האם מותר למעסיק לשאול: כמה הרווחת בעבודתך הקודמת?

האם מותר למעסיק לשאול: כמה הרווחת בעבודתך הקודמת?

יותר ויותר מעסיקים נמנעים ממוקשים משפטיים על ידי כך שאינם שואלים על שכרם הקודם של מועמדים לעבודה

שיתוף
עליה של 11.4% בשכר

עליה של 11.4% בשכר

"כמה הרווחת בעבודה הקודמת שלך"? – האם זו שאלה חוקית בראיון עבודה? לא בהכרח!

בראיון עבודה, בירור לגבי שכרו הקודם של המועמד עשוי להצטייר כמלכודת. התשובה של המועמד יכולה לשמש נגדו, ולהגדיר את המשכורת שהוא יקבל אצל המעסיק הנוכחי (במקרים מסוימים, פחות ממה שהיה מרוויח לא המעסיק לא היה יודע מה היה שכרו הקודם).

וכך, אומרים המבקרים, השאלה יכולה לשמש את המעסיקים כדי להפלות נגד נשים ומיעוטים שמרוויחים פחות.

מעסיקים רשאים לשאול שאלת שכר זו ברוב חלקי ארה"ב, אך בתקווה לצמצם פערי שכר בין גזעים ומגדרים, שבע מדינות וכמה ערים ומחוזות אוסרים כיום על מעסיקים לשאול לגבי שכר קודם, מה שהופך את העניינים למורכבים יותר. בתי המשפט הוציאו פרשנויות שונות לגבי מה חוקי בעניין.

השבוע, למשל, בית המשפט המחוזי הפדרלי פסל חוק בפילדלפיה האוסר על שאלת שכר קודם, וקבע שהוא פוגע בדיבור החופשי. אבל בחודש שעבר, בית המשפט לערעורים פסק לטובת איילין ריזו, שתבעה את המעסיק שלה על כך ששילם לה פחות מעמיתה הגברי בגלל שידע את משכורתה הקודמת.

חברות מסוימות אינן ממתינות לשאלות המשפטיות. על פי הפרסומים, אמזון, וולס פארגו, אמריקן אקספרס, סיסקו, גוגל ובנק אוף אמריקה, שינו לאחרונה את מדיניות ההעסקה למיגור שאלות בנושא היסטוריית השכר.

בשנה שעברה, סקר של חברת 'קורן פרי' מצא, כי 46% מהמעסיקים אמרו שהם מאמצים מדיניות שתציית לחוקים המחמירים ביותר באזורם. אנחנו רואים נקודת מפנה בכך. אמרו בחברת קורן פרי.

הם טוענים כי שאלה לגבי היסטוריית השכר של המועמד אינה הכרחית; מעסיק יכול תמיד לשאול מה המועמד מצפה להרוויח, למשל. למעשה, חברות שמבטלות את השאלה יכולות להתעדכן בשכר העדכני על ידי שיפור התהליכים הפנימיים שלהן ועריכת מחקר נוסף לפני יישום הצעה למועמד.

זה בדיוק מה שקרה ב CareHere, Nashville – ספק עם 1,000 עובדים.
ג'רמי טולי, קצין הראשי של CareHere, אמר על פי הפרסומים, שהוא שנא לחקור את השכר של מישהו, כי זה תמיד הרגיש לו פולשני ומביך. לפני עשרה חודשים, החברה ביטלה את השאלה הזאת בתגובה לחלק מהשינויים הרגולטוריים. עכשיו הם קובעים טווחי שכר עבור כל משרה, ואז המועמדים יודעים את המידע הזה מראש.
המגייסים שלהם אומרים שזה יותר קל לראיין כעת, כיוון שהם שקופים כלפי המועמד מבחינת טווחי השכר. הם אומרים למועמדים מהו טווח התשלום שלהם וזה באמת שיפר את היחסים עם המועמד, לדבריהם.

הוא אומרים שיש לך יתרון נוסף: מאגר גדול ומגוון יותר של מועמדים. לדוגמה, מועמדים לעבודה אינם מוותרים על משרות באופן אוטומטי רק משום שהם מרוויחים יותר מאשר טווח השכר.

המועמדים גם מתעניינים בתרבות החברה, בגמישות ובעבודה מרחוק – כל הדברים הללו מהווים הטבות שהן מעבר לשכר עצמו.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה