מריסה מאייר הודתה בפורום הכלכלי העולמי שהיא בודקת את הסמרטפון שלה יותר מ-150 פעמים ביום. ההודאה הזאת תרמה להזנת המיתוס שמולטיטסקינג הוא הרגל חובה אצל האנשים המצליחים ביותר בעולם. אכן, אם תציצו במודעות דרושים, תראו שכמעט תמיד מצפים מהמועמדים להיות מולטיטסקרים. דניאל פטריק פורסטר מ- Business Week מזכיר שלמעשה מחקרים מראים שאנחנו עובדים טוב יותר כשאנו מרוכזים בדבר אחד בכל פעם.
פשוט להגיד לא למולטיטסקינג
יש היגיון בציפייה של חברות שהמנהלים ומועסקים יצטיינו בחלוקת הקשב שלהם בין פרויקטים מגוונים. אך אין הוכחות לכך שמולטיטסקינג מגביר את הביצועים. להפך, רוב העדויות מראות שחלוקת תשומת הלב עשויה להיות הרסנית. מחקרים רבים שבוצעו על ידי מדענים מובילים, כמו קליפורד נאס מסטנפורד הראו שהתודעה שלנו מתפקד בצורה הטובה ביותר כאשר היא ממוקדת במשימה אחת. לדוגמה, כאשר אנו מנסים לדבר בטלפון ולעבוד על המחשב בו-זמנית, אף אחת מהמשימות אינה מבוצעת באותה רמה שהייתה מושגת לו עסקנו בכל אחת משתי המשימות בנפרד.
מולטיטסקרים גרועים בביצועים ובאיכות
נאס אמר: "מולטיטסקרים הם גרועים בכל אחד מהיבטי המולטיטסקינג. הם גרועים בהתעלמות ממידע לא רלוונטי, הם גרועים בשמירת מידע בזיכרונם בצורה טובה ומאורגנת היטב, והם גרועים במעבר ממשימה אחת לשנייה." אז איך מפתחים ריכוז במטרה אחת? הנה ארבע דרכים שמציין פורסטר:
- ותרו על מולטיטסקינג. כמעט בלתי אפשרי לעשות אותו היטב. אז סגרו את האפליקציות. עצרו את הודעות הטקסט ודמיינו מחדש את היחסים שלכם עם חשיבה. טפלו במשימה הקשה ביותר דבר ראשון על הבוקר. הכוונה למשימה שבדרך כלל אתם פונים אליה בשלבים שונים של היום. אתם תגלו שריכוז והתמקדות בבוקר יכולים להפוך אותו לחלק הפורה ביותר ביממה.
- קבעו חוקים לפגישות הצוות שלכם. כשלא קובעים גבולות, אי אפשר לצפות להרבה יותר מכאוס שנוצר בשל השימוש של כל משתתף באמצעים הטכנולוגיים האישיים שלו. דברו עם אנשי הצוות שלכם על כוחו של המיקוד ועל איך ישתפרו הפגישות אם המכשירים הניידים יהיו סגורים. שמרו על מעורבות המשתתפים בפגישה וקבעו כלל הקשבה שבו כל אחד יכול להתבקש לחזור על דברי כל אחד אחר מהמשתתפים.
- תנו לעצמכם את הרשות לחשוב ולהיות לבד. הרעיונות הטובים ביותר והתובנות המעמיקות ביותר יגיעו כשתהיו מנותקים משגרת היומיום שלכם. חפשו זמן לבד ושמרו לו מקום מקודש ביומן שלכם. אל תשכחו שהמטרה האמיתית של העסקתכם היא ההון האינטלקטואלי שלכם: המחשבות שלכם והרעיונות שאתם מייצרים. מולטיטסקינג מפחית אותם.
קיבלתם החלטה להיות פרודוקטיביים יותר? מצוין, כעת יישמו את הכתוב פה באמצעות שימוש בשיטת ה- מיז און פלאס המתוארת בקישור המצורף.