שיתוף

זה כבר הפך לריטואל קבוע: מחזירים את העובדים אל מקומות העבודה, רבים חוזרים למשרדים לפחות בחלק מימות השבוע, מודל העבודה ההיברידי הולך ותופס תאוצה, ואז שוב גל קורונה, שוב מחזירים את העובדים לעבודה מהבית בלבד, ולאחר כמה חודשים שוב הפוגה וחוזר חלילה.

לא ברור כמה זמן תמשך המחזוריות הזאת של גלים והפוגות, כל פעם עם וריאנט אחר. מה שכן ברור הוא שעולם העבודה כבר לא יחזור למה שהיה.

כי הרי גם אם הקורונה בשלב מסויים תעבור מהעולם, תמיד יכול לצוץ נגיף אחר שיעשה הסבה מבעלי חיים לבני אדם.

וגם אם לא יהיה זה נגיף, אזי פגעי מזג האוויר – שרק הולכים וגוברים – עלולים במהלך העשור הקרוב או זה שיבוא אחריו, לגרום לכך שהדרכים יחסמו ועובדים יאלצו לעבוד מביתם.

לאור כל זאת, מנהלי משאבי אנוש בארגונים חייבים להכין תוכניות מגירה מאוד מפורטות שיאפשרו להם לעבור למצב של עבודה מהבית בלבד, בצורה מהירה, פשוטה ובעיקר שקופה – בטווח זמן מיידי.

ללא תוכניות מגירה שכאלה, לרבות אסטרטגיה הכוללת שיטות מובנות ליישומן של התוכניות, מנהלי משאבי אנוש יאלצו למצוא עצמם מנסים לנהל משבר אחר משבר בתדירות של כמה פעמים בשנה.

מצב כזה יביא לשחיקה מואצת של מנהלי משאבי האנוש ויגרום נזקים בלתי הפיכים לארגון ולעובדים כאחד.

הנה 3 מרכיבים בסיסיים שצריכים להיות בתוכנית מגירה שכזאת, לצורך התארגנות מיידית למצב חירום ועבודה מהבית:

1 ציוד המוכן להעברה אל העובדים באופן מיידי:

בארגונים שיש בהם עובדים שעברו לעבוד באופן מלא מהמשרד ואינם מעוניינים לעבוד לפי המודל ההיברידי, או שהארגון אינו מעוניין לאפשר להם לעבוד לפי המודל ההיברידי, יש צורך להצטייד במחשבים ניידים מאובטחים היטב, המקושרים אל מערכות הארגון שישמרו לעת הצורך.

הם צריכים להיות מאוחסנים בצורה מסודרת ומקוטלגת, שתאפשר לשלוף אותם בטווח זמן מיידי אם וכאשר יעלה הצורך בכך, ולהעביר אותם בצורה מסודרת אל העובדים.

2 היערכות של צוות אבטחת המידע:

צוות אבטחת המידע צריך להיות מוכן מראש, לאבטחה בכל עת של התקשורת בין בתיהם של כל העובדים לבין מערכות המידע של הארגון.

באופן כזה, ברגע שיהיה צורך להחזיר את העובדים לעבודה מהבית, לא יהיה צורך להקים את מערך אבטחת המידע מבראשית.

3 היערכות לקראת מצבים של שימוש בכלים של מציאות וירטואלית:

התקדמות טכנולוגית מהירה של כל ארגון בכל גודל, בכל מה שקשור לחדרי מציאות מדומה. אפליקציות לקיום פגישות ועידות וידאו הן אכן נדרשות ובעלות ערך לתקופת הביניים.

אבל כל ארגון חייב להתחיל כבר עכשיו להתארגן לקראת מצב עתידי שבו ניתן יהיה לקיים פגישות ב"חדרים" וירטואליים המבוססים על טכנולוגיה של מציאות מדומה.

פגישות שכאלה, הנערכות על ידי כלים של מציאות וירטואלית הן בעלות ערך רב יותר, ומאפשרות להגביר משמעותית את פרודוקטיביות הפגישות, משום שהן מאפשרות לקיים תקשורת איכותית יותר, שיש בה הרבה פחות השהיות ועיכובים, באופן המדמה פגישות פיזיות.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה