הקולגה מוציא אתכם מדעתכם?

הקולגה מוציא אתכם מדעתכם?

כדי לשמור על עצמכם ועל אווירה טובה במקום העבודה, נהלו בחוכמה את ההתמודדות עם אנשים עמם אתם עובדים

שיתוף

כל אחד מאתנו נתקל בחייו המקצועיים והאישיים באנשים שאינו מיטיב להסתדר איתם. השקפת העולם שלהם, העמדות שהם מציגים ואף ההתנהגות שלהם מעוררות אנטגוניזם. הדרך שבה אנו מתמודדים עמם, כמשאבי אנוש, כקולגות או כמנהלים, משפיעה על תפקידנו, על התקדמותנו ואף על בריאותנו, כותב קלווין סאן מ-TechRepublic.
לסאן יש כמה רעיונות שיעזרו לכם להתמודד עם האנשים האלה;

אל תקחו את זה אישית
נסו לא לקחת באופן אישי אמירות או מעשים פוגעניים, גם אם הם מכוונים כלפיכם. עליכם להבין כי ייתכן שאותו אדם מתנהג כך עם כולם. לקיחה ללב של הערות מעליבות רק תקשה עליכם עוד יותר את ההתמודדות.

קונפליקט Photo by David Castillo Dominiciהציגו שאלות והימנעו מהצהרות
במקרים רבים מדובר באנשים דעתנים, עם דעות מוצקות. לעתים הם צודקים, לעתים לא. דרך יעילה להראות להם בעדינות שהם טועים היא לשאול שאלות במקום להצהיר הצהרות. באמצעות שאלות ייתכן שתוכלו לסייע לאדם לזהות את הסוגיות הבעייתיות בעמדתו, תוך צמצום הסיכון ליצירת עימות.

הציגו תימוכין לעמדותיכם
האם אתם משתתפים בפגישה ומנסים להבהיר נקודה, אך נתקלים בהתנגדות חריפה מצד משתתף אחר? אם זה המצב, אתם צריכים עדויות כתובות שיתמכו בטיעוניכם. תזכו להרבה יותר תמיכה ואמון בעמדתכם אם, לדוגמה, תוכלו לציין מחקר שתומך בטענה שאתם מציגים.

הבנה ותקשורת
תקשורת אפקטיבית חשובה תמיד, ובמיוחד כאשר אתם מתמודדים עם אנשים לא קלים. פעמים רבות יתפתח ויכוח בגלל קצרים בתקשורת. כאשר מישהו מדבר, הקשיבו בתשומת לב וודאו שאתם מבינים את הנקודה שהוא מציג לפני שתגיבו. באופן דומה, ודאו שהאדם השני מבין את עמדתכם.

ארסנל משפטים מחלצים
אם זיהיתם קצר בתקשורת, טפלו בו מיד. הביטויים להלן עשויים לעזור וההקשר שלהם אמור להיות ברור: "זה לא מה שאמרתי"; "לא זו הייתה השאלה שלי"; "בבקשה תן לי לסיים"; "אנחנו אומרים למעשה את אותו הדבר". 

'אני' ולא 'אתה'
 שימוש בהצהרות שכוללת 'אני' יוצרות סיכון מופחת בהשוואה להצהרות שכוללות 'אתה'. שם גוף ראשון אינו נחווה כהאשמה, כך שאנשים נוטים פחות להגיב בצורה שלילית לדברים הנאמרים. כך, לדוגמה, במקום לומר "מעולם לא שלחת לי את הדוא"ל הזה," נסו לומר: "מעולם לא קיבלתי את הדוא"ל הזה".

הפרידו בין הסוגיה לבין האדם 
כאשר דנים ברעיון שאדם מקדם, נסו להפריד את הרעיון מאישיותו. במיוחד אם יש לכם חששות, הבהירו שהן נוגעות לרעיון בלבד. ייתכן שהאדם ייפגע, אבל הסיכון מופחת. לכן במקום לומר "יש כמה בעיות עם הרעיון שלך," שקלו לומר "יש כמה בעיות עם הרעיון הזה".

 

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה