עובד יקר, צא להפסקה!

עובד יקר, צא להפסקה!

איזה מנהל שפוי בדעתו ישלח את העובדים שלו להפסקה, סתם כך באמצע העבודה? מנהל ששואף לפרודוקטיביות מקסימלית!

שיתוף
הפסקה בעבודה

הפסקה בעבודה

הפסקה באמצע יום העבודה מוכרת לנו בהקשר של שימור עובדים, שמירה על סביבת עבודה בריאה ואפילו בהקשר של זכויות עובדים. מעט מאוד ארגונים השכילו להבין, את מה שחברת גוגל כן הבינה: להפסקה יש תרומה אדירה על פרודוקטיביות העובד. מחקר חדש מראה את הקשר בין עצירה, חשיבה, הסקת מסקנות, שיקוף וחזרה לעבודה אל מול עבודה רצופה ללא הפסקה.

מחקר חדש עליו נכתב באתר משאבי האנוש Human Capitalist מוכיח: עובדים זקוקים להפוגה קלה באמצע היום. לא אחרי שכל ה"בלאגן" יגמר אלא באמצע כל הבלאגן. על פי המחקר, הוצאת עובדים להפסקות יזומות כדי להירגע ובחינה מחדש את המצב מפרספקטיבה מעט שונה, הינה מהלך חכם. עוד עולה מהמחקר ששליחת עובד להפסקה היא איננה צ'ופר או לחילופין עונש – היא בגדר צעד נחוץ כחלק מרוטינת העבודה למטרת שיפור האפקטיביות.

פרופ' פרנצ'סקה גינו: "אנחנו פועלים בסביבת עבודה כה דינאמית שבה אין לנו את הזמן לעצור לרגע, לשקף את המצב, לראות דברים אחרת כדי ללמוד ולשפר." לכן, פרופ' גינו טוענת שצריך לפנות – בצורה מלאכותית – את הזמן לקח ולא באופן חד פעמי אלא כחלק קבוע מרוטינת העבודה.

פרופ' גינו מסתמכת על התיאוריה שלפיה האדם לומד בשני ערוצים: האחד תוך כדי עשייה והשנייה תוך כדי חשיבה / ניתוח ושיקוף. היות שכך, עצירת העבודה באמצע לצורך שיקוף, למידה והשתפרות היא חשובה לתהליך הלמידה בדיוק כמו העבודה עצמה.

אודות המחקר

המחקר שממנו הוסקה המסקנה שהפסקה באמצע יום העבודה הינה חיונית לפרודוקטיבית העובד התבצע באופן הבא:

קבוצת נבדקים מבוגרים השתתפו במבחן און-ליין. לאחר מכן חולקו לשלוש קבוצות. הקבוצה הראשונה התבקשה לענות על שאלות און-ליין נוסף מייד אחרי. הקבוצה השנייה הורשתה לכתוב הערות, כל אחד בנפרד, לפני המעבר למבחן הבא. הקבוצה השלישית הורשתה לכתוב רשימות ואף לחלוק את הרשימות הללו בין חברי הקבוצה.

אותם מבדקים, באותו פורמט, התבצעו פעם אחת על קבוצה של סטודנטים ופעם שנייה על קבוצה של עובדים. בכל אחד מהניסויים, הקבוצות שתיים ושלוש השיגו ציונים טובים באופן משמעותי מאלה שהשיגו החברים בקבוצה הראשונה.

מסקנת המחקר

כאשר נעשה מעבר מהיר ממשימה אחת לשנייה ללא זמן עצירה להפסקה ושיקוף, העובד לא באמת יכול לעכל את הנתונים, לבחון לעומק את מה שעשה, ללמוד מכך ולשפר בהמשך. המעבר המהיר ממשימה למשימה שומר על רמה אחת קבועה של ביצוע. בהיעדר אותה מודעות שנובעת מהבנה שלאחר ניתוח, לא ניתנת לעובד הזדמנות אמיתית להשתפר.

תהליך החשיבה והיצירתיות דורשים פסק זמן. לעומת זאת, האנשים שעובדים ונדרשים לאותה חשיבה ויצירתיות, לא מרגישים שיש להם זמן פנוי. אין להם זמן פנוי. הם כל כך עסוקים בעשייה, במלחמה בזמן, בעמידה ביעדים וכיבוי שריפות, אף אחד לא חושב שלקחת פסק זמן קצר זה בכלל אופציה. הדרך היחידה לאלץ את העובדים לקחת פסק זמן היא לאלץ אותם או לכל הפחות לאפשר להם לקחת פסק זמן.

גוגל, מנוע החיפוש שלא עוצר – דווקא מאיץ בעובדים שלו לעצור!

גוגל מאפשרת לעובדים שלה לנצל כ-10% מיום העבודה שלהם כזמן פנוי. אותו אחוז מיום העבודה מוקדש לעובד ואותו הוא יכול לנצל במחשבה על רעיונות חדשים ודרכים חדשות לראות תופעות מוכרות.

אין ארגונים רבים במשק שמאפשרים לעובדים שלהם לקחת פסק זמן ומעודדים אותם לחשוב ולשקף. כשאדם מרגיש שהוא 'מפגר מעט בעבודה' הוא חושב שהוא צריך להמשיך לעשות את מה שהוא עושה, פשוט לעבוד קשה יותר. כך שהם בעצם משקיעים יותר באותו דבר. בהרבה מקרים הפתרון הוא לא לעבוד יותר או קשה יותר אלא לעבוד אחרת, לעשות שינוי. השינוי הזה יבוא רק ממקום של הפסקה, שיקוף ורעיונות חדשניים. לכן, הפסקה בעבודה, באמצע היום,  היא כה חיונית לפרודוקטיביות שלנו.

כנס wellbeing – רווחת העובדים יעסוק בנושא זה ואחרים. לפרטים נוספים לחצו כאן

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה