האם ניתן לחזור לשבוע עבודה שפוי?

האם ניתן לחזור לשבוע עבודה שפוי?

האם באמת יש טעם לעבוד יותר מ-40 שעות בשבוע? התשובות שמסתמנות לשאלה הזאת הן פשוט "לא", ויש כאלה שאומרים שאפשר להסתפק אפילו ב-25. עכשיו צריך רק לגלות איך הבית נראה מבפנים לפני שמגיעה השעה חמש בערב

שיתוף
שעות עבודה

האם כבר נתקלתם במושגים "אלמנת היי-טק" או "יתומי סטארט-אפ"? אלה הם בני המשפחה של האנשים שנמצאים בעבודה מהבוקר עד הלילה והופכים לחלק נפרד כמעט מהחיים בבית, להוציא את ההיבט הכלכלי. מצב זה הוא תוצאה של יזמים שמתעקשים לענוד את תג 80 שעות העבודה בשבוע, של אנשים שמתגאים להיות וורקוהולים ושל מנהלים משני הסוגים שדורשים מעובדיהם לחקות אותם.

אולם, ההבנה שעבודת-יתר פוגעת בבריאות ובתפוקה, שמחיר הזנחת המשפחה גבוה מדי ושחוסר הביטחון התעסוקתי אינו מצדיק התמסרות כה קיצונית, התחילו אולי לחלחל. מאמר שפורסם בתחילת אוקטובר ב- Businessweek מספר שחברות סטארט-אפ התחילו לבחון מדיניות של 40 שעות עבודה בשבוע כהטבה למועסקים. הסיבה לכך היא שכמה חברות קטנות החלו לראות את התמונה הגדולה ולהבין שקיצוץ שעות העבודה מיטיב עמן במובנים של בריאות העובדים ועלות השעות הנוספות.

לא רק החברות הקטנות האלה הפכו לסנגוריות של צמצום שעות הפעילות במשרד. ג'פרי ג'יימס מ-Inc. כתב לא מזמן על הרגלי העבודה של שריל סנדברג מפייסבוק, שנודעת בכך שהיא עוזבת את המשרד בשעה חמש וחצי כל יום. ג'יימס הדגיש שעבודה של יותר מ-40 שעות בשבוע היא פשוט חסרת תועלת. לדבריו הוורקוהולים, וכמוהם גם מנהליהם השוגים באשליות, חושבים אמנם שהם משיגים יותר מהעובדים הפנאטיים פחות, אבל לפי בדיקות שביצע באופן אישי, שעות העבודה הארוכות מולידות תוצרים שיש להיפטר מהם או לייצרם מחדש.

רגשי האשמה משאירים אתכם במשרד

אביגייל טרייסי, גם היא כותבת ב-Inc., מזכירה מחקר שבוצע לאחרונה במכון מקס פלאנק בדנמרק, שהראה ששבוע עבודה בן 25 שעות עשוי להיות אפקטיבי באותה מידה כמו שבוע בן 40 שעות. שבוע עבודה של 25 שעות יאפשר לאנשים צעירים לבלות זמן רב יותר עם ילדיהם, לטפל טוב יותר בבריאותם (מה שיתרום להעלאת תוחלת החיים) וישפר את איכות החיים באופן כללי. בנוגע לאוכלוסייה הבוגרת יותר – שלרבים מהחברים בה יהיה זמן יותר זמן פנוי, יותר ממה שהם יודעים להכיל – העבודה תשמש כמקום לשחרור לחצים גופניים ורגשיים.

טימות'י פריס, מחבר הספר The 4-Hour Workweek ("שבוע העבודה בן ארבע השעות"), הסביר בראיון למה אנשים חשים מחויבים להישאר במשרד גם מעבר לנקודת התפוקה שלהם ומתקשים לקבל את הרעיון שעדיף לעבוד פחות. במילה אחת, התשובה היא "אשמה". "אשמה כי אינכם עובדים קשה מספיק. אשמה כי אתם עצלנים. אשמה כי אינכם משלמים את דמי החבר שלכם," אמר פריס. "אני לגמרי בעד עבודה קשה כאשר היא מופנית לדברים הנכונים. אבל רק כאשר היא מופנית לדברים הנכונים.

האינטרס של המעסיק – לשמור על בריאות העובדים

חזרה למספר שעות עבודה שפוי ואף ירידה של כמות שעות העבודה בפועל ישפרו את בריאות העובדים ויעלו את התפוקה לאורך זמן. בריאות העובדים צריכה להיות חשובה למעסיק שכן עובד בריא נעדר פחות מהעבודה, נמרץ וערני יותר, הוא לוקה פחות במחלות מקצוע ושחיקה ובריאות העובדים משפרת גם את התפוקות ואיכות התוצרים. אך ישנם פעולות נוספות מעבר לקיצור שבוע העבודה שמנהל משאבי האנוש יכול ליזום בארגון בשביל לשפר את בריאות העובדים.

בכנס בריאות במקום העבודה שעורך משרד הבריאות ב- 19.11, וכן להרחיב אף יותר את הידע המקצועי, כולל פיתוח יכולות אישיות לבניית תוכנית בריאות ארגונית סדורה בסדנת קידום בריאות העובד שתערך כהמשך של הכנס ב-20.11.

לרישום לכנס בריאות במקום העבודה ולסדנת קידום בריאות העובד – לחץ כאן!

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה