משרדים שמעוצבים כחלל פתוח משרתים קודם כל מטרה אחת: חיסכון בעלויות, בעיקר אלה הנגזרות משטח הנכס ובאות לידי ביטוי במחירי השכירות, הארנונה, התחזוקה ועוד. מכיוון שמדובר בעסקים, ברור לגמרי שאם החלל הפתוח לא היה מצדיק את עצמו כלכלית, הוא פשוט לא היה. הטיעונים בעד משרד ללא קירות קשורים בעיקר לשיתוף פעולה בין העובדים. אם מוותרים על הקירות הממשיים, נעלמות גם החומות הסמליות שבין העובדים לבין עצמם ובין העובדים לבין המנהלים, מה שאמור להגביר מעורבות ולהעלות תפוקה.
אכן, כשהעובדים נמצאים עם הקולגות שלהם בקשר עין רציף או נתקלים בהם הרבה יותר בכל הליכה לשירותים, לפינת הקפה או לעמדת העבודה של קולגה שלישי, גדלים הסיכויים שיחליפו ביניהם מידע ורעיונות גם ללא הצורך לקבוע ישיבה או מפגש סיעור מוחות. השאלה היא האם החיסכון בהוצאות בתוספת יתרונות שיתוף הפעולה מצדיקים את המחיר הכרוך במשרד נטול קירות, ויש כאלה. למעשה, משמעותיים למדי. ענקיות טכנולוגיה כמו גוגל ופייסבוק עיצבו את משרדיהן במתכונת החלל הפתוח, אבל עבור רוב העסקים מדובר במודל בעייתי. שרה גרין מ-Harvard Business Review מפרטת שלושה אשכולי בעיות שגורמים לעבודה בחלל הפתוח להיראות כבחירה לא מוצלחת במיוחד.
• פרטיות קולית. בהיעדרם של קירות המספקים מעט פרטיות קולית כאשר מדברים בטלפון, כולם יכולים לשמוע את השיחות של כולם, מה שיוצר כמובן מצבים לא נוחים, כי הרי לא כל השיחות הן שיחות עבודה וגם לא כל שיחות העבודה הם עניין פומבי. חוסר הפרטיות מהסוג הזה יפגע בעיקר בעובדים חדשים שירגישו חוסר ביטחון ופגיעות יותר ממה שהם חשים ממילא, כאשר בזמן שהם מדברים עם לקוחות מישהו מקשיב להם. גם אם זה לא קורה בפועל, תחושת מודעות היתר לעצמי פוגעת ביכולת להתנהג בטבעיות ובנינוחות.
• פרטיות חזותית. כולם יודעים שאין שום דבר רע בסקירה מהירה של הפיד במדיה החברתית כשיש צורך בהפסקה קצרה, או בשיטוט זריז באינטרנט בהפוגה בין משימות. כולנו זקוקים לרענוני מוח מהסוג הזה. כאשר אין קירות שמסתירים את העובדים זה מזה, כל פעולה מהסוג שהוזכר לעיל תגרום מבוכה – מעצם השיטוט שעלול להיתפש כסימן לעצלות, או מהחשש שמישהו אחר יראה מה קורה על קיר הרשת שלכם כשהוא במקרה חולף מאחוריכם.
• רמת הרעש. כאשר אין קירות שיספגו את הרעשים, העובדים שומעים כל מה שנמצא מלפניהם, מאחוריה ומצדדיהם, החל ברחש מדפסות, נקישות הקלדה, דרך טפיפת צעדים ועד – הגרוע מכל – קולות הדיבור הבלתי פוסקים שמסביב, אם בטלפון ואם בשיחות בין עובדים. כל אלה מייצרים הסחות דעת בלתי פוסקות שעלולות מאוד להפריע לעבודה. אם במשרד עם קירות בכלל לא ידעתם שלמישהו נשפך קפה על המקלדת, עכשיו אתם יכולים לקיים מעקב סטטיסטי אחרי הישנות התקלה הזאת, כי אתם פשוט שומעים הכל. מדובר כמובן במידע חסר ערך שרק מפריע לכם לעבוד.
ישנו גורם נוסף שהופך את המשרד נטול הקירות לבעייתי עד כדי אובדן ימי עבודה: ב-Forbes מציינים שבמשרדים מהסוג הזה גדלים הסיכויים שהעובדים ידביקו זה את בחיידקים, דבר שאין לזלזל בו בתקופת החורף.