העובד ההיברידי של העתיד

העובד ההיברידי של העתיד

כשחושבים על עתיד העבודה די ברור שהדגש יהיה על עבודה מרחוק. עם זאת טרנד עתידי ישים אף יותר הוא טרנד העובד ההיברידי המשלב עבודה מרחוק יחד עם עבודה במשרד

שיתוף

מקומות עבודה כיום הופכים ליותר ויותר וירטואליים. אנשים עובדים מכל מקום אפשרי, יתרונות העבודה מרחוק ברורים ומובנים ובעזרת הטכנולוגיה המתקדמת, המקומות האפשריים לעבודה הולכים ומתרחבים. 

למרות זאת, מספר האנשים שעובדים מרחוק עדיין קטן יחסית, על פי סקרים שנעשים ברחבי העולם. על פי מחקר אנליסטי שנעשה בארה"ב ומבוסס על מפקד האוכלוסין של ארה"ב, המספר הכולל של אנשים שעובדים אך ורק מהבית הוא רק כשלושה מיליון.

הצורך בסוציאליזציה (חיברות), בהתעדכנות יומיומית בנעשה מבחינה מקצועית ועסקית, היתרונות בעבודה הצוות, פגישות העבודה, כל אלו מצריכים מהעובד להיות נוכח במשרד.

רעיון המשרד הווירטואלי באופן מלא, ללא חדרים או בניין, כשכל העובדים עובדים מרחוק עדיין בגדר חזון רחוק בראייה כלכלית רחבה והוא אינו מציאותי בשלב זה.

לעומת זאת, אנשים שמחלקים את זמנם בין עבודה מהמשרד לעבודה מחוצה לו, הם הרבים ביותר מכלל ממלאי המשרות בארה", על פי הסקרים.

נראה אם כך, שהעובד בעתיד יהיה עובד היברידי, שישלב בצורה אופטימלית בין עבודה מהמשרד לעבודה מהבית מרחוק. 
תסריט העובד ההיברידי המשלב בין עבודה במשרד ומחוצה לו, מאתגר כבר בימים אלו ממש את אנשי ה- IT ומנהלי משאבי האנוש. ישנם יתרונות וחסרונות לצד המגמה ההולכת ונטמעת ומורכבות מאתגרת בתחום ניהול העובדים.
מהצד השני ולמרות התמיכה הנדרשת בעובדים שאינם נמצאים לידך ישנם יתרונות ברורים לכך, בין היתר בחלוקת משאבים כגון משרדים, מחשבים, ציוד משרדי וטכנולוגי, חשמל, סבסוד ארוחות והטבות נוספות.

המחשבים הניידים, הטלפונים הסלולריים והטאבלטים המאפשרים לעובדים להתחבר למערכות החברה מכל מקום באמצעות רשת מתקדמת, חיבור מאובטח והרשאות מתאימות, מגבות את המגמה הווירטואלית חלקית – מגמת העובד ההיברידי.

רשתות אלחוטיות במהירות גבוהה, VPN, פורטלים ארגוניים, ומערכות ניהול ווירטואליות, מאפשרות למנהלי משאבי אנוש להמשיך ולנהל את העובדים מבחינה אדמיניסטרטיבית, גם מרחוק.

"המשרד המחובר" באינטרנט של הדברים (IOT) שכבר זמין כיום, מאפשר לצפות ולעקוב אחת משימות וביצועי העובדים דרך פורטל אינטרנטי. אפשר לעקוב אחר שעות העבודה שלהם ומידת הפרודוקטיביות באמצעות מערכות חכמות מרחוק ולוודא את איכותה של העבודה ההיברידית. המערכות הללו יודעות להפיק דו"חות ובאמצעות ניתוחם האנליטי, ניתן לדעת האם המגמה טובה לחברה והיכן ניתן לשפר.

הדבר מאפשר ללכת עקב בצד אגודל עם המגמה המתפתחת של העובדים ההיברידיים ולבחון בכל עת האם היא מתאימה והאם החברה מעוניינת להמשיך לתמוך בה.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה