העצמת עובדים

העצמת עובדים

חברה שמעודדת את עובדיה לבנות קריירה ולהתקדם כלפי מעלה ולצדדים בתוך הארגון, תיהנה מכוח עבודה טוב יותר ומחויב יותר

שיתוף
העצמת עובדים

העצמת עובדים

אנו חיים בעידן שבו תחושות שייכות ונאמנות של עובדים לארגון הולכות ופוחתות. כאשר מאפשרים לעובדים ניעות ויוצרים עבורם אתגרים, קל יותר לגרום להם לחוש סיפוק ממקום העבודה ולהיות נאמנים לו – כך טוענת אוונגלין צ'ואה, מנהלת משאבי אנוש בחברת Citi Singapore, והיא מסבירה למה.

רוב מקרי השחיקה והפיטורים מרצון שבאים בעקבותיהם נובעים מתפיסתם של העובדים את משרתם ככזאת שבה לא יוכלו להגשים את שאיפותיהם המקצועיות. כאשר מספקים להם הזדמנויות להתקדם בתוך הארגון – אם במשרד עצמו, במחלקה או סניף אחר ואפילו מעבר לים – החברות נהנות משיעור מופחת של עזיבת מועסקים.

צ'ואה מציינת שעל פי מחקרים, בוגרים צעירים מחפשים היום מעסיקים שיספקו להם תפקידים בעלי משמעות, חשובים ומאתגרים. הם נמשכים לעבודה שדורשת משאבים אינטלקטואליים ושמחים להיענות לאתגרים המרחיבים את כישוריהם. שימו לב שגובה השכר לא הוזכר כאן.

עבור רבים ניוד בתוך הארגון היא במה מצוינת להתקדמות בקריירה, לפיתוח קשרים ולהרחבת הניסיון. בעולם כזה, מנהלים מהסוג הישן ששומרים לעצמם את הכוח עלולים לאבד את הכישרונות הטובים שמצויים – זמנית – בידיהם. חברות שמקיימות מדיניות המעודדת קידום בתוך הארגון נהנות מהיכולת לגייס עובדים חדשים טובים יותר ולשמור בארגון את העובדים הטובים שכבר נמצאים בו ואף ליהנות יותר מיכולותיהם. בארגון שמעודד ניוד, אומרת צ'ואה, הכללים חייבים להיות ברורים. צריכה להיות שקיפות בנוגע לתפקידים הזמינים בפני כל עובד ובנוגע למבנה הטיפוס בסולם העמדות. יש כמה דרכים לטיפוח תרבות ארגונית המעודדת ניעות.

העצמת עובדים

כך תעודדו ניוד בתוך הארגון

חשיפה תוך-עסקית: יש לארגן ביקורים בחלקים של הארגון או להקים פורום פתוח שבו העובדים יכולים לפרסם שאלות הקשורות לקריירה. עובדים מעריכים שקיפות, ופעולות כאלה יוצרות מודעות לתפקידים ומשרות בארגון.

סבב תפקידים: יש לעודד סבב תפקידים על ידי פרסום מודעות  "דרושים" פנימיות (פרקטיקה כזאת הייתה מקובלת בקיבוצים מהדגם הישן ותרמה להיכרות מקיפה של נושאי תפקידים עם כל מרכיבי המשק, אך לא נגעה בבעלי משרות מדרג נמוך יותר).

כוח משימה: רצוי להזמין עובדים לקחת חלק בקבוצות שמטפלות במשימות ומיזמים של הארגון ולאפשר על ידי כך לעובדים להכיר חלקים שונים שלו. הדבר גם מסייע לעובדים להרחיב את רשתות הקשרים שלהם בתוך הארגון ולהכיר טוב יותר את תרבות העבודה בו.

מנטורינג: שידוך של מנטורים ומנטים (מתאמנים) עשוי לעצב מערכות יחסים מוצלחות בתוך הארגון ולהכשיר עובדים לתפקידם הבא על ידי שיתוף בניסיון ובידע.

דיונים שוטפים בנוגע לקריירה: העדפות ושאיפות של עובדים משתנות לאורך הזמן. חשוב לארגון להיות מעודכן בנוגע לשינויים הללו ולהתייחס בהתאם לצרכיו של כל עובד.

לחגוג הצלחות: מומלץ לעודד עובדים לשתף את חבריהם במסעות הקריירה מוצלחים שלהם בתוך הארגון, בין אם מדובר בקידום או בהשגת יעד של הארגון. הדבר מעודד אחרים לדחוף את עצמם להצלחה ולהישגים.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה