הנחיית סדנאות לארגונים – הסיפור האישי של "משחק החיים"

הנחיית סדנאות לארגונים – הסיפור האישי של "משחק החיים"

אור ברנט הוא הבעלים והמייסד של "משחק החיים", חברת בוטיק העוסקת בהנחיית סדנאות לחברות וארגונים והכשרות מקצועיות לפיתוח מנהלים. בראיון ל HRus הוא מספר כיצד החליט לשלב בין משחק ללמידה, ליצנות ופיתוח מיומנויות.

שיתוף

כל חייו עסק אור ברנט במשחקים, עוד כמפעיל ילדים בחוגים ובקייטנות ולאחר מכן כליצן וכקוסם. במקביל לעיסוקים האלה השתתף ברנט בסדנאות בתחום של צמיחה אישית ומודעות ואחר כך התמחה בתחום האימון האישי והעסקי ובהנחיית קבוצות ופיתוח מנהיגות. השילוב בין השניים הוא שהוליד אצלו את הרעיון לפתח את התחום לעסק עצמאי – ייחודי בכל הקשור להכשרת צוותים ופיתוח משאבי אנוש.

"יום אחד כשסיימתי להנחות יום הולדת כליצן והייתי בדרך לרכב להחליף חליפה ולנסוע להרצות בפני 300 אנשי שווק, הבנתי כי חייבת להיות דרך לשלב את שני העולמות האלו יחדיו. רציתי לשלב את ההנאה והפשטות שבמשחק, יחד עם עולם העסקים ועולם המבוגרים הרציני וחסר הפשרות", מספר ברנט. "במשך שלוש שנים הבשילו במוחי רעיונות ותובנות והבנתי כי משחק הוא בראש ובראשונה כלי לימוד רב ערך לכל אדם, כמו כן, הנאה וסיפוק הם צורך קיומי ובסיסי שלנו שאליו אנו שואפים כל הזמן. במהלך שנים אלו המשכתי לעסוק בשני התחומים במקביל ולפתח רעיונות ושיטות עבודה שנשארו בגדר תיאוריה בלתי ממומשת".

ברנט אינו מהסס גם לספר על חוויות אישיות כואבות שאף הם גרמו לרעיון החדש שלו: "לימים נפרדתי מזוגיות בת שבע שנים. הפרידה הייתה קשה וכואבת והביאה אותי לשפל שמעולם לא חוויתי בעבר. כמי שעוסק בתחום ומלמד אנשים כיצד לצאת ממצבים שכאלו, הבנתי שעלי למצוא או להמציא מתודה שתסייע לי להתאושש ואף לצמוח, כפי שהנחתי את מאומני. באופן טבעי בחרתי לנסות ולהשתמש במשחקים, ככלי עזר להשבת השמחה וההנאה לחיי".

"התחלתי להמציא משחקים שונים שסייעו לי במקומות שהיו לי קשים וגיליתי שאפשר להשיג גם הנאה וגם תוצאות דרך עבודה עצמית באמצעות משחקים", מספר ברנט. "לדוגמה, אחד הקשיים הגדולים שחוויתי היה בביטחון שלי 'התחיל' עם אלו שמצאו חן בעיני מכוון שלא פיתחתי מיומנות זו שבע שנים לפחות. התחלתי להשתעשע במשחקי 'התחלות' וההצלחה הייתה רבה. גם 'התחלתי' עם אנשים וגם חוויה זו, שהייתה מאיימת, הפכה לשעשוע רב. שיתפתי חברים במשחקים אלו והחגיגה עבור כולנו הייתה גדולה."

התוצאה הסופית היא, כאמור, חברת בוטיק שהשכילה לשלב תחומים משני קצות הקשת- משחק ורצינות, שעשוע עם פיתוח מיומנויות. אפשר שעצם הרעיון הזה עוד טרם התנסות בסדנא עצמה, כבר מלמד כי גיבוש עובדים ופיתוח מיומנויות ניהול, הוא תהליך היכול להיעשות בדרך שתגרום הנאה והתלהבות לעובדים ובאופן הרבה פחות שגרתי ממה שהכרנו עד היום.

 

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה