הודעת טקסט שמשמידה עצמה היא משהו שצריך היה להיות שמור למרגלים או לבוגדים סדרתיים, אבל היום יש אפליקציה סלולרית שמציעה לכולם את הטריק הזה. לא מכבר הושקה אפליקציה המאפשרת למקיימי הקשר לקיים שיחות טקסטואליות גלויות לב ודיסקרטיות ללא החשש שהטקסט יישמר או ישותף עם אחרים בטעות.
האפליקציה נקראת Confide. הטקסט מוסתר כך שכל מילה בו מושחרת בנפרד. על מנת לגלות מה נכתב, הצד המקבל מעביר את אצבעו מעל המילים. המסר נחשף ואז נעלם לאחר שנקרא במלואו. הטקסטים אינם נשמרים והאפליקציה אינה מאפשרת לעשות צילומי מסך שלהם.
האם מחלקת משאבי האנוש צריכה להגביל את השימוש בטקסטים שמשמידים את עצמם במקום העבודה? אתנה קולמאייר, מנהלת ודירקטורית בפירמת Workplace Law, אמרה לאתר hcamag.com שעד כמה שאפליקציות כמו Confide או סנאפצ'ט (תוכנה לשיתוף מדיה המאפשרת לשולח לקבוע כמה זמן יוכל המקבל לראות את התמונה או קטע הווידיאו) עשויות להיראות חכמות בהעלמת ראיות הקשורות למסר, תמיד יהיה "מישהו או משהו חכם יותר אי-שם" שיתפוס את המשתמשים.
האפליקציות לא ישרתו את המטרידים לאורך זמן
"אמנם אנשים עשויים לחשוב שאפליקציות 'סודיות' או אפשרויות תקשורת ניתנות לשימוש עבור מעשי בריונות או הטרדה מינית ללא הסיכון להיתפס, אך אנשים חשבו פעם את אותו הדבר בנוגע לדוא"ל ולאתרי מדיה חברתית כמו פייסבוק, והיום אנחנו יודעים שהם מקור מצוין לראיות," אמרה קולמאייר.
"כפי שכבר חווינו בניסיוננו המעשי עם צורת תקשורת 'נעלמות' ובלתי ניתנות לשחזור לכאורה – למשל שירותי מסרים מידיים – לכל אדם שיכול לקבל את המסרים האלה יש מצלמה בטלפון שלו והוא יכול פשוט לצלם תמונות או סרטון של המסר לפני שהוא נעלם. התמונות והסרטונים של המסרים הפוגעניים הופכים אז למקור לתלונה על הבריונות או על ההטרדה מינית, והשולח כבר אינו חש חכם כל כך."
במילים אחרות, מה שצריך להדאיג את מחלקת משאבי האנוש אינו פיתוח טכנולוגי כזה או אחר, אלא התופעה עצמה. שיטות להעלמת ראיות יכולות לשרת את המטרידים לזמן מוגבל, אך הקורבנות שלהם עשויים למצוא פתרון טכנולוגי לנטרל את השיטה. את ההטרדה לעומת זאת צריך לנטרל בסיועו של החוק.