהנשים לעסוק בפעילות גופנית באופן קבוע, כאשר 59% מהם הולכים באופן קבוע למכון כושר בהשוואה ל-56% מהנשים שעושות זאת.

אנשי IT. בתעשיות מסוימות יש נטייה מוגברת לעלייה במשקל, כאשר בתעשיית הידע והטכנולוגיה וכן במשרות ממשלתיות ההסתברות שזה יקרה היא הגבוהה ביותר. תעשיות שהעובדים בהן עוברים את ממוצע העלייה במשקל (בארצות הברית) הן:
• טכנולוגיית מידע – 50%

• משרות ממשלתיות – 48%

• שירותים פיננסיים – 46%

• שירותי בריאות – 42%

• שירותים מקצועיים ועסקיים – 42%.

מכיוון שהשמנת יתר עלולה להגביר סיכון לתחלואה, חברות צריכות להתייחס לנושא ברצינות – הן לטובתן והן לטובת עובדיהן. ההמלצות למניעת השמנה בעבודה שמציגים מחברי הדוח הן:

• הימנעו מעודף פינוקים. 21% מהעובדים שהשמינו מייחסים זאת באופן חלקי לחברים לעבודה שמביאים כיבוד למשרד.

• הכניסו את האימון הגופני לשגרה. 42% מהעובדים אינם מתאמנים באופן קבוע ו-13% אינם מתאמנים כלל. הליכה לעבודה ברגל (או ירידה מהתחבורה הציבורית תחנה אחת קודם), שימוש במדרגות במקום במעלית ועבודה בעמידה בעמדת עמידה מותאמת יכולים להיות חלק מהפתרון.

• לקום. אולי הגבלת השימוש בדוא"ל בין העובדים תאלץ אנשים לקום מדי פעם מהכיסא ולחלץ אברים.

• להביא ארוחת צהריים מהבית. 28% מהעובדים שהעלו במשקל במשרתם הנוכחית אמרו שאחת הבעיות המרכזיות היא אכילה בחוץ. אם העובדים מכינים לעצמם את האוכל ומביאים אותו למשרד, הם יכולים לשלוט טוב יותר בגודל המנות ובמרכיביהן ולתכנן את התפריט שלהם. המשרד צריך להיות מאובזר בכל מה שיהפוך את החימום והאכילה במקום לנוחים ונעימים.

• לבדוק הטבות. 28% מהעובדים אמרו שהחברות שלהם מספקות מנוי לחדר כושר או לתוכנית כושר אחרת, אבל 9% אומרים שאינם יודעים אם החברה שלהם מספקת הטבה כזאת.

הסקר בוצע בין פברואר למרץ השנה וכלל מדגם של 3,022 עובדים במשרה מלאה מהמגזר הפרטי במגוון תעשיות ובחברות מגדלים שונים.

יש המון דרכים לשמור על בריאות העובדים. בואו לשמוע עליהן בכנס wellbeing – רווחת העובדים שיתקיים ב-9/7/14. לחצו כאן לפרטים

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה