הרווח הגבוה ביותר לתואר: הנדסאי

הרווח הגבוה ביותר לתואר: הנדסאי

על פי משרד העבודה והרווחה, התואר שיזניק לכם את השכר - הנדסאי

שיתוף
משרת הנדסאי

משרת הנדסאי

התמורה הכלכלית ללימודי הנדסאות אשר נמשכים כשנתיים, הינה גבוהה ועולה במקרים רבים על זו של תארים אקדמיים הנמשכים שלוש שנים – כך עולה מנתונים חדשים שנאספו באגף אסטרטגיה ותכנון מדיניות של משרד העבודה והרווחה.

המשרד אסף נתוני השמה ושכר של רבים מבוגרי המכללות הטכנולוגיות, המעניקות דיפלומת הנדסאי בתקצוב ובפיקוח מה"ט (המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע). בין הנתונים שאסף המשרד, עולה כי בוגרי לימודי הנדסאות עוברים בקלות את השכר הממוצע במשק, ובראש טבלת השכר ממוקמים מקצועות הנדסה אזרחית והנדסת מכונות.

במסגרת המחקר נבדק השכר הממוצע של הבוגרים בכל מגמת לימוד כשנה אחר שסיימו את לימודיהם ופעם נוספת כחמש שנים לאחר מכן, במטרה לבדוק את אופק הקידום במקצוע. הנתונים מראים למשל כי בוגרי הנדסת מכונות מרוויחים בממוצע 10,400 ₪ בשנה הראשונה לסיום לימודיהם, וחמש שנים לאחר סיום הלימודים שכרם הממוצע עומד כבר על כ- 14,000 ₪. באותו אופן ניתן לראות את הבוגרים שמתחילים מיד עם סיום לימודיהם בשכר גבוה של כ-10,500 ₪ , דוגמת בוגרי הנדסת חשמל; ואת אלו שכמעט מכפילים את שכרם תוך 5 שנים, כמו בוגרי מגמת תעשייה וניהול שמשדרגים את שכרם מ-9700 ₪ ל- 12400 ₪ – מדובר בעלייה של 30%.

כ- 75% מבוגרי מגמת הנדסה אזרחית, המשתלבים במקצוע אותו למדו בסוף לימודיהם, נהנים משכר חודשי העומד על 14,800 ₪ כחמש שנים לאחר סיום הלימודים, ומתמקמים בצמרת כשיאני השכר בענף. אחריהם, ניתן למצוא את בוגרי הנדסת מכונות עם שכר של 13,900 ₪ במקום השני, ובוגרי הנדסת חשמל עם שכר של 13,600 ₪ במקום השלישי.

מעבר לשכר וההשתלבות במקצוע הנלמד, נבדקו פרמטרים נוספים כדוגמת עניין בעבודה, ביטחון תעסוקתי ואפשרויות קידום. תמונת המצב מציגה באופן גורף כי ההנדסאים מרוצים מאוד מעבודתם ומוצאים בה עניין רב. בכל המגמות, ציינו מעל כ- 83% מההנדסאים כי הם מוצאים עניין בעבודתם, ונהנים מביטחון תעסוקתי גבוה. לדוגמא, בקרב בוגרי הנדסת מכונות בהתמחות רכב, ענו כ- 89% כי עבודתם מעניינת, כ-75% ענו כי הם נהנים מביטחון תעסוקתי גבוה, וכ-72% אמרו כי עומדות בפניהם אפשרויות קידום.

את נתוני השכר להנדסאים והביקוש במשק ניתן יהיה למצוא מהיום באתר "רייטינג לעבודה" שהקים משרד העבודה והרווחה והושק מחדש במסגרת המלצות ועדת תעסוקה 2030 שיצאה לדרך ביוזמת שר העבודה והרווחה חיים כץ, וכחלק מההיערכות לשוק העבודה העתידי, אתר "רייטינג לעבודה מפרסם את המשרות המבוקשות ביותר במשק הישראלי ומדרג את הביקוש עבור כל מקצוע במשק ואת השכר המוצע למשרות השונות. האתר מנגיש מידע חיוני לציבור וכן מאפשר קבלת החלטות מושכלת גם לאלו הנמצאים במעגל התעסוקה וכן נוצר ככלי למקבלי ההחלטות על מנת שיתאימו את ההכשרות המקצועיות לצורכי המשק.

"רייטינג לעבודה" מציג את ציון הביקוש לכל מקצוע בין 1 ל-10 ואת השכר המוצע למשרה פנויה במשק. הדירוג נעשה על פי מספר המשרות הפנויות, היחס בין מספר המשרות הפנויות למועסקים באותו המקצוע, את השכר למשרה פנויה, את השכר הממוצע לקבוצת מקצועות ואת משך הזמן שלוקח למעסיק לאייש משרה.

המכללות הטכנולוגיות נמצאות בפיקוח ותקצוב של מה"ט, גוף הפועל במסגרת משרד העבודה והרווחה. זרוע העבודה במשרד מרכזת את כלל יחידות הממשלה העוסקות בשוק העבודה, בין היתר הכשרה מקצועית ומה"ט- מנהל אכיפה והסדרה ומנהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית. כ-26,000 הסטודנטים לתואר הנדסאי או טכנאי מוסמך לומדים באחת מ-23 המגמות הטכנולוגיות השונות במסלולים של שנתיים (מסלול יום) או שלוש שנים (מסלול ערב משולב עבודה). תחת פיקוח מה"ט פועלות 30 מכללות לאוכלוסייה הכללית, ביניהן מכללות צמודות אקדמיה, כגון אריאל, רופין, ספיר ועוד, מכללות עצמאיות כגון טכנולוגית באר שבע, ורשת מכללות דוגמת אורט או המכללה למנהל. כמו כן, ישנם במסגרת מה"ט 31 מרכזים וסמינרים לאוכלוסייה החרדית.

 

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה