מאז שהחוק להגברת האכיפה של דיני עבודה נכנס לתוקף, מעסיקים רבים מקפידים לא לעבור על חוקי עבודה. סוף סוף החוק עושה את שלו והחשש מקנסות בעקבות ביקורת שעורכים פקחי משרד התמ"ת מביא מעסיקים להקפיד על חוקי העבודה. הנה דוגמא למקרה שארע לפני שיצא החוק, בו המעסיק פעל בתום לב, הקפיד לברר החוק בטרם פעל והוכיח זאת ולכן זוכה מאשמה.
פקחי משרד התמ"ת ערכו ביקורת במסעדה האסייתית עקיבא פקין בבני ברק, בשנת 2003. בדיקתם מצאה כי עובד זר הועסק במסעדה ללא היתר העסקת עובדים זרים. בעל המסעדה טען כי באותה התקופה, בה נפתחו מסעדות אתניות רבות, התחייבו גורמי ממשלה בפני בעלי המסעדות כי לא יאכפו אצלן את האיסור להעסיק עובדים זרים ללא היתר. ואכן המסעדות האתניות שהעסיקו טבחים זרים לא קיבלו היתרים. בית הדין האזור לעבודה בתל אביב קיבל את הטענה ובעל המסעדה לא הואשם.
למרות ההתחייבות לא לאכוף את האיסור במסעדות אלה, פקחי התמ"ת מצאו לנכון להגיש תביעה נגד בעלי עקיבא פקין, בטענה שההתחייבות לא לאכוף את החוק התייחסה אך ורק להעסקת טבחים זרים. העובד במסעדה זו הועסק כקופאי ולא כעובד מטבח. בנוסף, אותו עובד מעולם לא קיבל היתר ראשוני לעבוד במסעדות אתניות, לרבות לא במסעדה ספציפית זו.
להגנתו טען המעסיק, כי המדינה התחייבה לא לאכוף את האיסור עד לקביעת קריטריונים חדשים וברורים בענף המסעדנות, ללא כל תנאים.
השופט דורי ספיבק קבע כי בזמן הביקורת ידעו פקחי התמ"ת וגם בעלי המסעדה על המדיניות של אי אכיפת החוק, וכי בניגוד לטענות שהוצגו על ידי נציגי משרד התמ"ת לא ניתנו הנחיות ברורות בנוגע לחוק ולאי אכיפתו, כך שניתן היה להבין שהיא מוגבלת רק לעובדי מטבח. בכל מקרה, הפקחים לא הצליחו להוכיח מדיניות כזאת.
בעל המסעדה לעומת זאת, "הגדיל ראש" ולא ישב בחיבוק ידיים, לדברי השופט. הוא וידא את קיומה של מדיניות אי האכיפה, כאשר פנה לגורמים בממשלה שיאשרו לו כי הוא פועל כדין.
עוד פסק השופט כי עם שינוי המדיניות היה על משרד התמ"ת ליידע את בעלי המסעדות ולפרסם הודעה בכתב על כך, הודעה ברורה שתפיג את העמימות אודות ההנחיות. את ההודעה היה צריך למסור כהודעה מוקדמת שתאפשר למעסיקים להיערך לקבלת היתרים.