הטרדה מינית, באחריות!

הטרדה מינית, באחריות!

הטרדה מינית בעבודה - עד היום הנושא אינו נמצא מספיק על סדר היום במקומות עבודה. הנה דרכים להעלאת המודעות

שיתוף
מניעת הטרדה מינית בעבודה

מניעת הטרדה מינית בעבודה

פעם היה מקובל "לספוג" ולסבול בשקט גברים מטרידנים, כאלה שלכל עובדת חדשה הם נראים נורא נחמדים, ממש מסבירי פנים. בהמשך, מתברר, שכל הבנות "מכירות" את התנהגותם, ושהם לא באמת בסך הכל אנשים חביבים. כיום אין שום סיבה שאשה בכלל תצטרך להתמודד עם דבר כזה.

מניעת הטרדה מינית בעבודה אינה עולה מספיק על סדר היום. עובדות רבות, ובמיוחד כאשר הן חדשות במקום העבודה, חוששות להעלות תלונות כלפי עובדים אחרים מחשש מההשלכות של הדבר, שמא פרנסתן תפגע בשל היותן חדשות וכבר "מתלוננות". עובדות אחרות חוששות להתלונן על בכירים מהן. סיבה נוספת היא גם הרתיעה מכל ההתעסקות הכרוכה בכך, שאולי תביא לגל שמועות בעניין. כל אלה גורמת לנשים בסופו של דבר לסבול, ובשקט.

 מניעת הטרדה: באחריות משאבי אנוש

ארגונים ועובדים רבים אינם מחשיבים את מניעת ההטרדה המינית כנושא חשוב מספיק. ארגונים גדולים המדריכים את עובדיהם בנושא, רואים בהעלאת המודעות ובהדרכה בנושא כעניין שולי ומטריד, הגורם לעיכוב בביצוע עבודתם המקצועית, או לחילופין הזדמנות להפסקה משגרת העבודה האינטנסיבית. הריחוק מהנושא, מתוך המחשבה "לי או לקרוביי זה לא יקרה", משפיע ומביא לגישה זו.  

ארגונים אחרים עשויים לראות ביישום החוק למניעת הטרדה מינית ובהעלאת המודעות לנושא כדבר "מעיק", בעיקר אם הממונה על ההטרדה ממלא תפקיד נוסף בתוך הארגון.

הגדרת החוק בנושא ההטרדה המינית היא רחבה מאוד, ולכן יש לומר שכל התנהגות בעלת אופי מיני של אדם אחד כלפי האחר שלא בהסכמה ושנועדה לפגוע, נחשבת להטרדה מינית.

כל ארגון המונה 25 עובדים ומעלה, מחויב לפרסם את התקנון למניעת הטרדה מינית בעבודה במקום גלוי לכלל העובדים. לממונה על הטרדה מינית בעבודה ישנם תחומי אחריות:

קבלת התלונות, קיום ברור מסודר במקרה של קבלת תלונה ותיעודו, מתן יעוץ, מידע והדרכה לעובדים הפונים ומתן המלצות למעביד בדבר הטיפול.

באחריותה של מחלקת משאבי האנוש לעלות את המודעות לנושא מניעת הטרדה מינית בעבודה, ולמצוא דרכים להביא אותו אל לבם של העובדים. הנה מספר המלצות ליישום:   

  • הקפידו על הדרכה פרונטלית בנושא הטרדה מינית לכל עובד הנכנס לארגון, כדי שיבין שהנושא חשוב מספיק לארגון אליו הוא הצטרף.
  • פתחו קו חם שיהיה זמין תמיד ושיהיה מיועד לעובדים שמבקשים להתלונן בנושא – אפשר לפרסם את מספר הטלפון הנייד של הממונה על הטרדה מינית.
  • פרסמו באתר האינטרנט הפנימי של החברה כל חדשה שעולה בנושא: תביעה בנושא, עדכון של החוק וכו'.
  • הקפידו להעלות את את העניין בעיתון החברה ו/ או בפורטל הפנימי של החברה. 
  • כדי להעניק תחושת ביטחון ולעודד תלונות, במסגרת ההדרכה והעלאת המודעות של מניעת הטרדה מינית חשוב להדגיש את הסיבות שבגללן עובדים חוששים להתלונן.
  • דבר אחרון והכי חשוב: הדגישו בפני העובדים שבמקרה שתתרחש הטרדה מינית בעבודה – מי שילבין את פניו ברבים הוא אותו עובד שנגדו הוגשה התלונה, ולא אף אחת אחרת.

כנס ההדרכה השנתי – לחצו כאן לפרטים

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה