הטעויות העיקריות של מראיינים

הטעויות העיקריות של מראיינים

מראיינים עושים לעיתים מספר טעויות במהלך ראיונות העבודה מהן כדאי להימנע, על מנת לבצע ראיון איכותי. מהן הטעויות הללו?

שיתוף
 שאלות חשובות בראיון עבודה

 שאלות חשובות בראיון עבודה

האיכות שלך כמראיין משפיעה על הארגון אליו אתה משתייך. ארגון לא יכול לצמוח ולהתקדם ללא העובדים המתאימים שיניעו אותו ואתה כמראיין משפיע על איכותם והתאמתם של העובדים הללו. עם זאת ישנן טעויות עיקריות שמראיינים נוטים לעשות. מהן הטעויות הללו? וכיצד נמנע מהן.

ניסיון בראיונות עבודה

טעות חוזרת ונשנית של מראיינים היא, לראיין מועמדים לעבודה מבלי שיהיה למראיינים עצמם ניסיון קודם בכך. אם אתה חדש בתפקידי הגיוס, חבל "לבזבז" מועמד טוב לתפקיד, על חוסר ניסיון שלך בהבנת התאמתו של המרואיין. לפני שאתה מתחיל לראיין מועמדים אמיתיים, חשוב שתתאמן על מכרים שלך, על קולגות לעבודה, תבצע סימולציות עם מנהלי משאבי האנוש שלך ותקבל ממנו משוב וכלים, לביצוע ראיונות אופטימליים ולהבנת התאמת מועמדים לתפקידים המוצעים.

שאיבת מידע מתשובות המרואיין

מראיינים לעיתים מקבלים את תשובות המרואיין כתשובה מוגמרת, ובכך מפספסים מידע נוסף ויקר ערך. לדוגמה, אם תשאל מרואיין איזה הישג שלו במקום העבודה הקודם גורם לו לגאווה, והוא ישיב שהוא זכה בפרס מנהיגות למשל, התשובה שלו יכולה להוליד עוד מספר שאלות שיאפיינו אותו בצורה אופטימלית. במקום לקבל את התשובה ולעבור הלאה, תוכל לשאול אותו – איזה סוג של מנהיגות הוא הציג שהביא אותו לזכות בפרס, מול מי הוא התמודד בתחרות, אילו כישורים שלו כמנהיג, הובילו אותו לזכייה וכד' והתשובות שיתקבלו יציירו לך תמונה טובה יותר באשר לאופי שלו וליכולת המנהיגות שלו כמו גם על אילו תכונות הוא שם דגש והאם התכונות הללו מתאימות לביצוע התפקיד לו הוא מתראיין.

מידה של סקפטיות

טעות נוספת שמתרחשת בראיונות עבודה היא שלרב המראיינים נוטים לקבל באמון מלא, את כל התשובות של המרואיינים. חשוב לזכור שהמרואיין מאוד רוצה בתפקיד, והוא ינסה לספק את התשובות הנכונות ביותר ולייפות את עצמו ככל האפשר, על מנת לזכות בו. לכן מכם כמראיינים, נדרשת מידה מסוימת של סקפטיות, וקבלת התשובות עם הסתייגות מסוימת. דרך טובה לאבחן האם המועמד מספק אמיתות בתשובותיו היא באמצעות שאלות עקביות המנוסחות בצורות שונות. כך שבכל פעם שהוא ישיב על שאלה שונה, תדעו להבחין את תשובתו בנושא עקבית ואמינה.

ראיונות עם כמה מראיינים

אם אתה כמראיין תדע להיעזר במראיין נוסף, במיוחד כאשר אינך בטוח בהתאמת המועמד לתפקיד או באשר לאופיו האמיתי, ותבקש ממראיין נוסף לראיין את המועמד, תוכל לקבל תמונה טובה ואובייקטיבית יותר. שני מראיינים שיראיינו את המועמד ויביעו את דעותיהם באשר אליו, מאפשרים בטחון רב יותר באשר לאפיון המועמד לתפקיד.

סימולציות של המרואיין

המרואיין יכול לספק אינספור תשובות שהתכונן עליהם מראש, בנוגע לניסיון שלו ולבקיאות שלו בתפקיד. אך הדרך הטובה ביותר לאמת ניסיון זה, נעשית באמצעות סימולציות ומשחקי תפקידים. אם המועמד מתראיין לתפקיד מכירות, תוכל לבצע איתו סימולציה של משא ומתן מורכב, על מנת לגלות כיצד הוא מתמודד עם הסיטואציה בפועל. אם הוא מתראיין לתפקיד מנהל צוות, תוכל לבצע איתו סימולציה של עובד שאינו מספק את העבודה ולבחון את כישורי הניהול שלו, וכן הלאה.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה