נפתח בשאלה: כמה מהמשרות הפתוחות שלכם דורשות ניסיון חובה של שנים, בנוסף ל"תואר ראשון חובה" ו"תואר שני יתרון"? בטוח שלפחות למעלה מ-50 אחוזים מהן.
"כלכלן פרקטי" הנו שירות הכשרה מקצועית בתחום הכלכלה המקצר את תהליך ההכשרה בארגון. בעוד מטרתה של מנהלת משאבי האנוש היא לבצע גיוס יעיל של עובדים, תוך דגש על מקצועיות וחיסכון בעלויות – כלכלן פרקטי מציע הכשרת עובדים מקצועית תוך התנסות בשטח, המביא לחיסכון עצום בזמן ועלויות הכשרה של הארגון: כך נחסכות עלויות של כוח אדם המלמד עובדים חדשים, מתקצר זמן ההכשרה והתרגול.
לומדים על המחלקות הכלכליות של כל סוגי החברות
הקורס מבוסס על המחלקות הכלכליות של החברות הגדולות במשק, כגון אמדוקס, חברת החשמל, אלתא, בז"ן ועוד ועוד, ומועברים בהם תכנים פרקטיים מתוך תפקידו של כלכלן, כמו כיצד בונים תוכנית תקציב שנתית, בקרה תקציבית, תימחור פרויקטים, תמחור מוצרים תעשיתיים, הכנת תוכניות עיסקיות, בדיקאת כדאיות פרויקטים ועוד…
הקורס מיועד לעובדים בתפקידים: כלכלנים, לרואי חשבון, אנליסטים ויועצים בתחום, וכן לתלמידי מנהל עסקים, הממלאים תפקיד ראשון בארגון ומנהליהם מעוניינים להכשירם לקראת התפקיד כדי לחסוך בעלויות ולקצר באופן משמעותי את זמן ההדרכה והחניכה.
הקורס מעניק הכשרה מקצועית בכל תחומי הכלכלה, ומאחר שבחברות תעשייתיות לא קיימים אותם הצרכים לעומת חברות הייטק, הוא מציע הכשרה בדגש כל סוגי החברות, כדי לפתוח כמה שיותר דלתות וידע ללומד. הקורס מתקיים על מחשבים בדיוק כמו במחלקה הכלכלית, מספר המקומות בכל קורס הוא מוגבל כדי לתת יחס אישי לכל תלמיד, בכל שיעור ושיעור יש 2 אנשי צוות, מרצה ועוזר הוראה, בין עוזרי ההוראה שלנו גם רו"ח ארז בר המשמש אנליסט באמדוקס, כל עוזרי ההוראה הם בוגרים מצטיינים של תוכנית ההכשרה כלכלן פרקטי.
הקורס נבנה ונפתח בשנת 2009 על ידי ליאור סולטן, הכלכלן הראשי לשעבר של חברת אבגול הבינלאומית שמשמש כיועץ בין היתר לחברות הגדולות במשק, בשיתוף יועצים מובילים שלוקחים חלק במחלקות הכלכליות המובילות. תוכנית ההכשרה כלכלן פרקטי פועלת בישראל, צרפת, גרמניה וארה"ב. סולטן מספר כי הרעיון נולד כתוצאה מצורך קיים בשטח, לאחר שבעצמו שימש כלכלן ראשי בחברות גדולות. הוא מעיד כי הוא מחזיק בידו מספר תארים, כשלא פעם שאל את עצמו מה בעצם הקשר בין מה שלמד לבין מה שבקשו ממנו לבצע בעבודה.
"למרות שלמדתי והצטיינתי, הבנתי שחסרים לי כלים לעבודה, ובעיקר שיש פער אדיר בין האקדמיה לפרקטיקה. והעניין הוא שכל מי שדיברתי על הנושא הרגיש את אותו הדבר. גם פרופ' טרכטנברג אומר בעצמו שיש פער אדיר בין האקדמיה לפרקטיקה. התואר בכלכלה עמוס בנוסחאות שמלמדות אותך לחשוב, אך לא מכינות אותך לעבודה במחלקה הכלכלית בארגון. בסופו של דבר אי אפשר ללכת עם זה למכולת, וברור שאדם גם צריך להתפרנס. אז הבנתי שאם אהיה מקצועי, יהיה לי קל יותר להתפרנס. וברור שגם מה שחשוב למעסיק הוא האם אני מצדיק את המשכורת שלי או לא".
הקורס כולל ליווי אישי צמוד גם במשך תקופה ארוכה לאחר סיומו ותחילת עבודה בארגון. הוא מביא ליותר ויותר מועמדים לעבור מבחני קבלה מעשיים לעבודה. בעוד שכל מועמד הנו בעל רצון להתפתח, מועמדים ועובדים חדשים שעברו את הקורס זוכים ביתרון של ידע מקצועי מעשי: התואר הפך למקצוע.