פעילי זכויות אדם קיימו לפני הצהריים (ג') משמרת מחאה מול משרדי האוצר והרווחה בירושלים, לאות תמיכה ברפורמה המתוכננת של משרד הבריאות בטיפול הסיעודי.
בימים אלו מקדם המשרד שינוי במערך הסיעוד, שאמור להבטיח את זכותו של כל ישראלי בערוב ימיו לטיפול ואשפוז סיעודי.
באגודה לזכויות האזרח מסבירים, כי הרפורמה עתידה להשפיע על כ-140 אלף קשישים סיעודיים ובני משפחותיהם, ובעקיפין גם על מרבית המשפחות בישראל.
בה בעת, חתמו כ-30 אלף ישראלים על עצומת תמיכה ברפורמה. במהלך היום, נפרשה העצומה על המדרכה לאורך עשרות מטרים, במטרה סמלית להביא את קולה אל בית המחוקקים.
"שרי האוצר והרווחה צריכים לתמול ולא לטרפד את הרפורמה", אמרו נציגי הארגונים. "אחרת כולנו נפספס הזדמנות היסטורית להבטיח את הזכות המלאה של כל ישראלי לסיעוד בסוף ימיו".
חיסכון למעסיקים
כיום, קשישים הנזקקים לשירותים סיעודיים מכל סוג שהוא, מיטלטלים בין מנגנונים בירוקרטיים סבוכים של מערכות שונות – משרד הבריאות, קופות חולים, המוסד לביטוח לאומי ומשרד הרווחה. אולם גם לאחר מכן, הם עלולים לגלות כי כלל אינם זכאים לקבל שירותי סיעוד מהמדינה. עבור המעמד הבינוני, נטל הטיפול הכבד נופל על המשפחה; עבור המעמד הנמוך, קשישים שאינם יכולים לממן אלטרנטיבות, נדחפים אל עבר אשפוז סיעודי גם אם אינם נזקקים לו.
היבט נוסף לנושא הוא נשיאתם של מעסיקים בעלותו של הביטוח הסיעודי במקום העבודה, שכיום משולם כחלק מתנאי ההעסקה בארגונים גדולים ומבוססים. היה ותאושר הרפורמה והביטוח יהפוך להיות נחלת הכלל, הרי שההסדר החדש עשוי לחסוך כסף למעסיקים גדולים ולא מעטים במשק הישראלי.