הכנת סידור עבודה היא מלאכה לא קלה, ואף נחשבת למטרד אצל מנהלים וראשי צוותים. כלל הברזל בהכנת סידור עבודה היא ההיערכות מראש: קבלת האילוצים מהעובדים, הכנה של הסידור והפצתו בהקדם האפשרי. כאשר מחלקת משאבי האנוש מחזיקה בתוכנת סידור עבודה, החיים קלים יותר. אך המציאות מצביעה על בעיות אנושיות שאף לחיצת עכבר לא תפתור אותה: אילוצים חופפים של מספר עובדים, חור במשמרת מסוימת ובסופו של דבר בעיות בסגירת הסידור, שכמובן ישליכו על תפוקת העבודה. כעת מתחילה עבודתו האמיתית של המנהל.
אם תקשיבו לפרסומות ברדיו, תתקלו בפרסומת של חברת אגד המגייסת עובדים בימים אלה וקוראת לנהגים לעבוד אצלה במשמרות נוחות לפי רצונם. המסר שמעבירה הפרסומת הוא המשמרות הנוחות כגולת הכותרת בעבודה, וכנאמר בתשדיר: "זו הסיבה ה-17 למה כדאי לעבוד באגד".
מדוע אגד החליטה לתת דגש על המשמרות הנוחות? כי בחברה יודעים שלגייס עובדים טובים שמוכנים לעבוד סביב השעון היא עבודה קשה, ולא לכל אחד מתאים לעבוד בשעות שונות ביממה, במקום מ8 עד 5. סטודנטים וצעירים לאחר צבא הם קהל היעד העיקרי לסוג עבודה כזה, אך כמובן שלא רק. אחרי הכל מה עושים בתי חולים, רשות שדות התעופה, ומפעלים שונים המעסיקים לא רק מי ששוקד על בחינה קרובה?
בין אם הן נכונות ובין אם לא, יש גישות שונות המאפיינות מנהלים וראשי צוותים בהתמודדות עם הבעיות שעולות בזמן הכנת הסידור.
הגישה שחוותה ד' על בשרה מצד המנהלת שלה, העובדת במוקד פיננסי קטן. לרוב אין בעיות מיוחדות בסידור העבודה, אך כאשר ביקשה לצאת מהעבודה שעה לפני הזמן באופן חד פעמי, המנהלת כעסה והודיעה לה שאם העובדת לא תמצא פתרון, היא לא תוכל להיענות לבקשתה. "תסתדרו ביניכם, אותי לא מעניין, העיקר שהמשמרת תהיה מאוישת במלואה".
נ', ראש צוות בחברה תקשורת גדולה וגם ט' העובד בחברת שירותים נוקטים בגישה אחרת:
"אם יש חור בסידור העבודה בגלל אילוצים חופפים של עובדים, נדרשת יצירתיות. קודם כל אני עושה סבב בין כל העובדים ושואל אם הם יכולים להחליף משמרות או עיסוקים אחרים שלהם, להתגמש, להישאר שעות נוספות ועוד. אני מדבר אל ליבם ובהחלט יש מצבים שאני מוצא עצמי מתחנן, וזה לא נעים. יחד עם זאת, בסופו של דבר גם אם אני מתחנן זה כן משתלם לי ולחברה. העובד יודע שאעשה הכל כדי שהוא יעבוד במשמרות הנוחות לו, גם כאשר יש אילוצים בלתי צפויים. אני יודע שיבוא יום ואצטרך אותו על מנת למלא חוסר אחר. הוא בהחלט ירתום עצמו ויעשה הכל כדי לסגור את סידור העבודה".
ט', שמנהל צוות במוקד בינוני, מסכים עם הגישה של נ', ואומר שכדי לא לוותר על עובדים טובים, הוא יעשה הכל בשביל שכל הצדדים יהיו מרוצים. "מתוך חוסר ברירה קרה שגם לקחתי על עצמי את תפקידו של הנציג במקום עובד שנעדר, כדי לתת יד למוקד. זה לא קורה בכל שבוע ודווקא בגלל זה חשוב לי שעובדים ירגישו בנוח לבקש בקשות חריגות. העבודה במוקדים שוחקת והתחרות על כל עובד גדולה מאוד. בעיני לעבוד במקום שמתגמש עם שעות העבודה, ולעבוד במקום שהמנהל בא לקראתך, זה ערך מוסף רציני. העובד מרוצה, נותן את הנשמה לעבודה, אז זה משתלם לארגון".
ט' מוסיף כי גם יש מקרים (חריגים) שבהם הוא מוכן לשחרר עובד גם אם לא נמצא מחליף. הוא אוסף את הנציגים שכן עובדים, ומודיע להם שבשעה האחרונה של המשמרת הם יצטרכו להירתם ולעבוד קשה יותר כדי לא לפגוע בשירות ללקוחות בעקבות המחסור בעובד אחד. "וזה בהחלט משפיע. העובדים מודעים להשלכות של הבקשות החריגות שלהם, הם ניצבים ביום למחרת מול חבריהם לצוות שעבדו קשה בגלל היעדרותו. והם בעצמם מבינים שלא כדאי להגיע למצב כזה שוב, מצב שבעצם יכול לקרות לכל אחד".