שיתוף

האם יצא לכם "לתפוס" את העובדים בחברה כשהם בוהים אל החלל או אבודים בחלום בהקיץ, כאשר הם בעצם אמורים לבהות במספרים או בגיליון אלקטרוני? אולי השאלה הנכונה היא: כמה פעמים יצא לכם לתפוס את העובדים שלכם חולמים בהקיץ?

על מה הם חושבים? אולי הם מגלגלים רעיונות על מה להכין לארוחת ערב או לאן לצאת לחופשה הבאה? זה בסדר גמור אלו מחשבות נורמליות וטבעיות ואף רצויות. אך מה קורה כאשר הם מפנטזים על עזיבת העבודה בחברה הנוכחית ומציאת משרה טובה יותר?

חשוב להבין מהם חלומות העבודה של העובדים שלכם וחלומות בהקיץ יכולים לספר לכם זאת. אם אתם מוצאים אותם חולמים בהקיץ שוב ושוב כדאי לשוחח איתם (מבלי להסגיר את העובדה שאתם יודעים שהם חולמים כי זה עשוי לגרום להם להתכווץ ולהסתגר).

חשוב לבצע איתם שיחה כנה על המחשבות שלהם, על החלומות העתידיים ומה הם שואפים ומאחלים לעצמם לשנים הקרובות? כך תוכלו להבין אם העבודה בחברה שלכם היא חלק מהחלום העתידי שלהם, או אם הם מתפזרים לכיוונים אחרים. הצרה היא, כאשר החלומות שלהם על עבודה אחרת הופכים למציאות מהר יותר מכדי שהספקתם להבין זאת ואתם מתמודדים עם נטישת עובדים.

כדי למנוע נטישת עובדים בדרך הטובה ביותר, חשוב להבין מה העובדים שלכם מרגישים כלפי מקום עבודתם. האם הם מרוצים ושבעי רצון? האם הם עובדים באנרגיות גבוהות? איך הם מרגישים לגבי מצב העבודה הנוכחי שלהם, את כל אלו תוכלו להבין מתוך סקר אנונימי קצר שתעבירו להם למלא, אשר יכלול שאלה זו:

באיזו תדירות אתה חולם בהקיץ על עבודה אחרת?

כל שנייה בכל יום.

בערך פעם בשבוע.

רק ביום רע מדי פעם.

לעולם לא, אני אוהב את העבודה שלי.

במידה וקיבלתם כמה סקרים שחושפים כי העובדים שלכם בחלקם אכן חושבים על חיפוש עבודה אחרת, זה הזמן לשבת עם העובדים לשיחות אחד על אחד ולנסות להבין מהן הבעיות.

ייתכן והם סובלים משעמום בעבודה, חשים שאין להם הזדמנויות קידום ופיתוח. אולי ההטבות שהחברה מציעה אינן מספיק תחרותיות. המשכורות לא עולות בהתאם לניסיון ולידע או למה שהעובדים יכולים לקבל בחוץ, וייתכן שהם פשוט מרגישים שמיצו את התחום ומעוניינים לעבור לתחום אחר וכאן יהיה לכם קשה להתמודד עם הבעיה.

מדיניות מיוחדת

דרך נוספת לנסות לפתור את מגמת העובדים ששואפים להחליף עבודה, היא לייצר מדיניות שיח פתוחה בנושא. להעביר לכל העובדים בארגון, כי זה בסדר לרצות לבחון אפשרויות עבודה נוספות, אך לעודד אותם לשוחח עם המנהל הישיר שלהם ועם מנהלי משאבי האנוש בחברה לגבי המחשבות הללו. כך תהיינה לכם האפשרות לשנות את דעתם באמצעים שונים (העלאת שכר, הצעת אפשרויות קידום, האצלת אחריות, פרויקטים אחרים וכד').

חשוב כי כל העובדים והמנהלים יבינו כי קיימת מדיניות שיח פתוח בחברה בנושא רצון העובד לעזוב ותיתנן האפשרות לבעלי ההשפעה בחברה לנסות לשנות את דעתו.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה