הקפה והעוגייה של שעה ארבע- אויביי הארגון

הקפה והעוגייה של שעה ארבע- אויביי הארגון

גם אצלכם מצטברים במהלך היום אינספור כוסות קפה, משקאות אנרגיה ומתוקים? קבלו 3 סיבות למה שווה לכם לשכנע את העובדים בארגון להחליף את החומרים ה"מעוררים" שלהם בנשנושי בריאות

שיתוף
קפה וממתקים כאמצעי לשמירה על ערנות

בארגונים רבים חלחלה ההבנה בדבר יתרונותיה של תזונה בריאה לעובדים כאמצעי להגברת יעילות העובדים וחסכון כספי הודות לצמצום ימי מחלה. הקינואה, הסלט הירוק והמנות הצמחוניות הפכו נפוצות למדי בחדר האוכל, ואף אהודות בקרב העובדים.

אך עם זאת, ישנו תחום אחד שבו השינוי התזונתי טרם חלחל: ההתמכרות הגבוהה של העובדים לחומרים "מעוררים"- פחיות דיאט קולה, קפה, העוגיות המתוקות של שעה ארבע ויתר "נשקים סודיים" המאפשרים להם מבחינתם לצלוח יום עבודה. אולי משום שמדובר בהתמכרות עזה יותר, שכן מתוקים נתפשים מבחינה פסיכולוגית  גם כאמצעי לעידוד והעלאת מצב הרוח.

למרות זאת, רצוי לעודד את העובדים להחליף את הקפאין ודברי המתיקה בנשנושים מזינים בשל מספר סיבות, כפי שמונה אותם ואלרי קרפוב, מפתח תוכנה, שף חובב ובעל הבלוג The Code Barbarian:

  1. שיפור הריכוז
    שאלו את עצמכם- מתי צפיתם בעובד שעבד חמש שעות רצוף, בלי להכין לעצמו קפה או לקחת חטיף? קרפוב מזכיר מה שכל תזונאי אומר תמיד: הגוף שלנו מצטיין בפירוק פחמימות פשוטות כמו לחם לבן, סוכר ויתר חטיפים. כאשר הרכיבים האלה מתפרקים מהר מדי, עולה במהירות רמת הסוכר בדם. לאחר אותו שיא, רמות הסוכר בדם ישובו לנורמה. למזלנו הרע הגוף מפרש את הירידה ברמות הסוכר כאות של רעב וגורם לנו לחוש עייפים ורעבים. זהו מעגל קסמים, ולא מהסוג שתורם לתפוקה. לכן, אם רעב ובטן מקרקרת מסיחות את דעת העובדים, אולי כדאי להציע להם במקום העוגיות והבורקס באוכל עשיר בסיבים כמו לחם או קרקר מדגנים מלאים שאפשר לאכול ליד שולחן העבודה, ובמקרה של רעב משמעותי יותר –דייסת שיבולת שועל עם אגוזים ופירות טריים או יבשים.

     

  2. שבירת מעגל הקסמים של הקפאין
    עובדים לא מעטים אינם מצליחים להתעורר לפני ספל קפה אחד לפחות במקרה הטוב, או פחית משקה אנרגיה במקרה הרע יותר. כמה שעות מאוחר יותר לקראת השינה, הדבר גורם לקשיי הירדמות. בבוקר המחרת, כשהם טרוטי עיניים, הדבר הראשון שהעובדים מחפשים הוא כוס הקפה או את פחית המשקה הבאה– וחוזר חלילה.

    הפתרון- לא מוכרחים להמליץ על הימנעות גורפת מקפאין, אבל קיצוץ מסוים יאפשר למלאי האנרגיה האמתי להתחדש. כשמלאי האנרגיה יסתיים, העובדים יחושו עייפות וילכו לישון. כמובן שאין צורך להרחיב מהי חשיבותה של שינה מספקת לתפקוד טוב בעבודה ובכלל.

     

  3. היפטרות מרגשות האשם שנלווים לאכילת המתוקים
    ברגע שהעובדים לא יאכלו כמדי יום את מנות הסוכר הרגילות, הם יחושו טוב יותר בזכות זניחת תחושות האדם הנלוות לאכילת הקלוריות המיותרות. כשמרגישים טוב יותר, קל יותר להיות פרודוקטיביים. ההרגשה הטובה מתבטאת ברמה הגופנית אבל גם ברמה הנפשית.

על מנת ללמוד עוד על אודות רווחה ארגונית, אתם מוזמנים לקחת חלק בכנס רווחה שייערך בקרוב. לפרטים מלאים לחצו כאן!

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

תגובה 1

  1. כתבה מענינת שנראית גם חשובה,לה תמיד מה הביצה ומה התרנגולת

    מנסיוני פעמים רבות בריחה לשינה (בבית), למקרר או לעוגיה
    על בסיס קבוע, אלה דרכי התמודדות פאסיביות ולא רצויות עם תופעה סמויה יותר- שחיקה בעבודה,
    שגורמת בין היתר לתחושת עייפות מתמדת, דכדכוך וחוסר סיפוק

    לכן לדעתי כדאי לבדוק את בעיית השורש- ואם זו שחיקה בעבודה להשקיע באבחון וטיפול. ויש מה לעשות (סדנאות שחיקה).
    ויפה שעה אחת קודם.כמובן שאכילה בריאה בנוסף, מומלצת.
    קיץ נעים 🙂

השאר תגובה